Category Archives: Fogadás

La Liga 16. köre: Barcelona – Deportivo La Coruna, December 17

Labdarúgás, vasárnap, 2017  December 17 Spanyolország, La Liga, 20:45

Barcelona otthon játszik Deportivo La Coruna ellen és gyakorlatilag ő a párbaj egyértelmű favorita. Csak tőle függ, hogy hány gól esik a párbajban. Deportivo ugyan az utolsó időben felemelkedett, de a katalán nagy klubra ez valószinűleg nem lesz elég. Messi – Suarez tandem szépen átszellőzteti a vendégek védelmét. Nézzük tehát a párbajt közelebről. Barcelona a La Liga utolsó 19 hazai találkozóján 2, vagy több gólt szerzett. Sőt,  17-ben az utolsó 19 La Liga párbajban 3, vagy több gól esett. Szintén Barcelona a versenyben már 24 hazai párbajban nem szenvedett vereséget. Ellenkezőleg Deportivo nem szerzett győzelmet 24 alkalommal az utolsó 26 La Liga párbajban idegenben. Barcelona és Deportivo utolsó 11 hazai kölcsönös párbajaiban minden versenyt beleértve 2, vagy több gól esett. Barcelona nem szenvedett vereséget Deportivotól az utolsó 11 hazai párbajában minden versenyt beleértve.

Barcelona csapatánál Thomas Vermaelen folytatja a középpáján a tevékenységét, mert Samuel Umtiti még mindig kívül áll. Andres Iniesta már rendben lehetne és a pálya közepén játszhatna, de a múlt hétvégén hiányzott. Paulinho ismét játszhatna hála a fizikai paramétereinek, ezek a házigazdának igazán jól jönnek. Deportivo legénységénél Fede Cartabia áll játékon kívül hála a sérülései miatt, és ez így marad még néhány hónapon át. Carles Gil –nek kellene folytatni a jobb szárnyon, Emre Colak pedig a hagyományos tizes szerepét játsza majd. Fernando Navarro előnybe jöhetne Lusine előtt a bal oldalon, Ruben Martíneznek kellene állni a vendégek kapujában.

Barcelona még mindig vereség nélkül van a La Ligán és három esetben a négyből tiszta számlát tartott magának. De Umtiti nélkül a védelmük azonban sebezhetőbnek néz ki. Az utolsó találkozó a Nou Camp –on döntetlennel végződött Celta Vigo csapatával és Marc-Andre Ter Stegen –nek volt mit igyekeznie. De itt talán nem lesz annyi dolga. Deportivo megnyert kettőt az utolsó 3 verseny párbajból, így az önbizalma azonnal növekedett magasabb szintre. De a házigazda oldalán áll a kiváló minőség és talán sok gólt osztanak szét.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,08

 

Premier League 18. köre: Watford – Huddersfield, December 16

Labdarúgás, szombat, 2017  December 16 Anglia, Premier League, 16:00

Tehát ez egy olyan mérkőzés, ahol gólokat várok. Watford vendégli Huddersfieldet és ez bizonyára nem lesz unalmas mérkőzés, mert amikor egymásra talál ez a két csapat, akkor nagy lövöldözésnek lehetünk tanúi. És ez várható szombaton is, különösen, ha  Watford otthon játszik. Nézzük tehát először Watford csapatát. Ez a táblázatban a 9. helyen van, amikor 17 párbajában 22 pontot szedett össze. A szezon kezdete nagyon jól indult a számára, de az utolsó hetekben a formája nem túl jó. Az utolsó 5 találkozójából csak 1 alkalommal tudott győzni, sőt, most már a győzelemre 4 fordulón át várakozik. Utoljára a héten Crystal Palace stadionján szenvedett vereséget, ami egészen nagy meglepetés volt. Viszont a házigazdánál nem működik nagyon jól a játék a tartallék és védelem között, és ezért is elég sok gólt kapnak. Unitedtől a házigazdák 4 gólt kaptak, Crystal Palace-től idegenben kettőt, egyet Burnleytől, de hármat Evertontól. Watford eddig 17 párbajban 14 alkalommal játszott 1,5 overt, 2,5 overt 10 párbajban.

És most Huddersfield. A vendégeknek 4 ponttal van kevesebb, úgy hogy a számláján 18 pont van és a táblázatban a 12. helyen vannak. A vendégek sem nem sikeresek nagyon az utolsó időkben, az utolsó 5 körből négyet elveszítettek és egyszer győztek. Brightont győzték le 2:0, de Chelsea, Everton, Arsenal és City csapataitól szenvedtek vereséget. De ez nagyon nehéz sorsolás volt, és itt csak megmutatkozott a külömbség egy csúcs csapat, és egy átlagos csapat között .Azonban ez pontosan egy olyan csapat, ahol Huddeersfield szerezhetne pontokat, de ez nem lesz egyáltalán egyszerű, mert a házigazdának is szüksége van a pontokra. Huddersfield eddig 17 párbajból 13 overt játszott 1,5 gólra és 8 overt 2,5 gólra.

Ha összefoglaljuk a leírottakot, tetszik nekem ez a párbaj azért is, hogy több gólt is várok. Az egyik csapat sem nem támaszkodhat nagyon a védelmére, mert mindkét csapat védelme nem a legjobban működik. Nem marad tehát semmi más hátra, mint öszpontosítani az erőket a támadásra és az ellenfelet a gólok számával leküzdeni. Hogy ki lesz a győztes, ezt nem merem megjósolni, de hogy lgalább mennyi gólt láthatunk, ezt talán igen.

A  mi tippünk: legalább 1,5 gól esik a párbajban – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,36

 

Bundesliga 16. köre: Bayer Leverkusen – Werder Bremen, December 13

Labdarúgás, szerda, 2017  December 13, Németország, Bundesliga, 20:30

Leverkusen szerdán otthon Bremen ellen világos kiemelt csapat, de vigyáznia kell, mert az ellenfelének a hétvégén sikerült megvernie Borussia Dortmund csapatát äami talán jelenleg semmiről sem nem tanúskodik). Ennek egy szép, látványos focinak kellene lenni több eséllyel is. Nézzük a két ellenfelet közelebről. Leverkusen a Bundesligán 10 párbajban egymás után már nem szenvedett vereséget. Leverkusen utolsó 3 Bundesliga párbajában maximum 2 gól esett. Panagiotis Retsos Leverkusen csapatánál egy lehetőség volna a hátsó hármasba. Admir Mehmedi kihívja Benjamin Henrichset versenybe a helyért a jobb oldalon a csapatban. Julian Brandt szintén játszhatna Henrichs helyén, ha tehát Heiko Herrlich menedzser megpróbálna helyet csinálni egy különleges támadónak, Lucas Alarianak. Leverkusen a táblázatban 15 párbaj után az 5. helyen van24 ponttal, 6-6-3 mérleggel és 29:19 gólaránnyal. A hazai párbajokban 7 párbaj után 3-4-0 a mérlege, 16:8 a gólaránya és 13 pontot szedett otthon össze.

Bremen csapatánál Florian Kohfeldt menedzser a csapat fellálítását 3-4-3-ra cserélhetné, mert idegenben játszanak. De lehet, hogy a csapat olyan marad, mint a múlt párbajban. Jerome Gondorf kaphatna egy következő esélyt az elejétől, ha Zlatko Junuzovič nem szedi össze magát a párbaj eleéig. Florian Kainznak a szárnyon helyettesíteni kellene Bartelset. Bremen a Bundesliga táblázatában a 17.-ik, tehát utolsó előtti helyen van. Eddig 14 pontot szerzett 15 párbajban 3-5-7 mérleggel és 11:17 gólaránnyal. Idegenben a táblázatban a 13. helyen van, 8 párbajban 7 pontot szerzett 1-4-3 mérleggel és 5:8 gólaránnyal. Utoljára Dortmundot verte meg 1:2 idegenben, azelőtt 2 veresége volt Leipzigben és Frankfurtban.

Leverkusen már 10 liga párbajban egymás után nem szenvedett vereséget, így Heiko Herrlich vezetése alatt stabilitást talált. Taktikailag a csapat flexibilis és a versenyben a harmadik legjobb támadása van. Eddig otthon a BayArénában verhetetlen. Werdernek sokkal több önbizalmának kellene lenni, mert ahogyan említettem, a hétvégén Dortmundot verte meg 2:1 és megpróbálja megtartani a pozicióit a harcokban a versenyben maradásért. Azelőtt a két párbajban idegenben vereséget szenvedtek és Florian Hohfelt most sem támaszkodhat két fontos támadójára. Ez egy elégé nyílt párbaj lesz több eséllyel is mindkét oldalon. A házigazda lesz világos favorit jelölt a labda tartásában is. Szintén több technikai játékosa is van, és ez dönthetne a párbajban.

A  mi tippünk:Leverkusen győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,50

 

Premier League 16. köre: Manchester United – Manchester City, December 10

Labdarúgás, vasárnap , 2017  December 10 Anglia, Premier League, 17:30

Holnap az Old Trafordon nagy párbaj készül. Két csapat találkozik azonos városból, United City ellen. Mindkét csapat a legnagyobb jelöltje a bajnoki cím megszerzésére, így ez a párbaj sokról szólhat a lehetőségekről. Jose Mourinho Pep Guardiolávalmár sokszor találkozoztt, így nagyon jól ismerik egymást. Próbálkozni fognak kitalálni valamit egymásra. Nézzük közelebről a párbajt. A statisztikákból kiolvashassuk, hogy Man. City a Premier League utolsó 13 párbaját megnyerték. United pedig otthon a Premier League-ben 24 párbajban egynás után nem szenvedtek vereséget.  United otthon hétben az utolsó 8 Premier League párbajából tiszta számlát tartott magának. City a verseny utolsó 8 párbajában minden alkalommal legalább 2 gólt szerzett. United City ellen ötben az utolsó 6 párbajból tiszta számlát tartott, beleértve minden versenyt. City utolsó 8 Premier League párbajából hétben 3, vagy több gól esett. Végül ötben az utolsó 6 találkozóból Old Trafordon a két klub meccseiben minden versenyt beleértve maximum 2 gól esett.

A klubokban mi az újság. Unitednél Ander Herrera játszik a tartallék közepén Nemanja Matič mellett, mert Paul Pogba stoppot kapott 3 miga párbajra. Phil Jones tért vissza a héten az edzésbe és elég jó esélyei vannak, hogy játszani fog. Viszont Eric Bailly fog hiányozni. Zlatan Ibrahimovič talán elégé rendben lesz ahoz, hogy a kispadon legyen, szintén Marouane Fellaini-nak is megvannak az esélyei. City csapatában Pep Guardiola megerősítette, hogy David Silva játszik a mancheszteri derbin, a kissebb sérüléséből meggyógyult. Vincent Kompany nem volt 100 %-os a héten, így kérdéses marad, Fabian Delph beteg volt, így nem lesz felkészülve. Másképen csak John Stones és Benjamin Mendy gyengélkednek hosszú távon. Sergio Aguero a hétvégén talán játszik, mivel hétközben szabadja volt.

United otthon az Old Trafordon már 40 találkozón egymás után verhetetlen volt, 8 ponttal marad le City után, és ha itt vereséget szenvedne, nagyon bonyolult lenne számára harcolni a címért a jövőben. City lassan már ünnepelhetne, mint a következő bajnok, de az utolsó hetekben mind ha lazítottak volna, amikor kétszer a három ligás találkozóból a győzelmet csak hosszabbításban mentették meg.Utoljára jött a vereség is a héten a Bajnokok Ligájában Shaktar Donetsk ellen, de Ukrajnában a B csoportja játszott. Jose Mourinho Pep Guardiolával csak egy alkalommal győzött 6 ligás párbajból, de a portugál edző meríthetne a jelenlegi hangulatból a két csapatban és megszerezhetné a 3 pontot. Mindkét csapat sok helyzetet hozhatna létre, Cityzens talán többet lesz a labdánál.

A  mi tippünk: Manchester United győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 3,40

 

Bajnokok Ligája: Liverpool– Spartak Moszkva, December 6

Labdarúgás, szerda, 2017  December 6, Bajnokok Ligája, 20:45

Az Anfielden játszák az utolsó kör egyik legfontosabb párbaját a Bajnokok Ligája alapcsoportjaiban. Spartak Moszkvának itt győznie kellene, hogy tovább jusson. Reds házigazdának pedig ellenkezőleg, elég a döntetlen is. De természetesen, ha három pontot szereznének, akkor az első helyről mennének tovább. És ez egy biztosan csábító képzelet. De fő dolog a nyolcaddöntő és Liverpool otthon az orosz klubbal nem fog semmit sem alábecsülni, ezért marad is, mint a találkozó kiemelt csapata. Nézzük közelebről magát a találkozót. Liverpool a Bajnokok Ligája utolsó 3 találkozójában 3, vagy több gólt szerzett. Hatban az utolsó 7 Liverpool mérkőzéseiből a Bajnokok Ligáján 3, vagy több gól esett. És szintén Liverpool a Bajnokok Ligája utolsó 9 párbajában nem szenvedett vereséget. Az E csoportban 5 párbaj után Liverpool 9 ponttal 2-3-0 mérleggel és 16:6 gólaránnyal az első, a vendégek 6 ponttal 1-3-1 mérleggel 9:6 gólaránnyal a harmadik helyen vannak.

Liverpoolnál Jurgen Klopp az alapcsapatban szerdán néhány változást csinál, legalább is ez várható. Alex Oxlade-Chamberlain, Sadio Mane és Daniel Sturridge örülnek, hogy játszhatnak a BajnokokLigáján. Joel Matip egészen a 2017 év végéig nem játszik. Adam Lallana is lejátszhatna már néhány percet, de valószínűleg még csak a kispadon üll majd. A Moszkvai csapatnál Giorgi Jikia tér vissza a játékba büntetés után, a vendégek védelmében játszik. Fernando szintén vissza tér a játékba az alap tizenegyesbe. Georgi Tigiev, Jano Ananidze, Dmitri Kombarov és Artem Timofeev biztosan nem játszanak.

Liverpool hála a győzelmének bebiztosítaná magának az első helyet a csoportban. A döntetlene elég jó lenne a számára a tovább jutásra, de megtörténhetne, hogy Sevilla kerülhetne jobb helyzetbe, aki majd a nyolcaddöntőben könnyűbb ellenfélre találhatna. Ha Jurgen Klopp és a társai vereséget szenvednének, és Sevilla győzne Mariborral, ez véget jelenthetne Reds számára a Bajnokok Ligáján.  Spartak Moszkva tudja, hogy a győzelem eljuthathatná tovább a csapatot és semmi más, mint támadni, nem marad hátra. A csapat csak egyszer szenvedett vereséget az utolsó 19 párbajban és Liverpoollal az idén már játszott döntetlent. Képes lesz arra, hogy az Anfielden győzni tudjon?

A  mi tippünk:Liverpool győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,23

 

Bundesliga 14. köre: Wolfsburg – Mönchengladbach, December 3

Labdarúgás, vasárnap, 2017  December 3, Németország, Bundesliga, 18:00

Monchengladbach az idei szezonban az első 4 helyért harcol, ellenkezőleg, Wolfsburg szenved. Így is lehetne karakterizálni a szezont a két csapat szempontjából. Wolfsburg leváltotta a menedzserét,  ennek eddig sikerül a csapatával nem túl sok vereséget szenvedni, de azért győzelme se nincsen sok.  A vendégek Gladbachból az idén jó formában vannak és kergetik a legnagyobb favoritokat is. A céljuk a végén az európai kupák lesznek, így megpróbálják a „Farkasoktól” megszerezni mind a három pontot. Nézzük közelebről a párbajt. Wolfsburg otthon Gladbach-al az utolsó 13 kölcsönös párbajban minden versent beleértve nem szenvedett vereséget. Gladbach az utolsó 3 bundesligás meccset idegenben megnyerte. Gladbach 6 bundesligás párbajából idegenben ötben 3, vagy több gól esett. Wolfsburg utolsó 3 párbajában a ligán idegenben szintén 3, vagy több gól esett. Wolfsburg a Bundesligán az utolsó 11 párbajból tízben nem szerzett győzelmet.    Gladbach ötben az utolsó 6 bundesliga párbajban idegenben 2, vagy több gólt szereztt.

Felix Uduokhai Wolfdburgból visszatér a sérülése után és a védelem kozepén Robin Knochet helyettesíti. Yannick Gerhardt és Riechedly Bazoer az első lehetőség hogyan helyettesíteni Maximilian Arnoldot a pálya közepén. Másképen Martin Schmidt-nek nincs oka arra, hogy változtasson még valamit a csapatban. Mönchengladbachnál Christoph Kramer az utolsó hétvégén könnyű agyrázkódást szenvedett, és még nem gyógyul meg, Mickael Cuisance helyettesíti. Vincenzo Grifo, Fabian Johnson és Patrick Hermann harcolnak a helyükért a szárnyon. Raul Bobadilla és Josip Drmič már rendben vannak, és egy kovetkező lehetőséget kínálnak az élre, ha a menedzser Dieter Hecking úgy dönt, hogy a csapatban valamilyen változásokat csinál.

Wolfsburgnak szüksége van arra, hogy vissza jusson a rosz eredményekből, utoljára kikapott Ausgburgtól 1:2. Az új menedzser vezetése alatt a csapat csak egy alkalommal szenvedett vereséget 9 esetből, de mégis nem tudott a táblázatban feljebb kaparkodni, mert Martin Schmidt az időszakát 7 döntetlennel kezdte egymás után. Gladbach pedig ismét az első 4 között van, a múltkor Bayern ellen egy erős teljesítményt mutatott, 1:2 vereséget. A csapat mostanában megnyert ötöt az utolsó 7 liga párbajból és igyekezni fog tovább is, bár nyerni bonyolult lesz most vasárnap. Ez egy kiegyensúlyozott párbaj lesz. A pálya mindkét oldalán kevés lehet látni. Wolfsburgnak a levegőben kellene jobban dominánsnak lenni és kevesebb kártya büntetést is tippelek.

A  mi tippünk: maximum 2,5 gól esik a párbajban – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,23