Category Archives: Fogadás

Carabao Cup 2017/2018 – döntő: Manchester City– Arsenal, Február 25

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Február 25 Anglia, Carabao Cup, 17:30

Vasárnap játszák Angliában a harcot az első trófeáért, ugyanis Wembley-bentalálkozik Arsenal manchester City-vel a Carabao Kupa döntőjén. A párbaj kiemelt csapata hála az egész szezon fejlődésének egyértelmű, így láthatjuk majd, hogyan boldogulnak a vendégek Citizens támadásai elhárításával és gyors ellentámadással megfenyegetni ezeket. A labda Manchester lábai mellett lesz gyakrabban, így csak a gólszerzőin múlik, hogyan használják ki az esélyeit. Lássuk az elemzést.

Manchester csapatánál Pep Guardiola már megerősítette, hogy a Carabao Cup döntőjében Claudio Bravo áll a kapuba. Fabian Deplh-nek erre a mérkőzésre stopja van, mert a múlt hétvégén az FA Kupán hagyt amagát kizárni a játékból, így a bal oldalra Danilo, vagy Oleksandr Zinchenko lép. Gabriel Jesus remélni fogja, hogy még elkezdődik a párbaj Wembely-ben, rendbe jön, Raheem Sterling indulása szintén bizonytalan, mert problémái vannak a lábával. Két helyért a védelem közepén négyen is harcolnak, ezek Nicolas Otamendi, Aymeric Laporte, John Stones és Vincent Kompany. David Ospina, szintén mint az ellenfelénél, a klubjában előnyt kapott a kupákban, ezért vasárnap a kapuban Petr Čech rovására áll. Arsene Wenger reméli, hogy a döntőig Aaron Ramsey meggyógyul és az alapba ugorhat. Henrikh Mkhitaryan  az idén már játszott Manchester United csapatában, így ha hiányozni fog, a jobb oldalon Alex Iwobi helyettesítené. Mesut Ozil  hétközben gyengélkedett, de City ellen már rende jöhetne. A  támadásban Pierre-Emerick Aubameyang játszhatna, mert a második lehetőség Alexandre Lacazette térd műtésre kellett mennie.

Manchesetr City már arra figyel, hogyan fogja ünnepelni az utolsó 5 évben a 3. győzelmét a liga Kupán. Pep Guardiola, mint egy fő edző, megnyert hatot a hét nagyon fontos döntők közül, sőt, 14:3 az aránya. Arsenal Wembley-ben már 9 párbajban volt verhetetlen, de ez ebben a hónapban befejeződött a veresége után Tottenhamtól a bajnokágon.  Gunners az idén idegen stadionon elégé rosszak, 10 találkozóból 3 pontot csak 2 alkalommal szereztek. Guardiola és társai a vasárnapi találkozóra, mint kiemelt csapat mennek és az ellenfelüknek nagyon nehéz lesz megtörni őket és maguknak megszerezni a trófeát.

A  mi tippünk: Manchester City  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,63

 

La Liga 25. köre: La Coruna – Espaňol Barcelona, Február 23

Labdarúgás, péntek,  2018  Február 23, Spanyolország, La Liga, 21:00

Deportivo La Coruňa szénája nagyon kilóg a kiesésre az alacsonyab szintre. A bajnoki táblázatban az utolsó előtti helyen van, és nem úgy néz ki a dolog, hogy valami ezen változhatna. Espaňol szintén nem rajong, és csak néhány hellyel áll jobban, mint a pénteki ellenfele. Ezért is ebben a párbajban inkább a pontok osztoszkodását tippeljük és nem túl sok gólt várunk a mérkőzéstől. Nézzük a két csapatot. Espanyol a La Liga utolsó 3 párbajában döntetlent szerzett. Deportivo az utolsó 3 párbajban a bajnokágon nem szerzett gólt. És szintén az utolsó 6 La Liga párbajából 5 párbajt elveszített.

La Coruňa csapatánál  Sidnei mindig kérdőjellel van, Raul Albentosa biztosan hiányozni fog. Eneko Boveda gyepre állhatna, szintén Fabian Schar is kész segíteni a védelemben. Zakaria Bakkali szuszpendálva van, így a bal szárnyra Adrian Lopez ugorhatna. La Coruňa 24 párbajban 17 pontot szerzett, 4-5-15 mérleggel és 24:53 gólaránnyal. Ez a 19 helyre elég. Otthon 12 párbajban 11 pontot szerzett 3-2-7 mérleggel és 13:21 gólaránnyal. Espanyolnál Esteban Graneronak a csapat közepén kellene folytatni a munkáját, így Victor Sánchez ajobb oldalra mozdulhatna. Naldot pedig Oscar Duarte rovására lesz kiválasztva a gyepre. Pablo Piatti pedig Jose Manuel Jurad helyére léphetne  tartaléksor bal oldalán. Espanyol  24 párbajban 27 pontot szerzett 6-9-9- mérleggel és 22:32 gólaránnyal, és így a 16. helyen van, idegenben 11 párbajban 8 pontot szerzett 1-5-5 mérleggel és 10:20 gólaránnyal.

Deportivo a La lIgán már 9 párbajban egymás után nem szerzett győzelmet, így az új főnök Clarence Seedorf még mindig arra ár, hogy a csapatával teljes pontszámot szerezzen. Ezenkívül a házigazdák nem szereznek gólokat, ez már háromszor egymás után besikerült nekik, így Deportivo egyre jobban süllyed a második ligába. Espanyol háromszor egymás után döntetlent szerzett és Quique Sanchez Flores legénysége égy olyan csapat, amelyet nehezen lehet megtörni. Tehát nem sok gól esik a párbajban, szerintem döntetlen lesz a végeredmény, talán 1:1 végeredményt is merném tippelni.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 3,34

 

Bajnokok Ligája: Sevilla – Manchester United, Február 21

Labdarúgás, szerda, 2018  Február 21, Bajnokok Ligája, 20:45

Egy nagyon érdekes meccs vár ránk a bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amelyet a spanyol Sevillában játsza Manchester United. És éppen ez az a csapat, amely a La Liga klubjaival nem olyan sikeres, ahogyan szeretne lenni, a mérlege velük borzalmas. Érdekes lesz megfigyelni, hogy a nagy erősítéseivel szembe tud-e nézni a mérlegnek, és tovább-e jut a csapat Sevillán keresztül. Dea házigazdák a saját stadionján szokott módon jók tudnak lenni és a visszavágóra előnnyel szeretnének menni. Ezért nem csodálkoznák, ha a vendégek a végén a döntetlennek is örülnének. Nézzük a meccset. Manchester United a Bajnokok Ligáján az utolsó 6 párbajból 5 meccset megnyert.

Joaquin Correa Sevillánál a hétvégétől a sérült térd ínjával gyengélkedik, így az elő meccsre United-el bizonytalan az indulása. A januári erősítés Miguel Layun, a Januári erősítés, nem léphet a házigazda oldalára, mivel már Porto csapatában játszott az alapcsoportban. Luis Muriel Las Palmas ellen már a kispadon ült, most játszhatna és vezethetné a házigazdák támadásait. Simon Kjaer –nek január óta problémái vannak a hátával, de erre a párbajra felkészülhetne. Gabriel Mercado így a jobb oldalra mozdulhatna. Ever Banega kérdőjellel van, Sevilla előző két párbajában hiányzott. Sergio Escuderot, Banegat és Mercadot egy sárga lap választja attól, hogy a jövő párbajban pihenjenek. Paul Pogba Unitednél az FD Kupán Huddersfield ellen hiányzott gyengélkedés miatt, de már vissza tért az edzésre és Sevillában rendben lesz. Zlatan Ibrahimovič, Ander Herrera és Marcus Rashford is vissza tértek a képző központba, így talán képesek lesznek valahogyan beavatkozni a játékba. Eric Bailly a 2:0 győzelemnél Huddersfield ellen a játék vége felé a pályára lépett, biztosan nyomást fejleszt arra, hogy végre először November óta egy teljes játék időt játszon le.

Vincenzo Montella,  Sevilla új menedzsere, a spanyol csapatot a 2017 év vége óta jobb helyre húzta a táblázatban. Sevilla csak 1 párbajt veszített el a 9-ből, ezt a vereséget Eibarban szenvedte 1:5 arányban. Manchester United-nek kisebb problémái vannak az utolsó időlben, de az FA Kupán képes volt átmenni Huddersfielden keresztül. Azombana spanyol klub ellenaz utolsó 11 találkozóból csak 2 alkalomal győztek. Sevilla otthon az idén csak egyszer ízlelte meg a vereség keserőségét, otthon biztosan megpróbálja Unitedet megverni, ezek elégedettek lesznek a döntetlennel is.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 3,32

 

La Liga 24. köre: Betis Sevilla – Real Madrid, Február 18

 

Labdarúgás, péntek,  2018  Február 18, Spanyolország, La Liga, 20:45

Real Madrid a héten Paris Saint Germain csapatát verte meg híres 3:1 eredménnyel és jól kilépett a tovább jutásra a negyeddöntőbe. De ez tükröződik majd a La Liga versenyen, amikor a csapat néhány játékosát pihenni engedi. Vagy ebbe a párbajban Betis ellen, vagy pedig hétközben Legans ellen. Azomban így is a Fehér balett marad a kiemelt csapat továbbá is és a játékosok a kispadról is megmutathatnák, hogy az alapba tartoznak. Talán támadó jellegű focit játszanak és talán több gólt is látunk. Nézzünk jobban a két csapatra közelebről is. Egy kis statisztika. Real Madrid utolsó 22 bajnoki párbajából idegenben 19-ben 3, vagy több gól esett. A csapat szintén a hazai bajnokságon az utolsó 19 párbajban idegenben 18 alkalommal nemszenvedett vereséget. És az utolsó 4 bajnoki párbajban minden alkalommal legalább 2 gólt szerzett. Betis utolsó 3 hazai párbajában a La Liga versenyen legalább 3, vagy több gól esett.

Antonio BarraganBetis-nél ismét rendelkezésére áll a csapatának, a csapat jobb oldalán kellene neki játszani a védelemben. Quique Setien-ek a pálya közepén kellene maradnia a többi három csapattársával, ezeknek a szélső játékosok segítenek majd. Így vált be ez Betisnek az utolsó időkben. Loren a támadásban folytatja, a nyitó párbaja óta az átlépésétől Villarealtól már 3 gól van a számláján.

Zinedine Zidane Real Madridnál biztosan valahogyan váltani fogja a csapatot, ugyanis a héten megbírkózott a párbajjal PSG-vel, így néhány játékosának pihenni kellene. Theo Hernandez így megjelenhetne a bal oldalon, Dani Carvajal pedig a másik oldalon, mert a héten nem játszott. Marco Asensio is talán megkap néhány percet, mert a Bajnokok Ligáján ragyogott és nagyon besegített az eredményhez. Toni Kroos már ebben a hónapban nem játszik, mert megsérültek a térdszallagai.

Betis a hétvégébe két győzelemmel egymás után rohan bele, Setien edző játékosai végre egy kicsi önbizalmat szerezhetnének és megvédhetik a saját játék stílusát. A szezon elején betis képes volt San Bernabeon jól eredményeket szerezni és abból is profitál, hogy nem jutott be az európai kupákba. A Fehér balett játszott szerdán a Bajnokok Ligáján és a jövő héten is Leganes ellen fog játszani, így ismét néhány játékosát kímélni kellene neki. Real Madrid ezekben az időkben sok találkozóban játszik, a héten megverte az egyiket a legnagyobb favoritok közül a Bajnokok Ligája címre, így a csapat biztosan győzni akar majd Betis-nél is, neki ugyanis gyengébb a védelme.

A  mi tippünk: Real Madrid győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,39

 

La Liga 24. köre: Girona FC – Leganes, Február 16

Labdarúgás, péntek,  2018  Február 16, Spanyolország, La Liga, 21:00

Már pénteken játszák a legmagasabb spanyol verseny első párbaját, benne Girona és Leganes állnak egymással szemben. Mindkét csapat a táblázat közepén van, így csak nehezen lehet megjósolni az egyértelmű kiemelt csapatot, de a házigazdák mégis csak a saját pályáján nagyon szolíd játékot tud játszani, így a találkozóban, amelyben talán nem esik sok gól, megszerezhetné a teljes pontszámot. Nézzünk néhány információra a két csapat konyhájából. A két klub utolsó 3 találkozója döntetlennel végződött minden versenyt beleértve. Girona az utolsó 3 hazai bajnoki párbajban nem kapott gólt. Sőt, ezekben a párbajokban már a félidőben is vezetett és végül ő volt a győztes is. Girona utolsó 4 bajnoki párbajában maximum 2 gól esett. Végül Leganes a La Ligán nem volt képes győzni már 8 párbajban idegenben egymás után.

Pablo Maffeo Gironánál vissza tért a csapathoz és így harcolhatna a jobb szélső védő helyéért Ady Benitez-el. Pere Pons-nak kissebb problémái vannak a lábikrájával, így a pálya közepén Aleix Garcia-nak kellene megjelenni. Christian Stuani-nak kellene vezetni a házigazda támadásait mindezt Michael Olung rovására. Girona a táblázatban a 10. helyen van 31 ponttal, 8-7-8 mérleggel és 31:30 gólaránnyal. Leganes csapatánál Joseba Zaldua vissza tért a büntetése után és azonnal a védelem jobb szélére kellene neki kerülnie. Dimitrios Siovas a büntető kártyák miatt játékon kívül marad, így Unai Bustinza és Ezequiel Muňoz helyettesítik. Gabriel kissebb sérülésekben szenved, így a pálya közepén Gerard Gumbau jelenhetne meg. Leganes a 12. helyen van 29 ponttal, 8-5-9 mérleggel és 20:22 gólaránnyal.

Girona utoljára elveszítette a párbajok sorozatát vereég nélkül, mivel 1:0 vereséget szenvedett Sevillában. Pablo Machin játékosai otthon azért nagy fenyegetést jelentenek az ellenfél számára. A Montilivi stadionon a házigazdák már 3 alkalommal egymás után győzni tudtak, mert megverték Getafet, las Palmast és Athletic Club Bilbaot is. Leganes győzelem nélkül van már négy találkozóban egymás után, de Asier Caritano a legeratát állítja a gyepre, mert már nem szükséges neki váltogatni a játékosait a Kupa miatt.

A  mi tippünk: Girona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,99

 

Bajnokok Ligája: Real Madrid– Paris SG, Február 14

Labdarúgás, szerda, 2018  Február 14, Bajnokok Ligája, 20:45 

A Bajnokok Ligája pótselejtezőjének a slágerét San Bernabeun játszák, ahol Real Madrid vendégli a selejtező első részében a francia PSG csapatát. Az első klub ezt a versenyt már kétszer egymás után megnyerte, de talán itt az ideje át adni valaki másnak a  jogart, és miért nem éppen a gazdag egységnek Párizsból. Mindkét csapat káderében világhírű megasztárok vannak és már az egész világ örül erre a dupla párbajra. Mi velük együtt, és ezért nézzük közelebről a két ellenfelet. Egy kis statisztika. PSG utolsó 13 párbajában a Bajnokok Ligáján 3, vagy több gól esett. Real Madrid utolsó 19 párbajából a Bajnokok Ligáján 18-ban 3, vagy több gól esett.

Real Madridnál Daniel Carvajal az első párbajra szuszpendálva van, így Zinedine Zidane-nek a jobb oldalon problémája van, mert itt Neymar fog mozogni. Talán Nacho-nak kellene itt játszani Achraf Hakimi helyett. Casemirot a hétvégén kímélték és így ismét bekerül az alapba. Ugyanez lesz talán érvényes Garetha Ball számára is. A párizsiaknál Edinson Cavani is pihent a hétvégén, és egy apró sérülése miatt nem játszott, de nagy meglepetés lenne, ha San Bernabeun nem futna ki a gyepre. Thiago Silva, Marco Verratti és Layvin Kurzawa játékosoknak kellene megjelenni a nyitó tizenegyesben. Dani Alves és Thomas Meunier harcolnak a helyért a védelem jobb oldalán, Angel Di Maria a meccset a kispadon kezdi. Giovani Lo Celso a pálya közepén jól játszott, ezért meglepetés lenne, ha Unai Emery edző őt leültetné Thiaga Motty vagy Lassany Diarry helyett.

A Bajnokok Ligája az idén az utolsó versenyt képviseli, amelyben Real Madrid valamit elérhet. A csapat már kiesett a Copa del Rey-ből, a bajnokág is már el van veszítve, így Zidane-nek szüksége van megnyerni a Bajnokok Ligáját harmadszor is egymás után, hogy reménye legyen, hogy a Fehér balett edzője lesz még jövő szezonban is. Unai Emery szintén nyomás alatt van és európában sikeresnek kell neki lenni. PSG otthon Franciaországban már talán az öszes trófeát bebiztosította magának, de fontos a tovább jutás a Bajnokok Ligájában. Neymar lehetne a bilygónk legjobb játékosa, ha ő lesz a kettős párbaj meghatározó tényezője. Ha a két csapat formáját nézzük, a papíron PSG egyértelműen a kiemelt csapat. Azonban a klub eddig a dominanciáját Franciaországban nem vitte át az Európai versenyekre és a többi gigánsok után lemarad. De ez az idén megváltozhatna. De Madrid 18 hazai párbajban a Bajnokok Ligáján egymás után verhetetlen (Schalketől 2015-ben), így San Bernabeu egy nagy erőd.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 3,84

 

Bundesliga 22. köre: Bremen – Wolfsburg, Február 11

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Február 11, Németország, Bundesliga, 18:00

A Bundesliga 22. körét este 18:00-kor zárja a párbaj bremen és Wolfsburg között. Mindkét csapat nagyon hasonló helyzetben van, Bremen a 15. helyen van csak 3 ponttal a kiesési zóna felett, további 2 hellyel és 4 ponttal feljebb van Wolfsburg a 13. helyen. A két csapat formája is hasonló, így a kérdés az, hogyan tippelni erre a párbajra, hogy kifizetődő legyen? Nézzük a tényeket. Bremen nem szenvedett vereséget Wolfsburgtól már 4 alkalommal egymás után, ebből 3 -szor győztek. A két csapat utolsó 10 párbajából 9-ben több, mint 2,5 gól esett. Bremen csak 2 párbajt nyert meg az uolsó 6-ból, bennük 3 döntetlent is szerzett. Bremen utolsó 6 párbajában több, mint 2,5 gól esett. Bremen már 6 hazai párbajt egymás után nem veszített el, ebből 3 győzelme volt. Az utolsó 4 hazai párbajából 3 alkalommal döntetlent szerzett. Bremen utolsó 5 hazai párbajában 3 alkalommal kevesebb, mint 2,5 gól esett. Wolfsburg csak egy párbajt nyert meg az utolsó 6-ból, benne 3-szor döntetlent szerzett, és 2-szer vereséget. A csapat utolsó 6 párbajából 5-ben kevesebb, mint 2,5 gól esett. Wolfsburg csak 3 alkalommal nyert az idei 13 párbajból idegenben. És csak 1 alkalommal nyert az utolsó 11 párbajból idegenben, 6 alkalommal döntetlent szerzett bennük. Wolfsburg 6 párbajában idegenben kevesebb, mint 1,5 gól esett.

Bremen csapatánál Milos Veljkovic harcol a helyért a védelemben Sebastian Langkamp-al. Ha Philipp Bargfrede rendbe jön vasárnap estig, az 1. perc óta a védelembe áll. A szélekre Florian Kainz, Milot Rashica és Jérome Gondorf igyekeznek beállni. Wolfsburgnál Marcel Tisserand vasárnapignem lesz képes meggyógyulni az izom sérüléseiből, így a bal oldalra talán Gian-Luca Itter, vagy William lép. Míg a szerdai DFB Pokal-ra Daniel Didavi szabadot kapott, vasárnap már nem kellene neki hiányozni az alapban. A szárnyakon más lehetőség is van Admir Mehmedi és Josip Brekalo szemályeiben.

Werder Bremen egy hete meglepett, amikor 2:1 arányban Schalket verte meg és így egy fontos lépést tett a megmentéseért a német elit között. A héten pedig hosszabbításba juttatta a kiemelt Leverkusent 2:2 arányban. Wolfsburg a múlt hétvégén 1:1 döntetlent játszott Stuttgartal és hétközben a Kupán 1:0 vereséget szenvedett Schalketől. Tekintettel arra, hogy a két csapatot a táblázatban csak 4 pont választja és a két csapat fülig bent van a harcokban a megmentésért, egy nagyon kemény párbajt várunk. Javasoljuk, hogy a házigazdára fogadjonak, Bremen játékosai lesznek jókedvűek. A párbajban több, mint 2,5 gól esik.

A  mi tippünk: Bremen győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,08

 

Bundesliga 22. köre: Dortmund – Hamburg, Február 10

Labdarúgás, szombat, 2018  Február 10, Németország, Bundesliga, 15:30

Hanburger SV csapata 350 km utat tesz meg Németország déli részére, ahol Signal Iduna Park stadionon találkozik a házigazdával Borussia Dortmund-al. Borussia 21 kör után a táblázatban a 4. helyen van 35 ponttal. Az utolsó párbajban szoros eredménnyel verte meg Kölnt 3:2 arányban és így ez már a 6.-ik párbaja volt vereség nélkül. A fekete-sárgák tartják a 4. helyet, amely biztosítja nekik a Bajnokok Ligáját, és ha tovább is meg szeretnék tartani, akkor ezt a párbajt meg kell nekik nyerni. Alúról Schalke tolakodik a helyükre 34 ponttal és már Frankfurt is 33 ponttal. A második helyre csak 2 pont hiányuk van, így tehát a motiváció nagy a csapatnál. Peter Stöger játékosai az utolsó időben emelték a játék és eredmények szintét is, a focisták nagyobb nyugalommal játszanak. A vezetőség a kádert is cserélgette, Pierre Aubameyang távozása után Arsenalhoz,  Mich Batshuay érkezett Chelseatől. A belga támadó  azonnal az 1. párbajában FC Köln ellenkét gólt is szerzett, nagyon örült annak, hogy hasznos tudott lenni az új csapatának. A  vesztfáliai nagy klub támadása a második legjobb a bajnokságon 45 góllal.

Hamburger Sport Verein klub 21 kör után a 17. helyen áll 17 ponttal. A csapat az utolsó években nem lepett meg semmi újdonsággal, így az idén is harcolnak a megmentésért a bajnokságon. Erre az utolsó döntetlene után Hannoverrel 1:1 még mindig 4 pont hiányzik. Hamburg tehát éppen az ellenkezőjét éli át, mint az ellenfele, már 5 párbajban nem tudja, hogy mi a győzelem. Az észak –németországi klub már kint van a német kupából és a Bundesligán egyáltalán nem sikeres. Így a klub vezetőségében lecserélik Heribert Bruchhagent és Jens Todt, helyettük Bernhard Peters és Felix Magath érkeznek. Míg ez bekövetkezik, addig Gisdol edző játékosai megpróbálják helyrehozni az utolsó 0:3 hazai vereséget Dortmundal, amelyet 2017 Szeptemberében játszottak.

Dortmund oldalán áll a minőség és a hazai környezet is, mint a pszichikai jólét is a kölcsönös mérleggel. Az utolsó 21 párbajból Dortmundban a házigazda 14 alkalommal győzött, 2 alkalommal döntetlent játszott és 5 veresége volt. Az utolsó 2 párbajt 6:0 arányban nyerték meg együtt. Hiszek benne, hogy Borussia megerősíti az emelkedő formáját és ismét 3 pontot szerez.

A  mi tippünk: Dortmund győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,38