Unibet banner

Category Archives: Sportfogadások és fogadások

Hogyan fogadni a labdarúgásra a szezon kezdete előtt 5. rész

Bet365 Croatia

A sorozatunk előző részében rátekintettünk arra, hogy milyen okokból  játszák általában a mérkőzéseket a szezon kezdete előtt, illetve az előző szezon befejezése után. Most nézzük a motivációt és a szabályokat  a fogadásnál.

Motiváció

A legnagyobb lehetőség megtalálni az értéket a motiváció felmérése és a két csapat hírneve. Ez elsősorban az uborka-szezon elején érvényes, tehát a párbajokban, amelyek kereskedelmi jellegűek. A nagy klubok játékosai és menedzserek számára ezek a párbajok nagyon keveset jelentenek, úgy hogy a mérkőzést csak inkább mint egyfajta edzésnek vélik (ha egyáltalán). Ellenkezőleg,  a kissebb klubok játékosai és menedzserei a nagy ikonok ellen általában szeretnének felvillanni és így mindent beleadnak mérkőzésbe. Ez az ok, hogy a barátságos mérkőzésekben  gyakran teljesen kiszámíthatatlan eredményeket láthatunk. Amikor senki sem nem függ a győzelemtől, illetve, amikor csak az ellenfél játszik a győzelemért, csak nehezen tud nyerni, akkor is, ha akár Real Madrid lenne. A legtöbb fogadóiroda emellett a lehetséges állapotra az egyes csapatokban nem nagyon gondol, és a barátságos mérkőzésekre is olyan szorzókat írnak ki, amelyeket a párbajra írnának például a kupamérkőzéseken. A szorzók az óriási outsiderekre tehát óriásiak, bár az esély a győzelmükre magasabbak szoktak lenni, mint hogy ha az adott csapatok egy olyan párbajban találkoznának, amikor valamiéet játszanak. Ha tehát a szezon előtti baráti találkozókra fogadunk ( de ez igazán csak ritkán fordul elő), akkor betartjuk a szabályt, hogy csak az outsiderekre fogadunk.

A szabályok

A fogadásnál a barátságos mérkőzésekre mindig emlékezni kell arra, hogy a szabályok jelentősen eltérhetnek a verseny szabályoktól. A leggyakoribb eltérések a váltást illetik. A barátságos mérkőzésekben a csapatok gyakran többet váltogathatnak. Hála ennek az edzők próbálgathatják a külömböző variációkat, mivel a játékosok külömböző posztokra juthatnak, gyakran olyan helyre, ahol szokásosan nem játszanak. Ez a párbajnak egy egészen más dinamikát ad, mint egy hagyományos cserénél. A véleményünk szerint jobb kikerülni a fogadásokat olyan párbajokra, ahol meg van engedve a cserék végtelen mennyisége. Ezen túlmenően javaslatos elkerülni a párbajokat, amelyekben a szabályok érezhetően eltérnek a szokásos szabályoktól. Megítélni a valószínű hatásokat a szabályok változásánál ugyanis nagyon gyakran túl nehéz.

Végső összefoglalás

Minél több időt tölt fogadással, annál nagyobb a valószinűség a sikerre.  Ez érvényes a fogadásban is a barátságos találkozókra, ahol szükség a kutatásra és elemzésre  növekedhet. Azonban ha kellően figyelmes és óvatos lesz, még a szezon előtti párbajokban is képes lesz találni értékes szorzókat.

 

Hogyan fogadni a labdarúgásra a szezon kezdete előtt 4. rész

Bet365 Croatia

A minisorozatunk következő, már a 4. részében visszatérünk egy ponthoz, amelyet még az első részben említettünk meg. Ez egy tevékenység, amelyet a szezon eleje előtt szukséges megtenni.

Fogadások az előkészítő mérkőzésekre

Fogadás a szezon előtti baráti mérkőzésekre olyan lehet, mint a séta az aknamezőn. Sok fogadó teljesen elkerüli ezeket és mi teljes mértékben tisztában vagyunk vele, hogy miért van ez így. A barátságos mérkőzésekhez általában nincs elegendő szükséges történelmi adat. Nem is beszélve arról a tényről, hogy a barátságos találkozókban gyakran jönnek teljesen váratlan eredmények. Másrést, ezek a párbajok is néha sok fogadási lehetőséget kínálnak. Ahoz, hogy ezeket megtalálja, figyelmet kell fordítani a felméréseknek. Nem javasoljuk, hogy ezeknek a lehetőségeknek sok időt szenteljen. Sem nem javasoljuk, hogy nagyban fogadjon ezekre. Fogadások az előkészítő párbajokra inkább érdekes kiegészítés és főként, ha a „forrásnál” van. Nézzük meg tehát az általános elveket a fogadásnál a barátságos mérkőzéseknél.

A fogadásnál a barátságos mérkőzésekre figyelembe kellene venni a következő tényezőket: Az ok, amiért a mérkőzést játszák, a motiváció, és a szabályok.

Az ok, amiért a mérkőzést játszák

Barátságos mérkőzéseket külömböző okokból játszanak. Néha tisztán kereskedelmi okok ezek, vagy ellenkezően, jótékonysági okokból. Ez lehet egy új klub embléma bevezetése, vagy egy szórakoztató meccs, amelyben pénzt gyűjtenek egy fogyatékos kislánynak. Másrészt azonban a klub a párbajban igyekezhet próbálgatni egy új játékstílust. Általában érvényes, hogy minél korábban játszák a párbajt ( az előző szezon végétől), annál inkább van szó egy kereskedelmi párbajról és ellenkezőleg, minél később játszák a párbajt (az előző szezon végétől), vagy ha úgy akarja, minél közelebb lesz az új szezon kezdetéhez a párbaj időpontja, annál nagyobb a játékosok motivációja és annál várhatóabbak az eredmények. Tehát ha szeretne fogadni a szezon előtti párbajokra, kezdje velük csak néhány héttel az új szezon előtt.

A motivációkról és a szabályokról a sorozatunk utolsó részében teszünk említést együtt egy kis összefoglalóval.

 

Hogyan fogadni a labdarúgásra a szezon kezdete előtt 3. rész

Bet365 Croatia

A minisorozatunk első és második részében megemlítettük, hogy mi mindenre kellene gondolni a fogadónak a szezon előtt. Most alaposabban elemezni fogjuk a fogadást a szezon eredményére.

Fogadás a szezon eredményére

Már a szezon elôőtt egy csomó információt kap, amelyek segíthetnek megtalálni az értéket a hosszú távú fogadási piacokon (például a fogadás arra, hogy ki foglalja el a szezonban az 1. helyet, vagy ki esik ki). Emlékezzen rá, hogy a bukmékerek is azonosan bizonytalanok, hogy hogyan fejlődhet a szezon. Ebből rejlik a fogadóirodák néhány hibája, amelyeket ki lehet használni a saját javára. Hogy képes legyen felfedni a legnagyobb hibákat (vagy ha úgy akarja, a lehetőségeket), akkor a kutatásból és a fogadások elemzéséből kellene kiindulni. Emellett a elsősorban azokat a pontokat kellene figyelembe venni, amelyeket a sorozatunk első és második részében említettük meg. A fogadásokban a szezon eredményére javasoljuk a keresést elsősorban ezeken a fogadási piacokon: A liga győztese, bejutás a magasabb ligába, kiesés az alacsonyabb liába, a legjobb gólszerző, a TOP 3/TOP5 elhelyezkedés.

Természetesen, nem azt állítjuk, hogy megtalálni az értékeket ezeken a piacokon túlságosan egyszerű. Nem. Csak azt gondoljuk, hogy a legfontosabb fogadási lehetőségekről van szó, amelyekre mi magunk öszpontosítunk. Másrészt azt javasoljuk, hogy a szezon előtti fogadásnál arra öszpontosítani, amihez ért, amiben a legjobb az áttekintése. Ön lehet a legnagyobb szekértő  a fogadásban a kupák győztesére, vagy a bejutásra a Bajnokok Ligájába. Függetlenül arra, hogy miről van szó, ne féljen az előnyét kihasználni.

A legjobb tanács a végére

Sok hosszú távú fogadási piac az egész szezonban rendelkezéshez áll (például a szorzók a liga győztesére). A szorzók minden kör után változnak függően ahoz, hogyan alakulnak az egyes mérkőzések. Ha ezeket a változásokat gondosan figyelemmel kiséri, lehet hogy megtalálja a stratégiát, amely nyereséget hoz Önnek.

A sorozatunk következő részében rámutatunk a fogadásra az előkészítő mérkőzésekben a szezon előtt.

source: www.sportbet-bonus.com/betclic

 

Hogyan fogadni a labdarúgásra a szezon kezdete előtt 2. rész

Bet365 Croatia

A cikkünk második részében tehát nézzük meg részletesebben, hogy mit kellene áttanulmányozni a szezon előtt az egyes pontok szerint:

Az eredmények és a teljesítmények az előző szezonban

A szezon folyamán a sportfogadók általábanarra oszpontosítanak, hogy mi történhet. Sok időt fordítanak elemzések és előrejelzések készítésére, de valójában nem sok figyelmet fordítanak arra, ami már megtörtént. Bár ez egészében érthető, a tudásban ez hiányosságot hagy. Hogy növelje az esélyét a sikerre, a lehető legtöbb információt kell felszívni. Ideális esetben mint  a klubról, úgy az egyes játékosokról is mindent kellene tudnia. De, sajnos, a reális életben nem lehetséges, azonban az alapok, mint például hogy melyik csapat teljesen kiváló hazai pályán, vagy melyik csapat nem túl sikeres az ellenfelek pályáján, ezeket meg kellene tanulnia.

A megfelelő fogadási lehetőségek keresésénél segíthetnének a válaszok ezekre a kérdésekre:

Milyen volt a csapat hazai formája a formájához képest idegenben?

Hogyan boldogult a csapat a védelemben?

Hogyan ment ez neki a támadásban?

Hogyan játszott nyomás alatt?

A teljesítménye függött csak egy, vagy két sztárjátékostól?

A játékosai gyakran voltak (vagy súlyosan) sérültek?

Gyakran voltak a játékosai kizárva?

Az eredmények az előző találkozókból önmagukban nem mindig egyértelmű mutatók a jövőbeli eredményeknek. Azonban ha  a korábbi eredményekről van áttekintése, biztosan ez segít magának jobb döntésekért.

Az Ön fogadási jegyzetei

A múlt fogadásait és a saját eredményeit folyamatosan kellene elemezni. Sok fogadó erre nem talál időt, mert a szabad idejüket inkább jövedelmező lehetőségek keresésére szentelik. Azonban előfordulhat, hogy ez az erőfeszítés teljesen felesleges, mert az Önnel választott stratégia egyszerűen nem működik. És éppen ezt leplezi le az előző fogadások elemzése.

A változások az edzői és menedzser posztokon

Az edzői és menedzser posztok elfoglalása új arcokkal radikális változásokat hozhatnak a csapat működésében és a játék kifejezésében is. Új edzők egészen új stratégiával jöhetnek, vagy teljesen átássák az alapcsapatot. Ismét nagyon fontos felismerni minden ilyen változást és jól felmérni a lehetséges hatásukat a csapatra.

A következő szezonra való sorsolás (a párbajok sorrendje)

Az egyes ligák töbféle módon közzétszik a párbajok sorrendjét a következő szezonra, ezek az információk azonban általában az emberek kozé jutnak még a szezon eleje előtt. Amint elérhetővé válnak, javasoljuk ezeket áttanulmányozni és gondolkodni ezeken, hogy milyen hatással lesz a sorsolás a csapatok teljesítményeire. A párbajok sorrendje tanulmányozása során öszpontosítani kellene a:

– csapatokra a különösen nehéz szezon elejével – ha a csapat az elején nehéz ellenfelet kap, elveszítheti az esélyét bármilyen osztönzésre beilleszkedni a szezonba, ami hátrányosan befolyásolhatja az egész szezonra.

– csapatokra a túl könnyű szezon elejével – ha a csapat az elején túl könnyű ellenfelet kap, nyugottan öszhangba juthat a csapat és így önbizalmat szerezhet. Ez segíthet neki a szezon maradék részében is.

– csapatokra néhány nehéz párbajjal a nagyon igényes szezon folyamán – több kimerítő párbaj gyors egymásutánban extrém nyomást teremt a játékosokra. Ez a forma elveszítéséhez vezethet, sőt, sérülésekhez és kizárásokhoz.

source: Bet365 casa de apuestas deportivas

Hogyan fogadni a labdarúgásra a szezon kezdete előtt 1. rész

Bet365 Croatia

A minisorozatunk első részében szeretném megmutatni, hogy akkor sem nem unatkozik a szorgalmas fogadó, aki komolyan veszi a dolgot, ha éppen nem tud fogadni a kedvelt bajnokságaira, mert ezek szünetet tartanak. Lehetséges, hogy a nyár népszerű, de a foci rajongók nem nagyon szeretik. Miért? Mert a legtöbb labdarúgó ligát nyáron nem játszák, a szurkolók tehát néhány hétig az örömei nélkül maradnak. Egyes években nemzetközi versenyek vannak rendezve, amelyek a liga labdarúgás hiányát általában egészen jó helyettesítik, de más években a nyarak egészen szárazak. Sok labdarúgó tippelő a szezon végén ugyanúgy érzi magát beleértve a szabadidős tippelőket is – hiányzik nekik a sok fogadási  lehetőség és az izgalom, amelyet ennél a tevékenykedésnél átélnek. Lehet valami mást is csinálni, mint csak várakozni a következő szezon kezdetére? A  válasz IGEN.

Az ügyes fogadó kihasználja a szezon végét az előző eredmények elemzésére és felismeri a közelgő lehetőségeket. Egy hasznos tevékenységről van szó, amit önnek is el kellene végezni – legalább is abban az esetben, ha a fogadást komolyan veszi. Éppen az elemzés a szezon eleje előtt, esetleg az új lehetőségek keresése és a sikeres stratégiák kidolgozása általában nagyon hasznosak az eredmények miatt. Foglaljuk össze, mi mindent lehet csinálni a szezon kezdete előtt.

Felmérés és elemzés a szezon előtt

A szezon előtti időszak tökéletes alkalmat ad önnek, hogy komoly felmérést és elemzést végezzen. Tekintettel ahoz, hogy ebben az időszakban nem várható sok mérkőzés, amellyel foglalkozni akarna, a megtakarított időt a tanulmányokra lehet felhasználni és a felkészülésre a következő szezonra.  Lehet, hogy ez nem olyan szórakoztató, mint figyelni a mérkőzést, de megígérhetjük, hogy ez a munka eredményt hoz.

Mit kellene áttanulmányozni a szezon előtt?

Az eredményeket és teljesítményeket az előző szezonban. Az Ön fogadási jegyzeteit. Az átlépéseket. A változásokat az edzői és menedzser posztokon. A következő szezonra való sorsolást (a párbajok sorrendjét). Nézzük meg közelebről az egyes pontokat a sorozatunk második részében.