Rio-borgmesteren Eduardo Paes: ‘OLene er en ubesvart mulighet for Brasil’

Hver vertsby står overfor kontroverser i oppbyggingen til mega-arrangementet, men en kombinasjon av lavkonjunktur, sikkerhetsbrudd, Zika-epidemien, Brasilpresidentens impeachment, budsjettbesparelser, infrastrukturforsinkelser, miljøskremmer og klager om forskyvning og gentrifisering har påført alvorlig skade på bildene av både Brasil og Rio.

“Dette er en glemt mulighet,” anerkjente Paes. “Vi viser ikke oss selv. Med alle disse økonomiske og politiske kriser, med alle disse skandalene, er det ikke det Bet365 beste øyeblikket å være i verdens øyne. Dette er dårlig. “Men han mener også at problemene er overdrevet av pressen på en måte som skildrer Rio uberettiget til omverdenen. “Det gjør meg sint.Hvis du leser det internasjonale media, ser det ut til at alt her er Zika og folk skytter hverandre. ”

Ved svinger utrykt, bekjempende og animert, forsvarte ordføreren den langsiktige effekten av det globale sportsirkuset at er i ferd med å synke på sin by. “Det har aldri vært så mye forvandling for fattige mennesker [i Rio],” sa han Bet365 under et to-timers intervju. “De olympiske leker er en stor inspirasjon for å få ting gjort.”

Borgmesteren – en politisk formeskifter som har vært i fem forskjellige partier, inkludert Greens, Labour og, for tiden, midt-rett brasiliansk Den midlertidige presidenten Michel Temer, demokratisk bevegelsesparti, har også påvist påstand om at fokuset Bet365  odds på din telefon på olympiske investeringer bare har vært på de rikere delene av byen. Det er gal å si at det ikke er noen investering i fattige områder, ” han sa. “Hvis folk sier dette, vet de ikke byens geografi.” Facebook Twitter Pinterest Rio har brukt R7,1 milliarder (£ 1,7 milliarder) på sin olympiske stadion, inkludert denne beachvolleyballplassen på Copacabana-stranden.

Kritikere hevder at borgmesteren styrer en uforholdsmessig mengde olympiske midler mot den velstående Barra da Tijuca-regionen på vestsiden av byen, hvor Paes kutter sine politiske tenner. </P >

Det er her flere av kampanjebakgrunnene har store prosjekter.En av dem, Carlos Carvalho, fortalte Guardian i fjor at han hadde planlagt å gjøre Barra til Rio sentrum – selv om det innebar å drive ut de fattige, slik at en “elendig” elite kunne bevege seg inn.

Borgmesteren har Deretter legger Unibet press på den eldre eiendomsutvikleren for å slutte å snakke med media. “Jeg er ikke enig med ham,” sier Paes nå. “Jeg forteller ham at hver gang du sier dumme ting, vær klar fordi jeg blir tøff på deg.” Paes hevder at 75% av bystyrets samlede investering går inn i de fattigere nordlige og vestlige områdene av Rio “fordi det er der jeg får mine stemmer fra”.De fleste av de 331 nye skolene og 90 nye klinikker ligger på disse områdene, sa han, og det er de fleste nye motorveier som vil redusere pendeltider for mennesker som bor i favelas som jobber i den Unibet velstående sørlige sone i byen. / p>

Dette er omstridt av sosialaktivister og akademikere, som påpeker at de fleste av de nye veiene og transportforbindelsene tar folk til og fra Barra. De argumenterer for at Paes aggressivt fremmer gentrifisering av byen, selv om det betyr å tvinge mange mennesker ut av deres hjem.

Antall flyttinger er hardt omstridt. Leftwing kritikere hevder at borgmesteren har flyttet mer enn 50.000 mennesker – et høyere antall enn noen av sine forgjengere. Paes sier at dette er veldig overdrevne påstander spredt av hans politiske rivaler.Han legger antall flyttinger i hundrevisene for direkte olympiske relaterte prosjekter, eller de lave Unibet tusenene om de nye raske bussystemene er inkludert.

“Ingen liker å mislykkes folk. Det er dyrt og rotete. Men noen ganger må vi gjøre det, sa han. Facebook Twitter Pinterest Paes, håp, den økende bruken av transittsystem rundt Rio vil være en positiv arv i OL. Foto: Ricardo Moraes / Reuters Rio sies å bruke 39,1 mrd reais (9,1 mrd. Kr) i OL, hvorav 58% er fra private penger.Det inkluderer R7,1 milliarder kroner for å bygge alle stadionene (billigere, kanskje ordføreren enn bare ett olympisk anlegg i London), R7,4 milliarder på organisering av arrangementet og R24,6 milliarder på eldre prosjekter, for eksempel det raske bussystemet, lys jernbane og nye motorveier.

For ham er det en kostbar pris å modernisere byen. Den viktigste gevinsten, hevder han, er i transport. I 2009 brukte bare 18% av Roms innbyggere Unibet oppstartsbonus for nye spillere masseforsendelsessystemer. Nå er figuren 63%. Stort sett av denne grunn mener han historikere vil se tilbake positivt på OL. “Det er et flott prosjekt for byen,” sa han.

Men han innrømmer at det burde vært bedre. Det har vært en rekke uhell – noen tragiske, andre bare pinlige, men alle sprang på mediene.I april døde to personer da en ny kystsyklussti – en av byens olympiske arvsprosjekter – krasjet inn i havet. Selv om den ble bygget ved siden av Atlanterhavet, hadde arkitekter valgt av bystyret ikke klart å forutse at det kunne bli rammet av en bølge. I juni led en ny lysbane også en midlertidig strømbrudd bare en uke etter at den ble innviet. Det viste seg også at den olympiske velodrome kanskje ikke er ferdig på plan, selv om den fortsatt skal være klar i tide for spillene. Mer tvilsomt er om metroforlengelsen – et nøkkelelement i transportplanene for OL – vil løpe i tide.Etter gjentatte forsinkelser er det nå på grunn av å åpne bare fire dager før spillene starter den 5. august. Deretter er det lengre bekymringer om forurensningen i Guanabara-bukten, offentlige finansieringsbrister og budsjettbesparelser som har ført til politiet og en tilbakekalling av planer om å “pacify” Rio’s favelas. Facebook Twitter Pinterest Mye konstruksjon har blitt forsinket i byen, inkludert et nytt lyskryssesystem i Port Zone. Foto: Mario Tama / Getty Images

De fleste av disse problemene, sier Paes, er ikke byens feil, men av de to høyere nivåene av regjeringen – på statlig og føderalt nivå.

På byens nivå (stadioner, veitransport og innkvartering), hevder borgmesteren at forberedelsene går bra.Men på statlig nivå (politi, vannkvalitet og undergrunnsbygging) har guvernøren opplyst en økonomisk nødstilfelle og bedt om føderal hjelp.

Den føderale regjeringen er i en tilstand av omveltning mens Den suspenderte arbeidspartiets president Dilma Rousseff blir anklaget av senatet. Hun vil bli erstattet ved åpningsseremonien av hennes løpende kompisavviste Temer. Fra og med mars har det vært tre forskjellige sportsministrene siden mars.

Selv før dette ble Paes frustrasjoner tydeliggjort i et lekkasjet politiopptak av en telefonsamtale han gjorde til den tidligere presidenten Luiz Ignacio Lula da Silva .Midt i et spott av profanities, tyder transskripsjonen på hvor vanskelig borgmesteren fant det å jobbe med de statslige og føderale lederne av tiden.

Utvekslingen fremhever hvorfor Paes i siste instans er så positiv om å være vert for OL, som har sørget for fortrinnsbehandling og prosjekter for å holde Rio økonomi beveger seg selv midt i en dyp tilbakeslag.

Det skjer ting på grunn av OL, sier Paes. “Selv i en krisetid fortsetter vi å presse. Vi er innviende ting nesten hver uke. “Han er sikker på at byen vil kaste en god fest under spillene – men innrømmer at bakrusen kan være tøff når den olympiske bommen er over.

“Vi er ikke en øy.Krisen rammer oss allerede, “anerkjente Paes, som vil forlate kontoret senere i år og flytte til USA i seks måneder, før et mulig bud på Rio-statens regjering. “Men jeg tror økonomien kan gå opp igjen. Jeg tror på fremtiden til denne byen og landet. “

Rate this post