Category Archives: Fogadás

6 tanács, amely nélkül nem boldogul (1. rész)

Az életemben egy csomó jó tanácsot kaptam. A legtöbb esetben sajnos teljesen haszontalanok voltak, mert a szomorú igazság az, hogy ha valamit magam nem próbálok ki, azt nem hiszem. Nem tudom, hogy ez csak az én problémám, vagy más emberek is szenvednek ezzel. De ez nem is olyan fontos. Ezzel csak előkészítem a terepet egy fontos figyelmeztetésnek. Ezen a weboldalon nem talál semmilyen forradalmi tanácsot, amely segítene öt napon belül meggazdagodni. Inkább meglehetősen általános észrevételekről van szó, amellyekre a fogadási karrierje alatt leginkbb ön is rájönne egyszer. Ha ezek tudnak segíteni elkerülni néhány hibát most, annál jobb. Legtöbbjükre fokozatosan maga is rájön. Legalábbis, ha olyan úton megy, mint én.

Határozzon meg egy célt

Egyszer-egyszer meg kell emlékezni, hogy mit szeretne elérni a fogadással. A legtöbb fogadó erre a kérdésreazt válaszolja, hogy pénzt szeretnének keresni. De a célok kitűzésénél sokkal pontossabnak kell lenni. És szintén a földön maradni. A kezdő fogadóknak a véleményem szerint arra kellene törekedni, hogy a nullán maradjanak., tehát hogy a fogadással ne veszítsenek semmi pénzt. Ha elérik ezt a célt, akkor elkezdhetnek gondolni a következő szintre. A tapasztaltabb fogadóknak meg kellene határozni, hogy fogadással pontosan mennyit szeretnének keresni, például három hónap, vagy egy éves időszak során (szándékosan nem írom, hogy havonta, mert a fogadásban a variációk hatása miatt határozottan nem lehet számítani a rendszeres havi fizetésre). A tapasztalt fogadók reális célja legalábbis az elején cca 30 -100 ezer Ft.- /3 hónap alatt. Ez természetesen attól függ, hogy mennyi időt tud szentelni a fogadásra és szintén hogy mennyi pénzt fogad valóban.

Készítsen egy tervet

Bármilyen tevékenység alapjának kellene lenni elkészíteni egy tervet, tehát ha például nem akar csak tévét nézni. A terv megmutatja, milyen módon tud eljutni a céljához. A tervnek tartalmaznia kellene minden részletet, például? Mire fog fogadni, mennyit fog fogadni, milyen gyakran fog fogadni, hol fog fogadni, milyen stratégiát használ a fogadáshoz, és sok más részletet, amelyek sajátosak lesznek minden egyes fogadó számára, én például azt határoztam el nemrégen, hogy mikor és mennyi pénzt veszek ki a számlámról.

A megmaradt 4 tanácsról a következő cikkemben írok, addig is sok szerencsét!

 

Miért veszít a fogadók többsége végül?

Keresni fogadással legalább egy pár forintot havonta talán minden fogadó álma. De sajnos, bár egy ilyen álom megvalósításához nem sok munka szükséges, a fogadók töbségének ez nem sikerül. Mi több, a legtöbb fogadó végül a pénzét elveszíti. A pénz elveszítése mögött általában olyan hibák állnak, amelyeket a fogadók tudatosan követnek el az érzéssel, hogy „egyszer talán semmi sem nem történik”. De ha végre helyes irányba szeretne lépni, egyszer és mindenkorra kerülje el a hibákat, amelyeket az alábbiakban ismertetjük. Ha ez sikerül, a nyereség lényegében be van biztosítva.

A hanyag pénzkezelés

A pénzkezelés, avagy money management, megtanítja önt gazdálkodni az ön bankrolljával olyan módon, hogy nem veszítse el  a fogadási pénzét akkor sem, ha éppen nem lesz sikeres. A pénzkezelésről már írtunk az oldalainkon. Javaslatos elolvasni a cikkeket újra és újra.

A fogadási lehetőségek rossz kiválasztása

Erre a kérdésre legalább két szögből nézhetünk rá. Először tehát  köztudott, hogy néhány sportág sokkal kiszámíthatóbb, mint a többi, ezért jobb fogadási eredményeket mutat, legalábbis akkor, ha érti ezt a sportot. Természetesen, ha van elegendő műveltsége egy bizonyos sportágban, akkor gondosan tartania kellene mellette, bár a kiszámíthatósága valamivel kissebb. Másodszor, szükséges elkerülni a fogadásokat, amelyeket „csak úgy” teszi meg, tehát látható ok nélkül, de a fogadásokat is, amelyeket csak azért szeretne megkötni, hogy egy kicsit vonzóbbá tegye a párbajt a fogadással. Minden fogadás előtt akkor tehát két kérdésre kellene válaszolni – miért akarok egy konkrét eredményre fogadni és hogy az eredmény igazán reális-e. Meglátja, hogy ez besegít csökkenteni a sikertelen tippeket.

Túl sok tipp

Ez a pont szorosan kapcsolódik az előző ponttal. Néhány fogadó úgy érzi, hogy ha nyereséget akar elérni, akkor nagyon sok tippek kell neki fogadni, ami nyilvánvalóan nagyon rosz. Előfordul azonban, hogy jobb kevesebbet fogadni, de sokkal biztonságosabb tippet. A tippek száma tehát nem egyenesen arányos a profithoz, amelyet a fogadással elérhet. Ez, természetesen nem azt jelenti, hogy elég lenne egy tipp évente. Az a fontos, hogy egyszerűen megtalálja az egyensúlyt.

A kaszinó játékok játszása

Rengetek online fogadóiroda a sportfogadás mellett kínálja a lehetőséget is kaszinó játékokat játszani, mint a rulett vagy blackjack. Erre az időtöltésre lehetővé teszi használni ugyanazt a pénzt, mint a fogadásra, úgy hogy viszonylag könnyű elveszíteni a koncentrációt és csak szórakozásból  a fogadások beadása kozott itt-ott forgatni eggyet. Ez teljesen rossz – minden elveszített forint végül is hiányozni fog (és nem, a kaszinó játékokon igazán nem kereshet!).

 

Hogyan kell elszámolni az érzelmekkel?

A sportfogadás egy nagyon sajátos tevékenység. Bizonyos szempontból  hasonlít a beruházásokra a pénzügyi piacokon, más tekintetben pedig ezt össze lehet hasonlítani a kaszinó játékokhoz.  A sportfogadás ugyanis akarva-akaratlanul  érzelmeket ébreszt bennünk különösen, ha élőben fogad a párbajokra, míg a tevékenységet a pályán a képernyőinken, vagy interneti stream közvetítésben figyeljük. Az érzelmeket egyszerűn úgy lehetne definálni, mint egy lelki állapotot. És ez, mint ez ismert bármilyen komoly tevékenységből, elégé nemkívánatos elem. Az érzelmek negatívan befolyásolhatják a viselkedésünket, azért elég fontos megtanulni megbírkózni velük, vagy még jobban mondva, egészen elnyomni őket. Ebben a cikkben egy gyors útmutatót kap, hogyan ezt elérni.

Ellenálni az érzelmeknek három külömböző szinten lehet: pénzügyi ellenállás, psichikai ellenállás, és fizikai ellenállás. Minden szinten egy kicsit más lesz az előrehaladás az ellenálláshoz, de egy szintet sem lehet azonban alábecsülni. Kölcsönösen ugyanis kiegészitik magukat és egyik a másik nélkül nem lehetséges. Nézzük meg tehát az egyes szinteket közelebről.

Pénzügyi ellenállás

A pénzügyi ellenállásra lényegében az hat, hogyan kezeli a pénzét. Hogy pénzügyileg ellenálló legyen, akkor gondoskodni kell arról, hogy a fogadásra csak azt a pénzt szenteli, amelyet elveszíthet. Ezen kívül egy bankrollt szükséges teremteni és ehez úgy viselkedni, hog ezt ne merítse ki. A bankrollról és a helyes gazdálkodás elveiről már írtunk az előző cikkekben, ezért ezeket is olvassa el még egyszer.

Psichikai ellenállás

Teremteni egy psichikai ellenállást a vesztességekhez, vagy a nyereményekhez, elégé nehéz. Egy meglehetősen megfoghatatlan dologról van szó. Messze a leghatékonyabb út a psichikai ellenálláshoz a beszélgetés a tudatalattival – az embernek állandóan gondolkodnia kellene az érzésein és válaszolni a kérdésekre, hogy miért vannak ezek az érzései, hogyan viselkedik az ilyen érzésekkel, hogy hasznosak-e ezek az érzések a fogadásnál, esetleg hogyan kikerülni ezeket. Már csak az, hogy egy bizonyos érzések tudatában vagyunk és az idő múlásával ezeket megnézzük, segíthet ezekkel jobban megbírkózni. Bizonys tények tudatára ébredni és a lehetséges összefüggéseivel az első lépés a javításához. Ha az ember figyelembe veszi, hogy a nyeremény után eufóriába esik és abszurd fogadásokat köt, talán legkozelebb sikerül neki magának megmondani, hogy néhány napig a nagy nyeremény után egyszerűen nem fog fogadni. De az is lehetséges, hogy ez soha sem nem sikerül neki. Az emberek külömbözőek és néhányan nem képesek a fogadásra az érzelmek szempontjából.

Fizikai ellenállás

A fizikai ellenállást sok ember alábecsüli, de ez egy nagyon fontos építőkő. Nem hiába azt mondják, hogy „egy egészséges testben egészséges elme”. A fizikai ellenállás kapcsolódik a psichikai ellenállással is – csak egy egészséges test teszi lehetővé helyes fogadási döntéseket hozni és nagyobb nyugalomban tartja magát abban az esetben is, amikor sikertelen (vagy ha túl sikeres is). Kiépíteni egy fizikai ellenállást nem olyan nehéz azért. Az embernek csak rá kell adni a fejét arra, hogy tiszteletben tartja az egészséges táplálkozás szabályait, hogy ne becsülje alá a pihenést és rendszeresen tornásszon.  Az információkat az egészséges életmódról könnyen megtalálhatja az interneten.

Hogyan kell elbánni az érzelmekkel – következtetés

Építeni az ellenállást az érzelmek ellen meglehetősen hosszadalmas eljárás. Azonban ha szigorúan betart bizonyos elveket, egyszer ez sikerülni fog. Ugyanakkor természetesen nem szabad elfelejteni a pozitív gondolkodásra sem, amiről valamikor a jövőben beszélünk.

 

Élő fogadás labdarúgásra: Milyen eredményt várni az első góltól?

Képzelje el azt a helyzetet, hogy éppen egy foci találkozót néz, amikor az egyik csapatnak sikerül megszerezni az első gólt a párbajban. Eddig még nem fogadott, de szeretne. Kinek van most nagyobb esélye a győzelemre? A mindent-tudó válasz megismertetné Ӧnt egy halom változóval. Nem felejtené el megemlíteni a két csapat aktuális formájával, a csapat felállítására, sőt, az időjárásra is. De mi is lenne végül hasznos az ilyen mindent-tudó válaszból? Az első gól problematikájára a labdarúgásban inkább tisztán statisztika adatok alapján néztünk és nagyon sajátos és gyakran egészen megdöbbentő válaszokra jutottunk.

Az első megszerzett gól után az esélyek a párbaj megnyerésére meredeken emelkednek

A taulmányunkban elkezdtük nézni a statisztikákat a premier League versenyben 2009/10-i szezontól egészen a 2015/16-i szezonig. Ezekből kiderült, hogy a csapat, amelynek sikerült megszerezni a találkozó első gólját, a párbajt 69%-ában egészen a győzelemig tudta vinni. A döntetlen az esetek19%-Bn volt látható, míg az ellenfél csak az esetek 12%-ban volt a győztes. Az élő  fogadásoknál a labdarúgásban tehát általában abból kell kiindulnia, hogy a csapat, amely a párbaj első gólját megszerzi, az esetek 88%-ában nem szenved vereséget. Ez egy igazán megdöbbentő szám, nem gondolja? A még részletesebb statisztikák még érdekesebb eredményeket hoztak. Ezek azt mutatják, hogy ha az első gólt sikerül megszerezni a top 4 legjobb csapatnak a versenyen, a győzelem valószínűsége  tovább növekszik, egészen 80%-ig! De ellenkezőleg, ha az első gólt a legrosszabb 4 csapatnak sikerül megszerezni a táblázatban, a győzelem valószínűsége lecsökken egészen 50%-ra!

Milyen gyakran fordul eredmény?

Tekintettel a feljebb említett információkra nem meglepő, hogy az eredmény fordulat nem következik be olyan gyakran a labdarúgásban. Ismét kűlömbség van abban, hogy egy gólla veszít egyik a 4 legjobb, vagy legrosszabb csapatokból. Míg a csapatok a top 4-ből az 1:0 veszítést az esetek 27%-ában tudták győzelemig vinni, az utolsó 4 csapat a táblázatban az eredményt csak 6,9% esetben tudta megfordítani.

Mire tehát fogadni az első megszerzett gól után?

Tehát a választ a kérdésre a cikk elejéről már megtaláltuk. Ha a párbajban az első gól megszerzik, sokkal biztonságosabb fogadni a csapatra, amely megszerezte a gólt. Ez a tendencia annál intenzívebb, ha az első gólt az egyik a legjobb 4 csapatból szerezte. Másrészt fogadni az eredmény fordulatára olyan csapattal, amely a táblázat alján van, nagyon kockázatos, mert egy ilyen helyzet csak az esetek 6,9%-ban történik. Az első megszerzett gól a labdarúgásban fontos szerepet játszik. De soha sem nem szabadna nézni csak az első megszerzett gólra, de a két csapat minőségére is. Fogadás a győzelemre az első megszerzett gól szerint nagyon érdekes fogadási stratégia, amely nagyon érdekes pénzt hozhat. Hogy sikeres legyen, soha ne feleggye fogadni kizárólag a value bet-teket, tehát a szorzókat, amelyek alacsonyabb valószínűséget hoznak, hogy az adott lehetőségek valóban megvannak.

Labdarúgás fogadás útmutató: A hazai pálya előnyei az európai ligákban a 2016/17 szezonban

Ebben a cikkben bemutatjuk a sttisztikákat a hazai pálya előnyeivel az egyes európai ligákban Úgy, mint a múlt cikkekben, most is a statisztiki táblázat keresését a kedves olvasó ügyességére hagyom. Nem ismétlem meg zt sem, hoogy ezek a statisztikák nem változnak nagyon az egyes ligákban. Hogyan dolgozni a hazai pálya statisztikák tábláztával? A hazai pálya előnye nagy szerepet játszik, bármilyen módon is hat a csapatokra. Ha a hazai pálya előnye magas, minden fogadásnál a vendég csapatra kétszer kellene átgondolnia, hogy a feltételek és a kínált szorzó igazán megérik-e ezt. Másrészt a fogadásnál a ligákra a hazai pálya nagy előnyei  nélkül a fogdásait öszpontosíthatja elsősorban az adott csapatok erejére. A hazai pályák előnyeihez vannak hozzáigazítva maguk a szorzók is – ha nem két aránlag kiegyensúlyzott csapatról van szó, nagyon valószinű, hogy alacsonyabb szorzó éppen a hazai csapatra lesz. Néhány trükk is a hazai pálya előnyeihez kapcsolódik, nézzünk meg kettőt belőlük, a legérdekesebbeket.

A hazai pálya előnye és a fogadás a házigazdára, kivétellel a TOP 3 csapatra

Egy egyszerű segédeszköz a kezdő fogadó számára. Válasszon egy ligát a hazai pálya nagy előnyével. A statisztikákban ezután keresse ki a legsikeresebb hazai csapatot a TOP 3 kivételével (például az osztrák bajnokságon a múlt szezonban ez Altach volt, aki 18 hazai párbajban a számlájára 10 győzelmet és 4döntetlent szerzett és csak 4 alkalommal szenvedett vereséget) és ezután fogadjon a győzelmére, vagy hogy nem szenved vereséget hazai pályán a verseny egész ideje alatt. Nevezetessen ez a csapat a múlt szezonban a vakon fogadással a hazai győzelemre egészen érdekes profitot produkált. De vigyázz, például az első görög liga play-off-jában a hazai pálya előnye teljesen eltűnt.

A hazai pálya előnye és a fogadás a gólokra

Még ennél is érdekesebb a bajnokágon élőben fogadni, ahol a hazai pálya nagy előnye megvan, a gólok számára. Egy ilyen esetben egy olyan párbajt keres, ahol két olyan csapat találkozik, amelyek az átlagos gólok száma  táblázatábana a tetején tartózkodnak. Egyaránt igaznak kellene lenni, hogy a házigazda a táblázatban alacsonyabb helyen van, mint a vendég csapat (mondjuk legalább 3-5 hellyel). Ezekben a párbajokban gyakran fordulhat elő, hogy a gyengébb csapatnak sikerülhet gólt szerezni hála a hazai pálya előnyének, míg az erősebb csapat a jobb minőségének hála tud gólt szerezni. Összevéve a 2,5 over-ról lenne szó, de gyakran előfordul a 3,5., 4,5, sőt, , az 5,5 gól over is.

A hazai pálya előnye az európai ligákban – összefoglaló

A hazai pálya előnyei a nagy európai ligákban tekintettel a nagyon jó minőségeihez, amelyeket a csapatok elérik, és a kissebb távolságokhoz, amelyeket a csapatoknak le kell küzdenie, nem olyan érezhetőek. De ezekben a ligákban is a hazai pálya előnyei megjátszák a jelentős szerepüket, és ezeket mindig tiszteletben kellene tartania.

read more: www.sk-bonus.com/bet365

 

 

Labdarúgás fogadás útmutató: A gólok száma az európai ligákban a 2016/17 szezonban

Most, nyáron, mi is többet foglalkozukn kölömböző stratégiákkal, elemzésekkel, teljes mértékben belemerültünk a külömböző felmérésekbe és előkészítésekbe, amelyekből már néhány hét múlva teljes erővel beleugrunk az új szezonba. Kulcs a külömböző stratégiákhoz, természetesen, a múlt szezon összefoglalása. És mire jöttünk rá?

Ebben a cikkben bemutatjuk az átlagos gólok száma statisztikáját az egyes európai ligákban. Ahogyan már ezt említettem az utolsó cikkemben, a statisztikák nem változnak napról napra és az új szezon néhány első korére érvényesek.  Úgy, mint a döntetlenek táblázatát, a gólok táblázatát sem nem mutatom be ezen az oldalon, hiszen a kedves olvasó elég ügyes arra, hogy bárhol ezt a statisztikai táblázatot megtalálja, weboldalak sokai ezzel foglalkoznak, ossze lehet ezeket hasonlítani és elemezni az eredményt. Magyarázzuk meg inkább, hogy hogyan dolgozni az átlag gólok száma táblízatával.

A gólok átlagos száma általánosságban egyetért az over/under számmal (1,5., 2,5., de a 3,5-el is) a külömböző ligákban, de kivételekre is rátalálhatunk. Néha ugyanis az átlagos gólok magas számára nem hat a támadó csapatok képviselete, mint inkább a nagy külömbségek a bajnokságon, ami miatt szélsőséges eredmények lehetségesek, mint például  10:0, stb. Egy ilyen liga nevezetesen az észt 1. liga. Ezen a bajnokságon ugyan valamivel magasabb az overek aránya, mint az átlagos labdarúgó bajnokságokon, de az átlag gólok száma és az overek összehasonlításával megállapítjuk, hogy valamivel kevesebb over van, mint más ligákban  kisebb átlaggal. Tehát a gólok átlag száma lehetnek, de nem feltétlenül, kapcsolatban az over/under számával. Vannak ligák, amelyekben magasabb az átlagos gólok száma, de alacsonyabb az overek száma (vagy azonos számú, mint a ligákban a gólok átlagos számával). Ez néha megtörténhet a kiegyensúlyzatlan ligákban, ahol például a TOP 3 csapategyértelműen uralkodik a bajnokság többi csapata felett. Ez azt jelenti, hogy ezek a csapatok a legroszabb csapatoknak akár 10 gólt is beadhatnak egy párbajban. Ez a statisztikai eltérés. De a legtöbb esetben igazán a gólok száma egybe függ az overek számával.

A fogadásnál Бет 365 az over/under-re a gólok számát inkább csak tájékoztató jellegűnek kellene venni. Sokkal fontosabbak a statisztikák aránya az over/under 1,5.,2,5., és 3,5 gólra az egyes bajnokságokon.

source:

Labdarúgás fogadás útmutató: A döntetlenek száma az európai ligákban a 2016/17 szezonban

A döntetlenekre kifizetődhet fogadni, de szükséges jól kiválasztani a megfelelő ligát.

Ha az európai labdarúgás fogadásával foglalkozik, akkor a fogadási szezonja éppen elakadt. Jelenleg csak három dolgot csinálhat – figyelheti az előkészületi párbajokat, esetleg a Bajnokok Ligája és az Európa Liga előfordulóit, elemezni az átlépéseket és a szezon-előtti spekulációkat, és természetesem, készülni az új szezon veszélyeire. Mi is ebben a pontban találtuk magunkat, ezért belemélydtünk a külömböző felmérésekbe és ekőkészuletekbe, ahonnan már néhány hét múlva elrugadkozhatunk. Kulcs a külömböző stratégiákhoz természetesen a múlt szezon elemzése. Mire jöttünk rá?

Ebben a cikkben megmutatjuk a fontsságát a statisztikáknak a döntetlenekről az egyes európai bajnokságokon. Magát a táblázatot, azt hiszem, minden ügyesebb internet felhasználó ki tudja böngészni magának. Mivel a ligák napról napra nem változnak, ezeket ugródeszkaként lehet kihasználni néhány körre a szezon elején minden versenyben. Ugyanis a jelenlegi statisztikákat csak akkor lehet már használni, amikor elegendő adat van.

Hogyan tehát dolgozni a döntetlenek táblázatával?

A táblázatban látható, hogy a döntetlenek legnagyobb száma Európában a 2. olasz labdarúgó ligában, a 2. spanyol labdarúgó ligában és a 2. francia labdarúgó ligában van. A szorzók ezekben a ligákban legalább is a szezon elején nem nagyon külömböznek a szorzóktól más ligákban, tehát ha döntetlenekre fogad, éppen ezeket a ligákat kellene keresnie. Valószínüleg a legtöbb döntetlene a múlt szezonban Pisa csapatának volt (2. olasz labdarúgó liga). A döntetlenek száma a párbajokban ennél a csapatnál majdnem utolérte az 50%-ot. A tavaszi rész kezdetétől Pisa párbajaiban döntetlenre maximum csak a 4. párbajig vártunk. Ez a csapat ideális volt a fogadásra bizonyos fogadási rendszerek szerint (például Martingale). Másrészt ki lehet használni az alacsony számú döntetleneket is, például az ausztiai labdarúgó bajnokságon a dupla fogadáshoz ( fogadás 12, tehát a házigazda, vagy vendégek győzelmére).

A döntetlenek száma az európai ligákban – következtetés

A magas számú döntetlenekkel kéz a kézben megy rendszerint a gólok alacsony száma is, kevesebb, mint az átlag, de ez nem mindig szabály. Például a legnagyobb fehérorosz labdarúgó bajnokságon nagyon kevés gól esik (átlagban 2,03 gól egy párbajban), a dontetlenek száma ottnormális szinten van. Akárhogy is, becsuletes fogadónak dolgozni kell a döntetlenekkel, mivel ez az egyike a lehető eredményekből, amelyek aláíródnak a szorzókon és a párbajok fejlődésén.

 

Mikor fogadni arra, hogy „Mindkét csapat gólt szerez” (3.rész)

A mai cikkben befejezzük az elemzést, hogy mikor fogadni a lehetőségre, hogy mindkét csapat gólt szerez. Az első részben általános információkat kaptak, míg a másodikban egy adott esetet elemeztem, most pedig néhány esetet említek meg .

Két nagyon erősen támadó csapat játszik

Néhány labdarúgó csapat nagyon kiegyensúlyozott. Ugyanaz a minőség van a védelmükben és a támadásban is, a kiegyensúlyozott stílust hozzák előnybe, amely az egész csapat erejét a legjobban ki tudja használni. A többi csapat kevésbé van kiegyensúlyozva, a csapatok tobsége csak egyik konkrét területen kiváló. A játék rendszere ezeknél a csapatoknál általában azon alapul, hogy az erejét ezen a területen a legjobban kihasználja. Ha a csapat különlegesen erős a támadásban, úgy fog játszani, hogy a párbajban a lehető legtöbb gólt szerezze – többet, mint amekkyit sikerül adni az ellenfelének. Igyekezni fog a lehető leggyakrabban a támadásba jutni és a lehető legtöbb gólhelyzetet teremteni. Ha a támadásban erős mindkét csapat, az esélyek arra, hogy mindkét csapat gólt szerez, magasak.

Két csapat játszik nagyon gyenge védelemmel

Egyszerű, mint a pofon. A jó védelem megvéd a góloktól. A jól felállított védelmek is kaphatnak gólt, de a gólt az ellenfelétől általában rendesen kellemetlené teszik.Másrészt a gyenge védelem néhány gólt egészen konnyedén beenged. És néhány csapatnak gyenge védelmei vannak, sőt, még a legmagasabb labdarúgó szinten is. A párbajok a két csapat között nagyon gyenge védelemmel a fogadásokra, hogy mindkét csapat gólt szerez, természetesen abszolút kiválóak. A  nem elégséges minőség a védelem soraiban bebiztosíthatná a gólokat mindkét oldalon.

Derbi

Ez a helyzet nem annyira világos, mint az előző nevezett helyzetek.  A derbin gyakran láthatóak olyan párbajok, amelyeknagy esélyeket hoznak arra, hogy mindkét csapat nem szerez gólt, úgy hogy ebből a szempontból nagyon óvatosnak kellene lenni. A derbin azonban sok gól is látható lehet. A párbajt egy luxus kivitelésben játszák és általában mindkét csapat nagyon vágyik a győzelemért. Ez gyakran vezet ahoz, hogy inkább mindkét csapat öszpontosít a támadásra, mint a védelemre. Ez hibákhoz vezethet, mert a játékosok a túlzott motiváció miatt veszítik a koncentrálásukat. A két jelenség kombinásiója általában sok gólhoz vezethet.