Category Archives: Sportfogadások és fogadások

Live fogadások a labdarúgásra

Ma már szabvány, hogy a fogadóirodáknál lehet már live fogadásokat kötni, tehát a párbaj folyamán. Nézzük tehát az előnyeit ezeknél a fogadásoknál a labdarúgásra, ahol éppen itt vannak a legjobban elterjedve.

Sok szakértő minden bizonnyal azt mondja, hogy az online fogadásnál a labdarúgásra az, hogy azt a párbajt figyelnie kell. Akár a televízióban, vagy internetes közvetítésben, amelyet a jó minőségű fogadóirodák, mint az Unibet, gyakran maguk kínálnak. Az ok egyszerű, ha csak a számokat figyeliés nem látja, mi történik a pályán, a veszteség kockázata nagy. A csapat, amelyre kíván fogadást tenni, a statisztikák szerint ugyan több lövést irányíthat a kapura, de egyértelműen az ellenfél csapata lehet a jopbb. Éppen a játék optikai fölényét lehet jól kihasználni az esetleges fogadásnál.

A fogadók között nagyon népszerű a fogadás a mérkőzés előtti favoritokra, akik azonban a párbajban nem sikeresek, és így a szorzók a győzelmükre növekednek. Például amikor nemrégen a spanyol bajnokságon játszott Barcelona idegenben Real Sociedad csapatávalés már az 5. perc óta veszített 0:1, a szorzó a győzelmükre már az 50. percben már 2,1 volt. Csak emlékeztetőül, a párbaj előtt Barcelona győzelmére 1,35 szorzóval fogadhatott volna. Persze, Barcelona végül is a párbajt elveszítette, de Real Sociedad óriási nyomásnak volt kitéve, és csak nagy problémákkal állt ellenük.

Éppen itt fekszik a live fogadások nagy értéke a labdarúgásra. Minden perccel, amikor közeledik a párbaj vége, szorzó a favoritra, aki veszít, növekszik. Ezekben a szorzókban lehet könnyen megtalálni a hozzáadott értéket, mert nagyon gyakran történik meg, hogy az outsider nem állja meg az ellenfél nyomását egészen a végéig, és vereséget szenved. Ezért fontos tudni, hogy mi történik a pályán, és igyekezni előre megjósolni a következő események sorát. A fogadás a favoritra, amelyre a szorzóval a párbaj előtt nem fogadott, Önnek végül is tisztességes nyereséget hozhat. De legyen óvatos, az ilyen típusú fogadásoknál erősen ajánlott, hogy csak egy párbajra fogadjon, és nem kombinálni egymással.

Martingale. Tökéletes rendszer, vagy csapda a fogadóra?

Eredetileg a Martingale rulett rendszer, amelyet talán a legtőbb ember ismer, ha nem is közvetlenül a nevén, akkor a növekvő fogadások stratégiáján minden elveszített játék után, az utóbbi időkben nagy népszerűségnek örvend a sportfogadásban is. De ez valóban egy jövedelmező rendszer?

A működési elve ennek a rendszernek nagyon egyszerű. Ha a sportfogadásról beszélünk, egy bizonyos összeget fektet a párbajra, vagy párbajokra, amely szorzók értéke együtt 2. A veszteség esetében kétszeres tétet fektet a játékba, mint az előzőbe. Abban a pillanatban, amikor a sorozatot sikerül befejeznie, minden pénzt vissza nyer, amelyet befektetett, és ezen túlmenően az első tét dupláját. Az ötlet nyilvánvalóan nagyon vonzó, de még a látszólag  tökéletes rendszernek is vannak hiányosságai.

A legnagyobb természetesen a tőke, ami fontos, hogy nagy legyen, mivel hosszabb sorozatnál a tét rakéta gyorsasággal növekszik. További hátránya ennek a rendszernek az a tény, hogy a magas tőke ellenére is megeshet, hogy nem tudja befejezni a sorozatot időben, és a fogadóiroda a tétek határait újra állítja, amelyeket nem lépheti túl. De ezt a kockázatot kiküszöbölheti ésszerű kiválasztott kezdeti téttel, és a fogadóirodák töbségénél, mint például a Bet365, nem okoznak problémát a korlátokkal.

A türelmetlen fogadóknak kissebb hátrány lehet szintén a hosszú várakozás a sorozat befejezésére. Abban az esetben, ha a fogadó egy fogadást tesz naponta, várakozás a győzelemre elhúzódhat néhány napra is. Ezek a játékosok biztosan szívesen veszik az élő fogadásokatés a lehetőséget sok fogadást kötni minimális késéssel egymás után. Néhány fogadóirodának ezen túlmenően nagyon széles körű fogadási lehetőségei vannak, amire lehet a bizonyos párbajban fogadni, így mindenki megtalálja a magáét.

Végül meg kell mondani, hogy természetesen egy fogadási rendszer sem nincsen kockázatok nélkül, nem kivétel a martingale sem a sportfogadásban, de ahogyan már ez meg volt említve, ésszerű tétekkel lehet bővíteni a tőkét. De vigyázat, ha nem sikerül megnyerni néhány játékot egymás után, mindent elveszíthet. Ezért szükséges ragaszkodni a szerencsejátékok aranyszabályaihioz, hogy csak annyi pénzt fogadni, amit megengedhet magának elveszíteni.

Fogadás a kosárlabdára

Minden fogadó bizonyára kedveli a saját sportját, amelyre leginkább szeret fogadni, és ahol a tudása a leggazdagabb. A mai cikkben bemutatunk néhány tippet és jótanácsot a fogadásnál a kosárlabdára, kifejezetten az NBA-ben.

Ellemtétben az európai kosárlabda bajnokságokhoz az NBA párbajait gyakorlatilag minden nap játszák, így a fogadó választhat a kínálat gazdag lehetőségeiből. Bár a kosárlabda kollektív sport, nagy hangsúly van fektetveaz egyéni játéksok minőségére. Ez az első mutató, amelyet nagyon figyelmesen kell figyelni, mert a csapat, ha bár mennyire is jó, amelynek hiányzik a kulcsfontosságú játékosa, éppen az, aki a kritikus pillanatokban a kezébe tudja venni a felelőséget, nagyon könnyen elveszítheti a párbajt egy olyan csapattal, amely mérleglése sokkal rosszabb. Legyen az LeBron James  Clevelandban, Steph Curry  Golden Stateben, vagy Kevin Durant  Oklahomában, biztosan nem ajánlom fogadni ezekre a csapatokra, ha éppen ezek a játékosok fognak benne hiányozni, a vezetők.

Ez el is vezetett minket a fogadáshoz az egyéni játékosokra. Itt hosszútávon érvényesül egy bizonyos trend. A kulcsfontosságú játékosok, például az előbb nevezett játékosok, átlagon feletti teljesítményeket nyújtonak a szezon jelentős részében. Csak ritkán fordul elő, hogy ezek az emberek 10 – 15 ponton maradnak egy párbajban. De ha így történik, élesíteni kell a figyelmünket. Egy, vagy két sikertelen mérkőzés után a határok a megszerzett pontokra ezeknél a játékosoknál enyhén csökkennek, és ezt lehet kihasználni. Fogadással a magasabb megszerzett pontok számára, mint ahogyan ezeket a fogadóiroda kiírta, ezeknél a játékosoknál nem bánja meg, mert ahogyan már ez meg volt írva, a kulcsfontosságú játékosok teljesítményei a szezon jelentős részében átlagon felettiek. Ezekre az eseményekre fogadhat jó szorzókkal például a Bet365 fogadóirodánál.

Egy másik fontos szempont, amelyet figyelni kell, a távolság a városok között, amelyek csapatai egymással játszanak. Ezt az adatot a fogadók nemcsak az NBA-ban kell hogy figyeljék, hanem gyakorlatilag minden sportban. Nem szabad háttérben hagyni a csapatok statisztikáit sem, hogyan milyen csapat jó véd, vagy támad. Ezt lehet kihasználni a fogadásoknál a pontok számára a párbajban. Ezekből a tippekből többet is rakhat a szelvényre, így egy kombinált fogadást hozhat létre csak a kosárlabda mérkőzésekből.

Fogadás a teniszre

Egy következő nagyon népszerű sport, amelyre a fogadók szeretnek fogadni, a tenisz. De itt is érvényes, hogy a sikerhez nagy informáltság szükséges, nem csak magukról a játékosokról, de más tulajdonságokról is, amelyek befojásolhatják az eredményeket.

Egy nagyon fontos mutató, amelyet ellenőrizni kell, a felület, amelyen játszani fognak. Számos felület van, legyen az a lassú téglapor, ahol a labdák igen magasra pattannak fel, kemény felület, amely jelentős követelményeket szab az egész test megfelelő koordinációjára, vagy a gyors felület a csarnokban, ahol olyan játékosok vannak előnyben, akiknek jó az  adogatásuk. Ezért kulcsfontosságú a fogadás megkötése előtt megtudakozni, hogy milyen felületen játszák tulajdonképpen a párbajt. Bár a legjobb játékosoknál biztosak lehetünk abban, hogy bármilyen felületen jó teljesítményt nyújtanak, de olyan játékosok is vannak , akik csak a kedvenc felületen versenyképesek, ez nem ritkán érvényes például néhány spanyol játékosra, akik ismertek a tudásukkal a téglaporos pályákon.  Éppen a magas szorzóival ezekre a játékosokra ismert az Unibet fogadóiroda.

Egy következő statisztika, amelyet a fogadók nem mulaszthatnak el, az egymásközötti mérkőzések. Éppen a H2H árulhat el sokat arról, hogyan alakulhat a mérkőzés. Bár a játékos a ranglistán egy jobb pozicióban lehet, az ellenfelével nem bírkózott meg egyikben sem az előző párbajokban, ebben az esetben vigyázni kell. A fogadó még itt sem mulaszthatja el, hogy milyen felületen játszott az adott két játékos a múltban. Egyértelmű, hogy a legjobb játékosok, akik az ATP ranglistán magas poziciókon vannak, egy szezonban néhányszor is találkozhatnak (például Djokovic és Federer), mert a versenyek töbségében együtt harcolnak a végső fordulókban, úgy hogy a H2H hatása egy kicsit eltörlődik, mert egy ilyen nagy és gyakran nagyon kiegyensújzott párbajok mintájából nem lehet határozottan megmondani, hogyan fog a párbaj fejődni. Azonban az alacsonyabb rangú játékosoknál ennek a statisztikának meglehet, és gyakran meg is van a nagy súlya.

Ez elvezet minket  egy nagyon túlbecsült tulajdonsághoz, amelyre a kezdő és tapasztalatlan fogadók nagymértékben támaszkodnak. Ez az elhelyezkedés a ranglistán. Ez a tény ugyanis sokszor nagyon megtévesztő lehet, a játékos sérülés után térhet vissza, ezért a helyzete roszabb, mint amely megfelelne a képességeihez, vagy a játékos mögött egy időszak áll roszabb formával, és bár minőségileg jobban áll, mint az ellenfele, magasabb szorzója lehet, mint az ellenfelének., aki jobb pozicióban van. Természetesen, az elhelyezkedést a ranglistán is figyelembe kell venni a párbaj elemzésénél, de a hangsújt csak korlátozott mértékben kell rá helyezni erre a tényre.

Ha elkésett fogadni a kiválasztott párbajra az elkezdése előtt, ezt kijavíthatja a live fogadásokkal, amelyek különösen a tenisznélnagyon népszerűek. Solszor előfordul, hogy a találkozó rangadója elsőként veszíti az első adogatását, akkor a szorzó a győzelmére azonnal emelkedik. És éppen ezt lehet kyönnyen kihasználni, mert míg a fogadás a párbaj előtt alacsony szorzóval nem túl sokat érne, az élő fogadásnál, amikor a favorizált játékosnak nem nagyon sikerült a nyitás, a szorzó már sokkal csábítóbb.

H2H fogadások

A  head to head fogadások az utóbbi időkben nagyon népszerűek lettek. Bár ez a fogadási módszer nagyobb követelményeket tesz a fogadókra az informáltság szempontjából, a magas szorzókért, amelyeket ezek az események kínálnak, biztosan megéri.

Amikor megemlítettem, hogy ez a fogadási módszer magas követelményeket tesz az informáltságra, tudja, hogy ez valóban így van. A helyes tipphez  ugyanis helyesen kell elemezni két találkozót is, mivel hogy a riválisok, akikre fogadást tesz, tulajdonképpen együtt nem játszanak, más ellenféllel játszanak, és a megszerzett gólok száma éppen más ellenféllel beszámolódik a virtuális gólarányba a fogadott párbajban. Bár ez bonyolúltnak néz ki,a valóság mást mutat, és ha megtanul ezekben a vizekben evezni, akkor Önnek ezek a lehetőségek nagyon vonzó áruk lesznek. Ez a fogalom először a lóverseny fogadásánál jelent meg és hamar népszerű lett és átterjedt szinte minden minden sportba, ahol ez az elv alkalmazható. Függetlenül adtól, hogy  jégkorongról, labdarúgásról , vagy motorsportról van szó, itt mindenütt találkozhatunk a head to head fogadásokkal.

Ami a kollektív sportokat illeti,és a sportokat, ahol az egység nagyobb pontszámmal, vagy góllal győz,  ott a H2H óriási előnye az, hogy Önt csak a támadási képességek érdeklik az Önnel választott csapatban. Nem számít ugyanis a találkozó végeredménye, de csak az, hogy hány pontot vagy gólt szerzett a fogadásra választott egység. A head to head fogadásokban ugyanis olyan egységgel versenyez, amely ellen valójában nem is játszik, így a megszerzett gólokon és pontokon nem múlik. Ezért nagyon fontos a csapat támadó képességei megfelelő becslésein kívül szintén felmérni az ellenfél védelmi minőségeit. Általában érvényes, hogy jobb fogadni egy egységre kiváló támadással, aki ugyan egy egységgel játszik jobb védelemmel, mint támaszkodni a nagyon rosz védelemre az ellenfélnél, amelyet töbször is meghódíthat az átlag feletti támadás.

Egy másik ágazat, ahol a H2H fogadások nagyon népszerűek, a motorsport. Itt a sofőrre lehet fogadni, hogy egy azonos versenyben jobban helyezkedik el, mint más sofőr, akár ugyanabból a csapatból. Éppen ez a hozzáadott érték  segít hozzá ezeknél a fogadásoknál  a nagyobb élményhez a szurkolásnál, mert ez minden bizonnyal egy érdekesebb fogadás, mint fogadás egy sofőrre és a végső poziciójára a versenyben. Egyes fogadóirodák ezen kívül a kínálatukban a H2H lehetőséget is kínálják  Forma1 versenyzőkre nem csak az egyes versenyekben, hanem az egész szezon  összetett ranfsorában. Bár a fogadó az eredményére várhat a szezon végéig, mint már megemlítettük, erre az eseményre olyan vonzó szorzók vannak kiírva, hogy megéri várakozni az eredményre. Ezt például a Sportingbet fogadóirodánál lehet megpróbálni.

Érdekességként említhetjük a lehetőséget kihasználni ezt a fogadás módszert a tenisznél. A fogadóirodák ugyanis kínálják a lehetőséget, ki az ellenfelekből esik ki előbb a versenyből, és például a Grand Slam versenyeknél, amelyek két hétig is eltarthatnak, ezek a fogadások nagyon érdekesek. Nemutolsósorban a golfról is szó eshet. Bár szükséges több információt ismerni a csapatokról és atribútomokról, a head to head fogadások magas szorzói vonzóak és legalább kipróbálni ezt a fajtát a fogadásnak minden fogadónak kellene. És ki tudja, talán a H2H úgy megkedvelteti magát, hogy nála marad.

Fogadások a röplabdára

A fogadók nagy száma a „kollektív sport”  fogalom alatt természetesen a labdarúgást vagy a jégkorongot képzeli el. És mi például a röplabda? Ez a sport továbbá is a híresebb kollégák árnyékában marad, és ez az oka annak, hogy előnyt szerezhessünk a fogadóirodákhoz képest.

Az, aki már egy ideje a sportfogadások környezetében mozog biztosan tudja, hogy a legtöbb bukméker és program, amelyek a szorzók értékét határozzák meg, a legnézettebb bajnokságoknál és sportoknál vannak. És éppen hála annak, hogy a röplabda lényegében az érdeklődés szélén áll a fogadó közönségnél azt jelenti,hogy a fogadóirodáknál is az érdeklődés szélén áll. Éppen a kevésbé figyelt bajnokságokon és sportokban található a bukmékerek legtöbb hibája, amelyeket ki lehet használni  és ezekből tisztességes nyereséget húzni.

Sokkal kevesebb, mint más kollektív sportokban, mint például a labdarúgás, jégkorong, vagy kosárlabda, a roplabdában nem határozó az egyényiség minősége. Egy nagyon jó példát lehet idézni a kosárlabdában, ahol az egyes játékos ereje nagyon fontos, és aki hiányában gyorsan csökken az egész csapat esélye a sikerre. De a röplabdában ez nem így van. Ahoz, hogy a csapat pontot szerezzen, legalább két játékos szükséges, bár természetesena legtöbb befejezés három játékos segítségével történik. És ez már a játékosok fele, akik az adott pillanatban a pályán vannak.

Ezért ebben a sportban sokkal fontosabb, mint az egyén, a minőség és a koordináció az egész egységben. Ha ebben a szabályban kivételt keresne, akkor ezt az adogató pozicióján találná meg. Mert ha mégis egy játékos fontosabb, mint a másik, akkor ez éppen ő lenne. Szinte az egység összes támadó akciója ezen a játékoson keresztül megy, és ezért nagyon figyelmesen kell figyelni, hogy milyen minőségű játékos melyik csapatban áll ebben a szerepben. Természetesen, a jó minőségű csapatokban az adogató poziciójában több alternatíva van, ahol gyakorlatilag a cserénél nem is csökken a minőség, mégis ez a tényező fontos.

Sok value fogadás ezért éppen itt található. Éppen a röplabdában a jó összehangolt csapat a jó minőségű adogatójával megverheti a papíron erősebb egységet is. A helyes becsléssel és legalább az alap információk megszerzésével a csapatokról, amelyek együtt játszanak, lehetséges a röplabda párbajkból  egy nagypn szép kombinált fogadást kirakni. Alacsonyabb tétekért  biztosan megéri fogadni egyszerű fogadásokat magasabb szorzókal. De ebben az esetben nem ajánlatos fogadni több, mint két párbajt egy szelvényre, hogy a kockázat minél kissebb legyen, hogy Önnek a párbaj viszonylag alacsony szorzóval értékteleníti a helyesen adott tippet a párbajra sokkal nagyobb szorzóval.

Az, hogy a röplabda nem éppen a fogadók érdekei élén áll, hoz magával egy negatívumot is. És ezek éppen a lehetőségek az élő fogadásban, amelyeket pékdául a bwin fogadóiroda kínál. A lehetőségek választéka, amire lehetséges a párbaj játszása idejében fogadni, határozottan nem ér el olyan korlátokat, mint a népszerűbb labdarúgás, vagy jégkorong. Bár a választék az élő fogadásoknál a röplabdára az utolsó években sokat előre mozdult, és valahol lehetséges fogadni , pont vagy szett hendikeppekre, olyan széles választékra, amilyet szeretnénk látni, még egy kis ideig várni kell.

Skrill és Neteller internetes pénztárca

A fogadók körében az utolsó időkben az internetes pénztárcák szereztek nagy népszerűséghet. Bár ebben a tóban sok hal úszik, két legnagyobb van az előtérben, Skrill és Neteller. Mutassuk be őket.

A Neteller internetes pénztárca a piacon már 1999 – óta van, és gyakorlatilag azonnal a vezetők közé jutott az internetes fizetések terében. A számlanyitás ennél a cégnél ingyenes, és a regisztráció után kérheti a hitelkártyát is. A Neteller nagy előnye elsősorban a nagy gyorsaság, amellyel a pénzével gazdálkodhat. Azonban a fogadókat legjobban az érdekli, hogy a pénz átutalásánál a Netellerről a játékszámlájárakell e fizetni valamilyen díjat. Nem, a fogadóirodák többsége, köztük az Unibet is, ezt a szolgáltatást térítésmentesen,  ingyenesen kínálják. Itt is az ügyfelek nagyon dicsérik a gyorsaságot, amellyel a pénz megérkezik a számlára.

Az a tény, hogy a Neteller az ügyfeleinek a lehető legmagasabb biztonságot kínálja, biztosan nem kell emlegetni, ez természetes. Abban az esetben, ha a nyereményén vissza akarná küldeni a Neteller pénztárcájába, ez az ügylet ismét díjmentes. Azonban az idő, még ez a kérés elrendeződik, eltarthat 2 –től 60 óráig. Ha a pénzét a Netellertől akarná elküldeni a folyószámlájára, itt már sajnos a díj fizetés elkerülhetetlen. És mivel a díj akár 7,50 Euró is lehet, biztosan sokak gondolkodnak azon, hogyan lehetne ezt kikerülni. Például úgy, hogy ne küldje a pénzét a Netellerhez, hanem egyenesen a folyószámlájára. Bár a feljebb említett díj összege magas, a Neteller elemzésénél inkább az előnyök vannak töbségben a gyorsaság, egyszerűség  és szintén a biztonság formájában.

A másik óriás az internetes pénztárcáknál a Skrill. Ez hasonló szolgáltatásokat kínál, mint a Neteller. Hasonlóan, mint ennél az internetes pénztárcánál, a Skrill-nél is a pénzét a játékszámlájára díjmentesen küldheti. Díjmentesen lehet a pénzt fordított irányban is küldeni. Bár itt is van díj az átutalásért a folyószámlára, de nem éri el azt az összeget, mint a konkurrensnél, itt 3,95 Euró. Ahoz, hogy számlát nyithat a Skrill-nél, elég egy email cím és jelszó.

A Skrill-nél a túl nagy egyszerűség talán a kárára is van, mert ez a biztonság rovására mehet, amit ez az internetes pénztárca igyekszik utolérni. Úgy, mint a Neteller, szintén kínál hivatalos mobil alkalmazásokat, amelyekkel lehetséges kezelni a számláját. Nagy előnye a tény is, hogy a Skrill-nél az egyik pénznem, amelyet lehet használni, a magyar forint, és az ehez kapcsolódó ügyfélszolgálat. De a pénznemből, amely rendelkezésére áll, több is van, és azt használhatja, amely Önnek éppen előnyösebb. Azonban Ft.-ban nem rendelkezhet Skrill hitelkártyáva, csak például Eurós Skrill hitelkártyája lehet.

Hasonlóan, mint a Skrill-nél, már a Neteller-nél is hasonlók a feltételek a pénznemben és a hitelkártyák ügyében. Mindkét pénztárca alapvetően adonos szolgáltatásokat kínál, csak egy kicsit más díjakkal. Így a verseny a két internetes pénztárcánál folytatódhat tovább.

 

A kezelési díjak

Bár a fogadók fogadásai  túlnyomó százalléka interneten keresztül torténik, még mindig találhatunk olyanokat, akik inkább az épített fogadóiroda fiókot laátogatják meg, és itt kötnek fogadást. De miért is jobb kihasználni a fogadást az interneten, mint az épített fogadóiroda fiókjában?

Az ok egyszerű. Kezelési díj. Bizonyára Ön is találkozott azzal, hogy az Önnel fogadott szelvényért 1000 forintért valójában 1 100 forintot fizetett,  anélkül, hogy ez tükröződött volna a nyereményen. A titokzatos 100 forint , azaz 10% a beadott fogadásból (egyes fogadóirodáknál ez 5%), az úgynevezett kezelési díj. Ez az összeg, amelyet a fogadóirodák azért vonnak le, hogy Önnek szolgáltatást nyújtonak. Ezt a díjat köteles befizetni, és még abban az esetben sem, amikor Ön sikeres lesz, és a beadott szelvény bejön, már nem kapja vissza.

És ez elvezet minket oda, hogy miért sokkal előnyösebb fogadni az internetes fogadóirodák oldalai által. Ha a legtöbb épített fogadóirodában a kezelési díj összege 10% a befizetett tétből, az interneten ez nem így van. A legtöbb fogadóiroda, beleértve a Bet365, vagy a Bwin, az ügyfeleinek a fogadásért az interneten nem számít be kezelési díjat. Különösen a a fogadók számára, akik a fogadást nem úgy, mint szórakozást, hanem mint jövedelem lehetőségnek tartják, ez a szempont alapvetően kulcsfontosságú.

A fogadás a számok játéka, hogy a fogadó hosszútávon plusz értékekben mozogjon, sok feltételnek meg kell felelnie a sport tudás szempontjából, amelyre fogad, hogy elég türelmes legyen, hogy tudjon reagálni a változásokra, de elsősorban a fogadásait a lehet a legjobb fogadóirodáknál kell megkötnie. Mivel a piacon nagy a konkurrencia, a fogadóirodák versenyeznek a külömböző bónuszokkal, segédeszközökkel, amelyek a fogadókat éppen hozzájuk vezetik el. Akkor miért nem használnánk kiezt a széles kínálatot?

Manapság már abszolút értelmetlenség fogadást kötni, és még kezelési díjat is fizetni. Bárhogyan is úgy tűnhet, hogy 100 Ft.- egy 1 000 Ft.-os fogadásból semmi, akkor 10 ilyen szelvénynél a kezelési díj miatt 1000 Ft.-os vesztességben lenne, és ha bejönne a szelvény, vagy nem. Az 1000 Ft.-ot a kezelési díjakból már nem kapja vissza ezekből a szelvényekből.

Igen, az alkalmankénti fogadásoknál néhány forintért a 10 %-os díj elveszik, és talán kényelmesebb is egy alacsonyabb százallékot befizetni a fogadóirodák szolgáltatásaiért, mint befizetni pénzt az internetes számlára, és csak azután fogadni. Azonban, mint ahogy már említettük, a fogadók, akik hosszú távon pozitív értékekben akarnak mozogni,  nem engedhetik meg maguknak így kidobálni a pénzt az ablakon. Nagyobb tétnél a díj felszökhet akár tízezrekig. Ezen kívül, a díj valamennyi fogadásra vonatkozik.