Category Archives: Sportfogadások és fogadások

Sportfogadások sikeres módszerrel

Pusztán csak figyelni a sportközvetítéseket, illetve a sportpálya meglátogatása, lassan, de biztosan a  passzív sportélet egyre unalmasabb formályává válik. Egyre jobban gyarapodnak a sportfogadási lehetőségek, amelyek új vért öntönek a gyengébb mérkőzések vénájába a kevésbé vonzó ellenfelek között, és ellenkezőleg, az exkluzív párbajoknak hozzá adjáka képzeletbeli habot a tortára. Semmi sem jobb, mint elviselni a feszültséget egészen az utolsó percig, és így élvezni a foci, vagy jégkorong mérkőzést nagy pompával egészen a végéig. De milyen stratégiát választani, hogy a kifejlesztett erőfeszítés várt gyümölcsöt hozzon?

Általában a llegjobban elismert  módszer a fogadási tippek kiválasztására a két rivális alapos elemzése, a formájuk, gólszerzési sikerességük, a csapat nyugalma, vagy a rajongók támogatása. Ezekhez azonban hozzá kell adni a tényeket, amelyek reálisan fenyegetik  a tervezés érvényességét, ha figyelembe vesszük a távolságot a párbajra és az ezzel járó fáradtságot, vagy az egyes játékosok sérüléseinek jelenlegi állapota. Arról nem is beszélve, hogy ilyen részletekhez jutni meglehetősen időigényes és műszakilag igényes, és nem mindig reálisak, mivel a klubok a belső problémáit nem szívesen viszik a nyilvánosságra, és így mint egy ezüst tárcán az ellenfelének.

Egy egyszerűbb megoldás gyorsaságban ránézni az aktuális táblázatra, benne összehasonlítani az egyes csapatokat, és esetleg megkeresni az eredményeket az utolsó kölcsönös párbajokból. Ki ne emlélezne a kozelmúlti találkozókra, és szerencsés lesz gyorsaságban megtalálni az eredményeket az utolsó  néhány találkozóról, hogy így létre tudjon hozni egyfajta jelenlegi formát, a szerencséhez és sikerhez ismét egy lépéssel közelebb áll.

Egy másik kifinomult módszer az ismeretek alkalmazása olyan stílusban, amely például az internetes rulettet ábrázolja. Ez ugyanis áttekintéssel mutatja például az adatokat az utolsó nyerő számokról, a színükről, vagy a győzelmek számosságáról egy bizonyos időszakban. A sportfogadás valójában egy bizonyas szempontból olyan, mint egy rulett, a dolog pusztán a statisztikai valószínűségeken alapul. Amikor az eredmények világosan mutatják az arányt a piros és a fekete között, vagy a páros és páratlan között, akkor egyértelmű  lesz, hogy mely irányba indul a következő fogadás. Ha például ötször egymást követően esik a piros szín, ez növeli a valószínüséget, hogy a következő szín fekete lesz. Ugyanez a helyzet a páros vagy páratlan játékban.

Ahogyan az online környezetben kínálja a rulett az informásiókat a leggyakrabb és a legkevésbé húzott számokról, más néven forró vagy hideg, segíthet a néha dimenziónélküli médium a pontos eredmények tippelésénél a rögzített sporteseményeknél. A módszer alapja a megszerzett és megkapott gólok számából indul ki, amelyek alapján statisztikailag értékeli ki a valószinűséget, hogy milyen valószínűséggel következhet be ez vagy amaz eredmény, és mit a legjobb figyelembe venni. Például öt párbaj után gólok nélkül kell számolni góllal,  hasonlóan, mint három egygólos este után nem várhatunk ötgólos lövöldözést. Minél több adatot halmozunk a statisztikai rendszerbe, annál pontosabbak lehetnek a javaslatok.

Az információk kiegészítése ezekkel az adatokkal egy egyszerű táblázatból, amely az elhelyezkedésről a pontok alapján, vagy a beadott és megkapott gólokon kívül ábrázolja például a formát az utolsó öt párbajban is, a végeredmény tervezett becslése még pontosabb lehet. Azonban figyelembe kell venni az esetleges eltérést a statisztikai adatokban a valóságtól, amely soha sem nem fekete-fehér, mint a papíron, és különösen a kiélezett találkozó két nagy rivális között, vagy egy derbi, minden külömbséget törölhet. Egy csodálatos példa a prágai Sparta a hazai bajnokságán, amikor három városi riválisával is küzd. A kieséssel veszélyeztetett Bohemians 1905 a nemrégi meccsen képes volt kiharcolni magának egy nagyon értékes pontot mindennek ellenére, és így nagy valószinűséggel Sparta számára eltemette az esélyt a  bajnoki címre.

Az internetes környezet a statisztikákon kívül és az információk széles skáláján kívül  más nagyon forró árut is kínál a sportfogadás piacán. Ez nem más, mint élő fogadás a már elkezdődött játék során. A szabványos fogadások kiegészítéseken kívül a későnjárók számára rendelkezéshez állnak igazán szokatlan erőmérések.  Ebbe a kategóriába tartoznak például a kártyák megadása, a saroklövések aránya, az egyes gólok szerzői, vagy idő az első megszerzett gólig. Így még nagyobb a potenciál a sportközvetítések nagyobb vonzóerejére, mint az épített fogadóirodák idejében. A kényelemről az otthoni környezetből nem is kell hosszasan vitatkozni.

Az elképzelhetetlen előnyök közé tartozik a lehetőség fogyelni az élő sportközvetétíseket az interneten az egyes társaságok honlapjain. Ez kiküszöböli a függést a gyakran fizetett TV csatornákon, amelyek ha vékkép sugározzák a találkozást a kívánt versenyekről, nem mindig választonak tökéletes találkozót a széles választékból.

A kevésbé tudományos módszerekhez sorolhatóak a helyes fogadás kijelöléséhez a személyes preferencia. Köztudott, hogy az érzelmek küzdenek az objektív ítélőképességgel és zavarják a máskor szigorú eszmét. Aki tehát egy régi rajongó, az túl könnyen lebukhat az értelmes ítélőképességből  és szokásból fogadhat a csapatára, bár az igazi esélyei jelentéktelenek. Ugyanakkor vannak fogadók, akik éppen az ellenkezőt választják , és a fogadási tippeket a kedvenc csapatuk ellen választják. Azt állítják, hogy ha már nem örülhetnek a játéknak, és a csapatuk eredményének, ezt legalább a szerencsével a játékban kompenzálják , mint egy alternatív formával a vigaszdíjnak. Ennek a taktikának az előnye kétségtelenül az, hogy az endorfínok áramlata a siker egyik vagy másik oldaláról nem szünik meg.