A 9-es számú élet. Gordie Howe csodálatosan feltámadt őssejtek

“Apa, nem tudsz járni”, Murray, a Detroit Free Press döbbenett fia. Ő maga orvos, és egy korábbi jégkorongos játékossal sok nehéz hónapon át tartott. A régi dementia elleni küzdelem, memória-kiesések. A gerincvelő szűkületéből adódó torokfájás. Az októberi stroke és más minisajvaty, majd a 86 éves “Mr. Jégkorong “lényegében mozdulatlan maradt és képtelen volt beszélni. Howe közeli barátai az erős akaratát nevezték. Már majdnem meghalt 1950 márciusában, miután a Detroit-Toronto-i tölgyfa mantinába esett. A sebész szorította a koponyáját, hogy enyhítse a duzzadt agyát. Howe azt állította, hogy emlékezett az eljárásra: “Egy kicsit zavart voltam.Nem tudtam, hogy időben megáll-e. “A 9. számú támadó kanadai jégkorong-szimbólum lett. Keményen (brutálisan) játszott, túlsúlyban volt szinte emberfeletti erővel, célokat tűzött ki, küzdött, lehetőséget teremtett mások számára. Az NHL-ben 52 éves korában kezelte az egész szezont. Leghíresebb rekord felülmúlta csak kellemetlen mágus Gretzky.

A saját országában ő imádta főleg azért, mert a rendkívüli sokoldalúságát.

A november végén rám a régi Joe Louis Arena Detroitban vonzott matricák „Heal, Gordie! ” A Red Wings munkatársai, a Howe’s Heart Club díszítik ajtóikat, hirdetőtáblákat, bármit a lobbyban. De a helyzet reménytelennek tűnt. A rokonok egy temetést terveztek. Petr Mrázek, a cseh kapus Red Wings, azt mondta: “Mindannyian követjük az állapotát. Lássuk, hogy kiderül.De az élet kegyetlen. “Ekkor jelentek meg a Howiából származó Tijuana őssejt-kísérletek szakértői. Sport ikon felajánlotta, hogy segít ingyenesen, de mást nem követelnek 20.000 dollárt (480.000 dollár).

A családi tanács reménytelen helyzetben megállapodtak, hogy számos, az orvosok, ezek a módszerek kétségesnek tekintendők. Murray Howe szintén kételkedett abban, hogy elismerte a Free Press-et. És akkor – néhány órával az injekció beadása után 100 millió őssejtek – meredt az öreg, amely az előző nap látott a túlvilágon, ahogy hirtelen akar menni a mosdóba.

„Nem mehetsz, apa!”

“Menj a ligetbe” – mondta Howe. A lábát az ágy szélére csúsztatta, és felállt. Az emberi akarat, melyet még nem teljesen ellenőrizett tudományos eljárások erősítettek meg, megnyerte. – Ha nem láttam, akkor nem hiszem el – mondta Howe junior.Az apja ismét sétált, két héttel ezelőtt utazott az amerikai texasiakról a kanadai Saskatoonba. A srác valóban egy legenda

Rate this post