Category Archives: Fogadás

Ligue 1 21. köre: Paris SG – Dijon, Január 17

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 17, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Szerdán este láthatjuk a francia Ligue 1 verseny következő körét, amelyben PSG is találkozik Dijon-al. Természetesen, a házigazda a kiemelt csapat és remélem, ezt be is bizonyítja. De nézzük közelembről a két csapatot. PSG ismét uralja a Ligue 1 versenyt, a táblázatban az 1. helyen van 53 ponttal és 59:15 gólaránnyal. Egy kényelmes 11 pontos előnye van a második Monakóra és tulajdonképpen a saját versenyét játszák. Otthon a párizsiak tökéletesen szuverének, mivel 10 párbajban itt megszerezték mind a 30 pontot 34:7 gólaránnyal. A legjobb gólszerzőjük Edinson Cavani 19 gólall, mögötte Neymar 11 góllal, és mögötte még Mbappe áll 8 gólall. PSG tartja a 7 győztes párbaj sorozatát és az egyik ellenfelét zúzza a másik után. Az erejük igazán óriási  nem csak elül, de hátul is.  Szerdán biztosan a következő 3 pontért harcolnak és Dijont tiszta számlával verik meg.

Dijon a táblázatban a 9. helyen van 25 ponttal és 29:34 gólaránnyal. Az első látásra ez nem néz ki egyáltalán rosszul, de itt egy óriási DE van. Dijon 20 pontot otthon szerzett meg, és csak 5 pontot szerzett idegenben. Tehát idegenben egyértelműen a legroszabb csapat, talán együtt Toulouse csapatával. Éppen a párbajok idegenben a csapat gyengéje, és most sem lesz ez másképen, csak nehezen érvényesülnek egy olyan ellenfél ellen, mint PSG. A legjobb gólszerzők 5 góllal Said, Tavares és Chang-Hoon. Bár a hazai párbajaik igazán a jobb oldaluk, de például az utolsó körben otthon az utolsó Metz csapatával csak 1:1 döntetlent tudtak elérni. Dijon egyszerűen sem psichikai, sem játék nyugalommal nem rendelkezik, és a jól nekiindult PSG csapattal szemben sem lesz változás. December utolsó meccsében Angersben, amely csapat a 18. helyen van és a kiesés fenyegeti, ezt a párbajt 2:1 arányban veszítette el. Még talán érdekes lehet az információ, hogy átlagban 1 párbajra 1,1 gólt szereznek.

PSG Dijont megsemmisíti osztály külömbséggel, megszerzi a további 3 pontot. Az idei szezonban már találkoztak, Dijon otthon1:2 vereséget szenvedett. Tavaly otthon 1:3 kapott ki, Párizsban pedig 3:0 arányban. Tehát a statisztika is erősíti a tippemet.

A  mi tippünk: nem szerez mindkét csapat gólt  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,74

 

La Liga 19. köre: Real Sociedad – Barcelona, Január 14

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Január 14, Spanyolország, La Liga, 20:45

Barcelona Real Sociedad pályájára utazik, ahol nem szokott nagyon sikeres lenni. De most egy kiváló formában van és egyike a legnagyobb favoritok közüla bajnoki címre. Ezért ilyen párbajokkal meg kell neki bírkózni, és ez szerintem sikerülni fog neki. A párbajban több gól is eshetne, így ez a mérkőzés érdekes lehetne számunkra. Nézzük közelebről a meccset. Barcelona az utolsó 25 párbajból 22-őt megnyert a hazai bajnokságon. Szintén 23-ban az utolsó 25 La Liga párbajából 2, vagy több gólt szerzett. Real Sociedad párbajaiban a La Ligán 9-ben az utolsó 11-ből 3, vagy több gól esett. Barcelona a La Liga utolsó 4 párbajában nem kapott gólt. Barcelona utolsó 3 párbajában Real Sociedad ellenmint a félidőben, úgy a játék végén is vezetésben volt, minden versenyt beleértve. Az utolsó 4 kölcsönös találkozóban Real Sociedad stadionján legalább 2 gól esett, minden versenyt beleértve. Barcelona utolsó 3 La Liga párbajában 3, vagy több gól esett.

San Sebastian csapatában Iňigo Martinez ismét hiányozni fog az egészségügyi problémái miatt. Raul Navasnak kellen előnyt kapnia Aritz Elustondon előtt a szárnyon. Adnaj Januzaj talán rendben lesz elégé ahoz, hogy a jobb szárnyra lépjen. Barcelonánál Sergio Busquets vissza tér a büntetése után és a régi helyére kerülhetne. Ousmane Dembele új esélyt kaphatna a jobb oldalon, mert már meggyógyult és játszhat. De Philippe Coutinho nem játszik a párbajban, mert Barcelonához már sérülten érkezett.

Real Sociedad csak egy verseny mérkőzést nyert meg ötből, ezért Eusebio edző nagy nyomást érzékel. A házigazdák már ismertek arról, hogy otthon nagy fenyegetésnek számítanak Barcelona számára. Így tehát ismét meg akarnak majd bírkózni a nagy favorittal, és pontokat is szerezni a csapattól, amelyet Ernesto Valverdeedz. De az idén Barcelona kiváló formában van, így ez sokkal nehezebb lesz, mint valaha máskor. A kataláni csapat a La Ligán még mindig verhetetlenek, és a nagy riválisa Real előtt már nagy az előnye. Nem is beszélve az előnyről a többi üldözőkkel szemben. Hiszen 48 pontja van az első helyen, míg a 2. Atletico Madrid 42 pontot tudott összeszedni.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,40

 

Premier League 23. köre: Newcastle United – Swansea, Január 13

Labdarúgás, szombat, 2018  Január 13, Anglia, Premier League, 16:00

Szombaton olyan két klub áll egymással szemben, amelyek feladata a megmentés. Swansea a teljes alján van, így az új edző vezetése alatt valamit csinálnia kell, mert jövőre nem látjuk őt az első ligában. A házigazda Newcastle ahogy-úgy talált formát és sikerül neki legalább vereségeket nem szenvedni. De most a saját stadionján teljes erővel kell pontokat szereznie, ezek a szezon kulcsfontosságú találkozói. Egy kis statisztika. Newcastle nem volt képes a Premier Leaguen hazai pályán ötben az utolsó  6 párbajból gólt. A versenyben Swansea utolsó 4párbajában idegenben 3, vagy több gól esett. Newcastle utolsó 6 párbajából a Premier Leaguen ötben maximum 2 gól esett. Newcastle nem volt képes az utolsó 6 hazai párbajba a ligában győzni.

Robert Elliot  ismét hiányozni fog a házigazdának, így a kapuba Karl Darlow áll. Jamaal Lascelles a hétvégén az FA Cup-ban megsérült, tehát ő sem játszhat, gyengélkedni maradnak Florian Lejeune, Jesus Gamez és Aleksandar Mitrovič is. Chancem Mbembe hiányzott a 3:1 győzelemnél Luton ellen és most is kérdéses a jelenléte. Rafa Benitez így maradhatna az azonos felállítással, amely sikeres volt  az FA Cup-on. Swanseánál Kyle Naughton ismét rendelkezésre áll a csapatának a büntetése után, a jobb oldalon, ugyanis  Angel Rangel nem biztos, hogy gyepre áll. Renato Sanches talán a párbajban nem játszik, mert a hétvégén megsérült. Swansea fellebbezett a piros kártya ellen, amelyet Leroy Fer kapott a kupán, így ez a játékos játszhat. Kyle Bartley az FA Cup-ban vissza tért az első csapathoz majdnem 4 hónap után, így a sérülése után örülhet a játék ritmusának. Ki Sung-yueng, Angel Rangel, Leon Britton és Tammy Abraham talán kihagyják ezt a párbajt, de lehetséges, hogy valamelyik közülük rendbe jön.

Newcastle ebben a pillanatban élvezi a jó kedvét és ezt ki akarja majd használni. Raffa Benitez játékosai már 3 párbajban egymás után vereség nélkül vannak és a bajnokságon 2 ponttal vannak a kiesési zóna felett. De a harc a megmaradásért kemény, a 10. és a 17. hely között csak 5 pont külömbség van. Swansea mindig az utolsó és 4 ponttal a biztonság alatt. Swansea a Szarkákkal nem volt képes kétszer egymás után gólt szerezni, ez talán most sem sikerül nekik. Benitez és társai ezért mind a 3 pontot megtartja magának, bár nem sok gólt látunk majd.

A  mi tippünk: Newcastle győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,98

 

Carabao Cup 2017/2018: Chelsea – Arsenal, Január 10

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 10, Anglia, Carabao Cup, 21:00

A liga Kupa 2. elődöntőjében 2 nagy londoni klub találkozik, Chelsea Arsenallal. Az 1. párbajt Stamford Bridgen játszák, így Blues lesz előnyben. Gunners itt igyekezhetne kedvező eredményt elérni a visszavágóra, mert az idén idegenben nem nagyon sikeresek, és itt ez nem lesz könnyű számára. Nézzünk tehát néhány tényt a két csapatról. Chelsea-nél Ross Barkley még várakozni fog a debutjára Blues-nél, mert gyógyulásban van a komoly ín sérülésből, amely miatt az idei szezonba még nem szólt bele. Antonio Contenek a gyengélkedője ures, így Arsenalra az 1. párbajban a legerősebb legénységét vetheti be. Talán azonos csapat áll a gyepre, mint a múlt héten, amikor a két csapat az Emirates pályán versenyzett egymással és ahol 2:2 volt a végeredmény egy kiváló előadásban. Talán valami hasonló vár ránk most is. Tiemoue Bakayoko Észak Londonban nyomorúságos volt és Conte így talán gondolkodhatna Danny Drinkwater bevetésén. Alvaro Morata talán az élen maradhatna, bár a találkozó után Gunners ellen egy egész sor kritika esett a sok elhanyagolt esély miatt.

Arsenalnál Arsene Wengernek döntenie kell, hogy a kapuba Petr Čech, vagy David Ospint állítja. Opin állt a kapuban a hétvégi vereségnél Nottingham Forrest ellen 2:4. Granit Xhaka Blues ellen a gyepre álhatna, bár kisebb izomi problémái vannak, de Sead Kolasinac, Olivier Giroud, Nacho Monreal és Laurent Koscielny egészen a hétvégéig nem jelennek meg a legénységben. Aaron Ramseynek esélye van, hogy szerdáig beáll, Arsenalnál már 8 párbajban hiányzott.

Chelsea ki akarja majd használni a jazai környezetet, hogy a liga kupán Arsenal felett előnyben legyen. Blues Gunnerset nem verte meg az utolsó 4 párbajban, de otthon velük nem szenvedtek vereséget 2011 októbere óta. Arsene Wenger több párbajt csak Manchester United ellen veszített el(26 vereség), másképen Chelsea-vel a mérlege nem jó (19 vereség). Az elődöntőben a csapata outsider. Arsenal ugyanis az utolsó időkben kínlódik, főként az ellenfelei pályájain. Csak 3 alkalommal győzött az utolsó 12 verseny találkozóból idegenben. Az FA Cup-ból kiesett az első kisérletre (harmadik kör) a csapattal a második ligából Nottingham Forrest-el. A két ellenfél már egy hete találkozott, amikor az Emirates stadionon az idei szezon egyik legszebb mérkőzését játszották és ahopl a gólarány sokkal magasabb lehetett volna, mint 2:2. A párbaj Stamford Bridgen minden alkalommal nagyon nehéz és Gunners igyekezhetnének azon, hogy a visszavágón legyen miért nekik játszani.

A  mi tippünk: Chelsea győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,74

 

FA Cup 2017/2018: Nottingham – Arsenal, Január 07

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Január 07, Anglia, FA Cup, 17:00

Az FA Kupa harmadik körében bemutatkozik a trófea tulajdonosa, Arsenal. Ez Nottingham Forest területére utazik, amely jelenleg sem  edzővel, sem formával nem rendelkezik. Valójában nagyon rosszul állnak a dolgok vele, ezt kellene Gunners “B” csoportjának kihasználni, és tovább jutni. Más eredmény nagyon nagy meglepetés lenne. De nézzük a párbajt közelebről.  Nottingham utolsó 7 párbajából az FA Kupán hatban maximum 2 gól esett. Arsenal pedig az FA Kupán az utolsó hatból öt párbajt megnyert.  És szintén az FA Kupán Arsenal az utolsó 6 párbajból ötben mindig 2, vagy több gólt szerzett.

Mi az újság Nottinghamnál. David Vaughan-nak már elégé rendben kellene lenni ahozm hogy Leeds ellen a kispadra üljön hétfőn, ezért ebben a találkozóban már pályára állhatna. Matt Mills kérdőjellel marad és gyngélkedhetne tovább is Chris Cohen, Stephen Henderson és Jack Hobbs oldalán. Arsenalnál Arsene Wenger a vasárnapi Kupa mérkőzésre 7 átékost is fog hiányolni, amikor a szerdai derbi után Chelsea-vel Granit Xhakat is gyengélkedni küldte. A menedzser a County Ground stadiomom igen sok változást kell hogy csináljon a szokásos felállításban. Ebből  Alex Iwobi, Danny Welbeck, Theo Walcott, David Ospina és Francis Coquelin húzhatnának hasznot.

Nottingham Forest menedzser nélkül öt párbajban egymás után győzelem nélkül van, sőt, a csapatnak nem sikerült az utolsó 3 párbajban gólt sem szereznie. Arsenal tavaly Forrest stadionján a liga kupában 4:0 tudott győzni és hasonló eredményt fog akarni mutatni most is. Gunners már 9 párbajban egymás után vereség nélkül vannak, de ötben csak döntetlen volt a végeredmény. De ebben a párbajban egy kiváló első ligás csapatnak nem szabad, hogy problémái lennének. Utoljára Nottingham a Premier League-ben az 1998/99 –i szezonban játszott, amikor az utolsó helyen végzett és ki is esett a versenyből. Az említett szezonban Nottingham Arsenallal két párbajt játszott, otthon 0:1 arányban kikapott 1999 januájában, Arsenal stadionján pedig 2:1 arányban kapott ki 1998 augusztusában.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,59

 

FA Cup 2017/2018: Liverpool – Everton, Január 05

Labdarúgás, péntek, 2018  Január 05, Anglia, FA Cup, 20:55

A hétvégén már az FA Cup versenyébe lépnek a legnagyobb klubok is, a sors úgy houza, hogy két nagy rivális találkozik, Liverpool Evertonnal. Klubok a Beatles városából nem hanygolhatják el ezt a kupa mérkőzést, a rajongói ezt elengedethetlennek tartják. Reds-nek a mérlege otthon Toffees ellen hihetetlenül jó, Anfielden nem szoktak tőlük vereséget szenvedni. Ezért is tippeltünk Jurgen Klopp és társai egyértelmű tovább jutására, dé nézzük magát a párbajt. Liverpool az utolsó 20 hazai párbajban minden versenyt beleértve Evertonnal verhetetlen.

Liverpoolnál Sadio Mane és Mohamed Salah nem lesznek felkészülve a párbajra, mert Ghanában részt vettek az afrikai kontinens legjobb átékosa kinevezésén  csütörtökön, ugyan időben Angliába tudnak érkezni, de nem kellene velük kockáztatni. Andrew Robertson, Joel Matip, James Milner és Roberto Firmino, ezek minden vissza térnek az alapba, amikor Új évkor a bajnokágon nem voltak ott. Loris Karius az FA Cup-ban megtarthatná a helyét a kapuban, a januári erősítés a hátsó sorokból a kispadon jelenhetne meg. Danny Ings talán eléri az elejét, Daniel Sturridge ismét hiányozni fog. Ben Woodburn és Marko Grulič is szeretnének benézni a tizenegyesbe. Jurgen Klopp mégis csak egy kicsit változtathatná a játékosokat, bár derbyről van szó. Philippe Coutinho pénteken nem fog játszani, várakozik, hogy nem e lesz eladva Barcelonába. Evertonnál Aaron Lennon, Gylfi Sigurdsson, Jonjo Kenny, Phil Jagielka, Dominic Calvert-Lewin és James McCarthy vissza térnek az alapba, amikor hétfőn Mnchester United ellen csak a kispadon várakoztak. Idriss Guey i beugorhatna, ha renben lesz a kezdetig. Sam Allyrdyce biztosan Maarten Stekelenbrug, Ramiro Funes Mori, Leigton Baines, Ross Barkley és Seamus Coleman nélkül marad.

Liverpool már 16 párbajban egymás után verhetetlen, kétszer egymás után csak szoros 2:1 győzelmet szerzett. Everton már 4 párbajban egymás után nem nyert és hétfőn manchester United ellen nem is lőtt a kapura. Az újonan érkező Sam Allardyc hatása lassan apad, ami éppen most a városi derbi előnn nem a legjobb. Liverpool Everton ellen otthon már 1999-óta verhetetlen és pénteken ezt a mérleget folytatja és tovább jut a következő körbe.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme  – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 1,47

 

Premier League 22. köre: Arsenal – Chelsea, Január 03

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 03, Anglia, Premier League, 20:45

Az Emirates stadionon szerdán az angol liga egyik legnagyobb párbaja játszódik. A két legnagyobb csapat a fővárosból derbin találkozik. E két rivális párbajai minden alkalommal fürge focit hoz tele kemény beavatkozással és nem egyszer megtörtént, hogy a csapatok nem teljes számú legénységgel fejezték be a meccset. Gunners házigazda elég sok sérült fontos játékost jelzett, így Blues ebből meríthetnének és az ézaki szomszédaitól pontokat marhatnának el. De ezt a házigazda védő sztárjai majd meg szeretnék akadályozni. Nézzük meg kozelebről. Chelsea a Premier League utolsó 4 párbajában tiszta sszámlát tartott. A versenyben már az utolsó 13 párbajból 12 alkalommal verhetetlen volt. Arsenal a versenyen hazai pályán az utolsó 17 párbajból 16 alkalommal verhetetlen volt.

Arsenalnál Mesut Ozil kérdéses, mert megsérült a térde és a múltkor West Brom-on hiányzott. Laurent Koscielny állapota a kezdés előtt még meg lesz adva. Sead Kolasinac Hawthornson egészségügyi okokból le volt cserélve, Chelsea ellen nem lép fel. Nacho Monreal is bizontalan. Santi Cazorla, Aaron Ramsey és Olivier Giroud már hosszabb ideje sérültek. Chelsea-nél  Andreas Christensen rendben van és a védelem szívében helyettesíthetné Gary Cahillat. David Luiz és Charly Musonda nem látogatnak el az Emirates-re. Davide Zappacosta, Cesc Fabregas, Tiemoue Bakayoko és Eden Hazard azok, akik ebben a párbajban az elejétől játszani fognak.

Arsenal West Brom Albionon csak 1:1 döntetlent tudott szerezni (hála a házigazda büntető rúgásának is a végén), ott veszítették Sead Kolasinacet és Laurent Koscielnyt. Gunners a bajnokságon 6 alkalommal egymás után vereség nélkül vannak, de csak 2 találkozón győztek. De az Emirates stadionon a mérlege jó, a csapat itt csak kétszer egy szezonban veszített el pontokat. Chelsea már 5 alkalommal veretlen egymás után, 4 alkalommal győzött. De idegenben a formája rosszabb, amikor a csapat csak 1 az utolsó 4 párbajból volt győztes. Blues 4 párbajban tiszta számlát tartott. Arsenalnál az utolsó időben nem voltak sikeresek, csak egyszer nyertek az utolsó 4 látogatásból. Arsenalnak konnyebb védelmi válsága van és ebből a vendégek meríthetnének. Azért a győzelmükre tippelek, mert több esélyt teremthetnének, mint az Emirates-en ez szokásos.

A  mi tippünk: Chelsea győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,57