Category Archives: Fogadás

Premier League 15. köre: Arsenal – Manchester United, December 2

Labdarúgás, szombat , 2017  December 2, Anglia, Premier League, 20:45

Londonban szombaton játszanak egyikek a jelölt csapatok közül, amelyek  harcolni fognak az első 4 helyért, bár a címet lassan Manchester City-nek kezdünk hozzárendelni. Arsenal otthon az Emirates Stadiumon az örök riválisát fogadja, Manchester Unitedet. A két klub Liverpoollal együtt a leghíresebb klub Anglia labdarúgási történelmében. Így a rajongók ezt a párbajt nagyon komolyan veszik. Hogyan boldogulnak Mourinho és társai Gunners-nél? Nézzük ezt meg közelebről. Mivel Arsenal a szerdai hazai meccset is megnyerte, emelkedett nála a hazai győztes meccsek száma 12-re. Másképen a csapatról érvényes az, amit a múlt cikkemben írtam, nem ismétlem ezt itt meg újra. Manchester United a Premier League 34 találkozójában nem szenvedett vereséget  38 párbajból. És van valami újság is a csapatokban.

Alexandre Lacazette azzal a ténnyel áll szembe, hogy hosszabb ideig nem avatkozik Arsenal játékába, mert a hétvégén megsérült. A házigazdák támadását így Danny Welbeck, Olivier Giroud és Alexis Sanchez vezetik. Alex Iwobi indulása kérdéses, Huddersfield ellen hiányzott kissebb sérülések miatt. Lacazetteho lecserélésén kívül más támadó játékosra Arsene Wengertől már nem várható a csapatban. Laurent Koscielny pedig nem szokott háromszor játszani egy héten, mert védi a krónikusan beteg akhilleját, de United ellen biztosan indulni fog. Nemanja Matič Manchester Unitednél talán nem is játszik a szombati meccsben, mert a héten ő is megsérült a párbajban Watford ellen. Marouane Fellaini szintén kérdéses, de mégis csak talán Paul Pogba és Ander  Herrerával a pálya közepén fognak állni. Jose Mourinhonak a három tagú védelemnél kellene maradni, ez nem változik, ha a játékba nem avatkotik be Phil Jones vagy Eric Bailly. De ezeknek megvannak a saját egészségügyi problémái. Henrikh Mkhitaryanjelenleg az alap csapaton kívül van, mert a formája nagyon lecsökkent, így örülhet, ha legalább a kispadon ülhet.

Arsenal Unitedre jól felkészült, Huddersfieldet 5:0 győzte le. United kedden 4:2 győzelmet szerzett Watford ellen, de még mindig 8 pont vesztessége van a vezető csapatra a Premier Leaguen. Majdnem biztos, hogy nem sok gólt látunk majd, és a nagyon valószinű eredmény döntetlennek néz ki.

A  mi tippünk: döntetlen  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 3,40

 

Premier League 14. köre: Arsenal – Huddersfield, November 29

Labdarúgás, szerda 2017  November 29, Anglia, Premier League, 20:45

Szokatlanul hétköznap játszák az angol Premier League mérkőzéseit, benne Arsenal is találkozik Huddersfield csapatával. A Londoni Arsenal előtt két hazai párbaj áll,főleg a szombati Manchester Umited elle, ami kulcsfontosságú számára. Ezért Huddersfield csapatára a káder minden tagja ki lesz használva. Egy kellemetlen ellenfélről van szó, így a házigazda nem szeretne semmit sem alábecsülni. A vendégek a hétvégén szoros vereséget szenvedtek Manchester Citytől és talán nem lesz elegendő erejük arra, hogy hasonló előadást mutassonak szerdán is. Gyerünk közelebről ránézni a két csapatra. Arsenal a Premier Leaguen megnyerte az utolsó 11 hazai meccset. Az utolsó 9 hazai találkozón a Premier Leaguen legalább 2 gólt szerzett, vagy többet. Huddersfield nem volt képes gólt szerezni az utolsó 5 párbajban idegenben a premier League versenyen. Arsenal ötben az utolsó 7 Premier league párbajban mint a félidőben, úgy a végén is vezetésben volt. Huddersfiels az utolsó 3 párbajt idegenben elveszítette a Premier Leaguen. És ezekben a párbajokban minden alkalommal legalább 2, vagy több gólt kapott.

Arsenalnál Mesut Ozil vasárnap Burnley ellen hiánzott gyengélkedés miatt és Arsene Wenger talán most sem állítja gyepre., mert szombaton a programon van az említett nagy párbaj. Danny Welbeck és Olivier Giroud igyekeznek az élre jutni, Alexandre Lacazette Unitedre szintén pihent lesz. Jack Wilsherenek kell pályára lépni Huddersfield ellen, másképen a jövője az Emirates stadionon nagyon kérdéses lesz. Huddersfieldnél Rajiv van La Parra büntetésben van, nem játszik majd. Így David Wagnernek néhány változást kell tenni, mert City ellen a csapat nagyon kifársdt. De végül 1:2 kikapott. A változások tajja Steve Mounie lesz, aki szeptember óta először lépne pályára. Szintén Elias Kachunga is játszik talán, aki nem jutott be a csapatba Citizens ellen. Chris Lowe a bal oldalon játszhatna, szintén Abdelhamid Sabiri és Florent Hadergoinaj kaphatnának esélyt.

Míg Arsenal a hétvégén ellopta a pontokat Burnley-n, Huddersfield lassan infarktust kapott, amikor balcserencsésen kikapott Manchester Citytől 1:2. Gunners tudja, hogy szerdán ez egy nehéz párbaj lesz és a vendégek egy következő hősies párbajt mutathatnának egy csapat ellen az első 6-ból.  Arsenal előtt egy nagy derbi áll manchester United ellen, de öszpontosítani kell neki Huddersfieldre is. Arsene Wenger legénységének az Emirates pályán már 10 találkozója van vereség nélkül, ebből 9 megnyertek. Ez a mérleg folytatódhatna szerdán. Arsenal biztosan domináns csapat lesz a labda tartásában is és várakozni fog az ellenfél hibáira.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,22

 

Super League 16. köre: Sion – Grasshoppers, November 26

Labdarúgás, vasárnap, 2017  November 24, Svájc, Super League, 16:00  25.11.

Grasshoppers startja a szezon elején nem a legjobb volt. De Murat Yakin érkezése után a kispadra a csapat nagyon felemelkedett, és Yakin megmutatta, hogy a svájci környezet nagyon jó hatással van rá. Aki figyeli egy kicxsit a svájci focit, biztosan tudja, hogy amikor még a 2. ligás Schaffhausenben játszott, ezt a csapatot a táblázat aljáról a legjobb 2. ligás csapatok közé húzta fel. De Grasshoppers is lassacskán a 3. helyre jutott a táblázatban, már csak 3 pont választja a 2. Basel-től. Az új edző érkezése óta csak egyetlen párbajt veszítettek el, az 5.-ik St. Gallen pályáján gólokkal a 85. és 90. percben. Másképen a csapat szerez pontokat rendszeresen, derbin FCZ csapatát 4:0 arányban verték meg, majd az utolsó párbajban Thunt 2:0 arányban. Ugyan Djuričin kapott kártya buntetést, de ez nem is olyan nagy baj, mert eddig nem mutatott nagy teljesítményeket. Helyette talán Avdijaj áll, aki Thun ellen megszzerezte mind a két gólt. Másképen a vendégeknek nem hiányzi fontosabb játékosuk.

Ezt nem lehet állítani Sion csapatáról, aki az idén nagyon balszerencsés. Az edzők hadserege cserélkezett a csapatnál, a klubnak nincsenek problémái a pénzügyekkel és jó minőségű játékosokat vásárol, de valahogyan ezek nem tudnak együttműködni. Csak példának mutassuk meg, az idén Sion csapatában már 29 játékos játszott a párbajokban, nem is játszonak az európai kupákban, és a nemzeti kupából is egy botrányos párbaj után estek ki  a 3. ligás csapattal. Nem beszélve arról, hogy a csapatban sok játékos hiányzik vagy kártya büntetés miatt,vagy hogy az edző az A csoportból a B csoportba irányított néhány játékost, mint például Zverotič, Carlitos, vagy  Acquafresca.

Egyértelműen a vendég csapatra fogadok, sőt, azt gondolom, hogy győzni fognak, de inkább egy óvatosabb fogadást kötök, hogy a vendégek nem szenvednek vereséget dupla esélyben. A szorzó erre a lehetőségre nagyon jó szinten van. Az idén már a két csapat találkozott szeptemberben Grasshoppers stadionján ebben a versenyben, itt 3:2 volt a végeredmény Grasshoppers javára.

A  mi tippünk: Grasshoppers nem szenved vereséget dupla esélyben  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,60

 

Premier League 13. köre: West Ham – Leicester, November 24

Labdarúgás, péntek 2017  November 24, Anglia, Premier League, 21:00  23.11.

Ezen a héten West Ham és Leicester nyitja a Premier League 13. körét szokatlanul már pénteken este. A házigazda kicserélte az edzőt, de ez a cselekezet nem hozott eddig gyümölcsöt. A vendégek az utolsó párbajokban jó formában voltak és a párbajait nem veszítették el, ezért a mérkőzésben a kiemelet csapat. Várható tehát, hogy Londonból 3 pontot visznek haza. De ezeket a pontokat West Ham biztosan nem adja ingyen.  Nézzünk néhány információra, amelyek erre a párbajra vonatkoznak. West Ham a Premier League utolsó 4 párbajában minden alkalommal 2, vagy több gólt kapott. Leicester West Ham csapatával 6 párbajban egymás után nem szenvedett vereséget, ha minden versenyt bele számítunk. És végül West Ham a Premier Leaguen 5 találkozóban egymás után már nem volt képes győzni.

West Hamnál Marko Arnautovič indulása kérdéses, mert a múltkor a párbajban watford-al kénytelen volt távozni a gyepről. Így a jobb oldalon Andre Ayew jelenhetne meg, bár gyengélkedett. David Moyes Sam Byram, Jose Fonte és Chicharit nélkül lesz. Az edző tehát imátkozni fog, hogy Michail Antonio és James Collins össze szedjék magukat. Leicesternél pedig Matty James és Robert Huth estek ki a játékból a sérülései miatt, Adrien Silva pedig egészen Januárig nem léphet a csapathoz. Claude Puel így azonos tizenegyest jelölhetne, amelyik a múltkor kezdte a 0:2 vereségét Manchester City-vel.

David Moyes az új helyén nem kezdhedte volna rosszabbul, mint 0:2 vereséggel watford ellen, amely a táblázatban jelenleg a 8. helyen van. Hammers nem voltak képesek 3 pontot szerezni már 5 alkalommal egymás után. Ebből három alkalommal vereséget szenvedtek, így már olyan helyen vannak a táblázatban, ahonnan a csapatok kiesnek. Leicester a múltkor vereséget szenvedett 6 párbaj után Manchester City-től. De idegenben a csapat már 4 párbajban nem szenvedett vereséget, ezekből 3 alkalommal döntetlent játszott. Leicester mérlege West Ham csapatávaljó, amikor 6 alkalommal egymás után nem szenvedtek vereséget. Az utolsó két látogatásából Kelet Londonban 6 pontjuk van. Pénteken így a vendégek ismét örülhetnének, mert a házigazdák nyomorúságosak és az új vezetés alatt sem nem emelték a szintet. Arra is lehetne fogadni, hogy Leicester gólt szerez brejk után, ellenkezőleg, a házigazda egy szokásos helyzetből.

A  mi tippünk: Leicester győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,70

 

Bajnokok Ligája: Juventusz– Barcelona FC, November 22

Labdarúgás, szerda, 2017  November 22, Bajnokok Ligája, 20:45

Szerdán este Juventusz stadionján Barcelona mutatkozik be. Ez a csapat még az idén nem kóstolta meg a vereség keserűségét. Így elronthathatná a házigazda csodálatos hazai sorozatát, aki már majdnem 5 éve otthon nem szenvedett vereséget. Messi és Suarez készen állnak a hazai védelmet megtörni. Juventusz a hétvégén sok játékost pihenni hagyott, így ezeknek frisseknek kellene lenni, de a vendégek is azért kímélték a játékosait. Ez mind arra mutat, hogy ez az óriási sláger nagyon figyelt mérkőzés lesz, és nyilvánvalóan fontos is lesz. Nézzük a két csapatot egy kicsit kozelebről. Juventusz a Bajnokok Ligáján 17-ben az utolsó 19 párbajból vereség nélkül volt. A két klub utolsó 3 párbajában Juventusz stadionján 3, vagy több gól is esett, ha minden versenyt bele számítunk. Barcelona a Bajnokok Ligáján 5 párbajban egymás után nem szenvedett vereséget.

Juventusznál Paulo Dybala, Gianluigi Buffon, Blaise Matuidi, Mattia De Sciglio és  Alex Sandro a hétvégén pihentek, így szerdán visszatérnek a csapat alapjához. Douglas Costa és Mario Manžukič harcolak a helyért a csapat bal oldalán. Barcelona csapatához ismét vissza tért Gerard Piqueaz után, hogy a múltkor leszolgálta az 1 párbajos kötelező pihenését, büntetését. Nelson Semedo és Andres Iniesta a hétvégén már az első óra után le voltak váltva, így szerdán ők is frissek lesznek. Semedot már csak 1 kártya választja a büntetéstől. Paulinho nyomást kelt az alapra, és így itt lecserélhetné Ivan Raktičet.

Juventusznak Barcelonát meg kell vernie ahoz, hogy esélye legyen a D csoportban az első helyre jutni.  De a hétvégén nem készült fel erre túlságosan jó módon, mert Samptdoria Genoa csapatával 2:3 vereséget szenvedett. Barcelona ebben a szezonban minden versenyt beleértve, eddig vereség nélkül van és csak két alkalommal nem győzött. Luis Suareznek a kapu előtt meg kell törnie a sorozatát, bár a hérvégén már sikeres volt, így ez még nehezebb lesz Juventusz számára. Juventsz a Bajnokok Ligáján csak 2 alkalommal győzött az utolsó 5 évben, és lehet hogy otthon vereséget is szenvedhetne, ami ez először történne meg 2013-óta.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,55

 

Bundesliga 12. köre: Bremen – Hannover 96, November 18

Labdarúgás, vasárnap, 2017  November 18, Németország, Bundesliga, 18:00    

Bremen az idén nagyon rosszul áll, és ha nagyon gyorsan nem szedik magukat össze, akkor jövőre egy szinttel alacsonyabb versenyben játszanak. Hannover elég jól játszik, például Dortmundot is megverte. A céljuk lépést tartani a táblázat első csapataival, úgy hogy Bremen stadionjára három pontért szeretne utazni. De Bremen csapatában új edző van, így talán ez tükröződik a csapat taktikájában is már, nézzük tehát egy kicsit a párbajt aprólékosabban. Bremen a Bundesligán az utolsó 14 párbajban nem győzött. Sőt, otthon már 3 párbajban nem tudott gólt sem szerezni. Hannover utolsó 5 párbajában a Bundesligán 3, vagy több gól esett. Bremen otthon Hannover csapatával 14 utolsó párbajból 13-ban nem szenvedett vereséget, ha minden versenyt beleértünk. Bremen Hannovernek ötben az utolsó 6 kölcsönös párbajban Bremen stadionján 2, vagy több gólt szerzett minden versenyt beleértve. És végül Bremen ötben az utolsó 6 Bundesliga találkozóból hazai pályán 2, vagy több gólt kapott.

Bremen-ben Florian Kohfeldt menedzser most a 23 évesek csapatába jutott, és ezt a posztott télig meg is tarthathatná magának. Kohfeldt az első párbajában úgy határozott, hogy elhagyja a 3 tagú védelmet és a 4-3-3 felállítást használta ki. Ez a párbaj előtt nincsen a csapatban új sérült játékosa, így talán ezt megismétli. Ishak Belfodil egy lehetőség az élre és Max Kruse egy kissé mélyebb pozicióba helyezkedhetne át. Hannoverben Andre Breitenreiter vissza térhetne a 4 tagú védelemhez, amikor a múlt párbajban Lipcse ellen megpróbálta a 3-4-3 felállítást. Martin Harnik így ismét visszakerülhetne a csapatba, mint egy különleges támadó játékos. Waldemar Anton nem gyógyult meg a térde sérüléséből, helyettesítve lesz Florian Hubner-el. Matthias Ostrzolek és Miiko Albornoz harcolnak a helyért a bal oldalon.

Werder Bremen igazán nagy problémákban van a kiesésre. Az idén még nem volt képes 3 pontot szerezni. Az új menedzser Florian Kohfeldt a csapatot leginkább a támadásban erősíthetné, de előtte nehéz dolga van. Az első párbaját a múltkor elveszítette és a főnökei egy azonnali válaszra várnak. Hannover a szezont jól kezdte és tele van önbizalommalaz után, ahogyan legyőzte Borussia Dortmundot 4:2. Bár a csapat vereséget szenvedett 1:2 Lipcsével, a teljesítménye egészen jó volt és ez a hétvége után is közel akar állni az első hat-hoz.  Ennek egy egészen kemény párbajnak kellene lenni az észak-németországi riválisok között. Arra is fogadhatunk, hogy Bremen gólt szereznek egy szokásos helyzet után.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,62

 

Premier League 12. köre: Manchester United – Newcastle, November 18

Labdarúgás, szombat 2017  November 18, Anglia, Premier League, 18:30  16.11.

Jose Mourinho a Manchester United csapatával az Old Trafordon meg akarja tartani magának a legyőzhetetlenségét és most ezt neki el akarja rontani Rafael Banitez Newcastle csapatával. A verseny újonca az idei Premier Leaguet  jól kezdte, demost már ez nem az igazi. Ezért nem is feltételezhető, hogy a Vörös Ördögök otthon pontokat veszíthetnének. De volt két hetes szüneet, ami mindig csaló. Valaki pihent, valaki képviselt. Nézzük tehát közelebről a szombati mérkőzést. Néhány tény. Manchester United othon a versenyen 22 párbajban verhetetlen volt egymás után. A liga utolsó 6 hazai párbajában tiszta maradt a számlája. Newcastle nem volt képes a Premier League 15 párbajában az utolsó 16-ból idegenben győzni. Szintén az utolsó 6 liga párbajból idegenben ötben maximum 2 gól esett.

Manchester Unitedben Paul Pogba már hamarosan visszatér a csapatához, de még túl korán van erre.Marcos Rojo is a gyógyulásában előre haladt, amikor a B csapatban már játszott is, de még korai lenne az A csapatba állni. Phil Jones is kérdőjeles, mert a comb izma sérült meg nemrégen. Marcus Rashford és Anthony Martial fognak harcolni a helyért az élen, Marouane Fellaini pedig egy lehetőség lehet a középpályára. Newcastle csapatánál Mikel Merino az utolsó információk szerint 8 hétig nem áll gyepre a háta sérülése miatt. Rafa Benitez így a pálya közepén Mo Diame-vel együttnűködhetne jobban. Jacob Murphy a bal szárnyon indulhatna, míg Christian Atsu nem gyógyul a sérüléseiből. Paul Dummett augusztus óta nem játszott, túl sok lenne neki egy ilyen fontos párbaj. Marad a kérdés is, hogy Robert elliot játszik –e, mert családi okok miatt távozott az írországi válogatotból.

A nemzetközi szünet Manchester számára a megfelelő időben jött, mert az Old Trafordon már egészen negatív hetek voltak. Jose Mourinho bízik benne, hogy néhány kulcsfontosságú játékost vissza hoz a gyengélkedőről és így a csapatát még karácsony előtt a legjobb nyugalomba hozza. Newcastlenek lehet hogy jó volt az indulása a szezonba, de az utolsó 6 párbajban csak 1 győzelmet szerzett. Rafael Banitez a szünetet örömmel fogadta, a legénységével jobban átdolgozhadta a taktikáját. Mourinho és Benitez mérlege kiegyensújzott, így az ellenfele elé akar jutni mindegyikük. Ez 2007-óta először tortént meg, hogy találkoznak. United ebben a szezonban otthon eddig nem kapott gólt, így meglepetés lenne, ha éppen Newcastle lenne az a klub, amelynek  sikerülne megszakítani ezt asorozatot. Idegenben nem nagyon sikeresek mostanában.

A  mi tippünk: Manchester United győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,28

 

Premier League 12. köre: Arsenal – Tottenham, November 18

Labdarúgás, szombat 2017  November 18, Anglia, Premier League, 13:30

A Premier League 12. köre Arsenal és Tottenham párbajával kezdődik szombat délután. Ez a meccs egy londoni derbi lesz, nagyon élesek tudnak lenni ezek a párbajok, nem beszélve a rajongókról és a médiákról, akik nagyon figyelik ezeket. Arsenal London jelenleg a 6+. Helyen van a táblázatban 19 ponttal a számláján, amelyeket elsősorban hazai párnajokban szedte össze. Ezeket, amelyekből mellesleg 5 volt, mindet megnyerte 13:4 gólaránnyal. Leicestert 4:3, Bournemouthot 3:0, W.B.A csapatát 2:0, Brightont 2:0 és Swanseát 2:1 arányban verte meg. Vegyük figyelembe, hogy otthon nem találkoztak egy csapattal sem a táblázat felső feléből, a legjobban elhelyezkedett csapat Brighton volt a jelenleg 8. helyen. Másképen a sors nagyon kíméletes volt a számukra, így otthon nem veszítettek el 1 pontot sem, de csak azért, hogy az ellenfelük „kibírható” volt. A sérültekkez talán csak Guroud-ot számolhatjuk, akinek a comb izma sérült meg. Arsenal utosó párbaja Manchester City pályáján játszódott, amelyet 3:1 vereséggel fejezett be.

Tottenham London a táblázatban a 3. helyen van Manchester City és United mögött. Tottenham 5 párbajt játszott idegenben, de mivel a hazai párbajait nem a saját stadionján játszotta, de a kikölcsönzött Wembley-n, így mind a 11 párbajt idegen pályán játszotta. Szerintem egy értékes győzelme Huddersfieldről van, ahol például Manchester City elveszítette mind a három pontját egy katasztrofális teljesítménnyel, 2:1 vereséget szenvedett, míg Tottenham, 0:4 győzelmet. A többi párbajai idegenben Evertonban 0:3, West Ham-ban 2:3, Manchester United-el 1:0 vereséget szenvedett. Tehát 4 alkalommal győzött, 1 veresége van, döntetlene itt nem volt. A sérultek közé csak Lamela-t számolhatjuk, a kapus Lloris már rendben van és a pályára áll.

Ez a párbaj nagyon figyelt lesz, mert nagyon vonzó. Bízok benne, hogy mindkét oldalról támadó jellegű lesz, és éppen ez az a párbaj, ahol nehéz megjósolni a győztest. Bízok benne, hogy a vendégek nem szenvednek vereséget. A gólokra is nehéz fogadni, mivel nem tudni, milyen taktikát választ a két csapat, óvatosabb védelem jellegűt, vagy inkább támadót. Minden esetre azt gondolom, hogy mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,48