Bundesliga 24. köre: Lipcse – Wolfsburg, Március 11

Labdarúgás, szombat, 2017  Március 11, Németország, Bundesliga, 15:30

Fogytán az idő és a lipcsai labdarúgás nem engedheti meg magának egyetlen botlást sem, ha fenn akarja tartani a reményt a német Bundesliga bajnoki cím megszerzésére. Szombaton vár a táblázat második csapatára a találkozó a kinlódó wolfsburggal. A habozás után a múlt héten, amikor Lipcse csak döntetlent játszott Augsburggal, a csapatnak szüksége van komolyan venni a dolgot és habozás nélkül megszerezni mind a három pontot.

Ennek nem kellene bonyolult dolognak lenni. Wolfsburg kínlódik és jelenleg csak a tizenötödik helyen van a táblázatban. Már azonos a pontszáma, mint Hamburgnak, aki a tizenhatodik helyen van, ami a pótselejtezőt jelenti. A vendégek pontot szerezni csak nagyon ritkán képesek. A múlt héten ez sikerült nekik hála a gólnélküli döntetlennek Mainzzal. De azelőtt két találkozót elveszített. Nagyon mogorva kijózanító az ígeretes győzelem után Hoffenheimmel az évfolyam  tavaszi részének az elején.

Lipcse sokkal jobban áll. A biztonságos hat pontos előnnyel a táblázatban a második helyen tartja magát. Hét pont hiánya van a vezető Bayernre és határozottan még semmi sem nincsen elveszítve. Csak a tavaszi részben ismerte meg Lipcse először a vereséget. És még hozzá kétszer egymás után, amikor először meglepően kikapott otthon Hamburgtól, és azután Monchengladbachtól. A csapat nagyon jól tudja, hogy egy következő habozás már egyszerűen nem lehetséges.

A házigazdák főleg Tim Werner gól járulékaiból húznak hasznot, aki már az idén tizennégyszer talált a kapuba. Emil Forsberg szekundál neki hét pontos találattal. De Wolfsburg a támadásban kínlódik. A legjobb gólszerzője a hét gólos Mario Gomez, a csapattársai inkább csak kivételesen találnak a kapuba. Az egész csapat az idén csak 21 gólt szerzett, míg 34-et kapott. Ez nem éppen a legjobb névjegy, rosszabb támadása az idén már csak a reménytelen utolsó Darmstadtnak van.

Szóval, mire számítani ebben a párbajban a fogadás szempontjából? Egyértelműen lehet ajánlani a fogadást a házigazdák győzelmére. Ezek már nem engednek meg maguknak semmi hibát és a kínlódó Wolfsburgot áttekintéssel és könnyedén meg kellene vernie.

A  mi tippünk: Lipcse győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,62 szorzóval.

 

Bundesliga 24. köre: Lipcse – Wolfsburg, Március 11 5.00/5 (100.00%) 1 vote