Category Archives: Sportfogadások és fogadások

Mikor szerzik meg a Premier League legismertebb gólszerzői a legtöbb gólt? (1.rész)

A gólszerzőknek is vannak jobb, és rosszabb napjaik. Illetve hónapjaik, amikor kevésbé sikeresek. A fogadásnál a rossz időszakukra nagyon fel kell figyelni. Erről van ez a cikk.

Megkezdődött a Premier League új szezonja. Ha szokott fogadni a gólszerzőre, vagy például összeállít egy csapatot valamelyik Fantasy Sport-ban, biztosan jól jön az összefoglaló, hogy hogyan boldogulnak a nagy gólszerzők az év bizonyos időszakaiban. Mert hogy ne csak beszéljünk arról, ha a gólszerző jó formába kerül, az ember egészen szép összeget kereshet ezzel. Nézzünk tehát arra, hogy hogyan néz ki a dolog a hagyományos aspiránsokkal az Arany futballcipőre. Ennek a cikknek nem az a feladata, hogy táblázatokat és statisztikákat mutasson, hanem hogy megemlítsen néhány tényt a leghíresebb játékosokról, ami kinduló pont lehet a statisztikák kikereséséhez. Ugyanis a gráfogból kiolvasható, hogy a megszerzett gólok száma az év egyes hónapaiban külömbözik, így például látható, hogy Harry Kane márciusban a legproduktívabb.

Harry Kane

Harry Kane képtelenségéről a szezon elején gólokat szerezni már sok szöveg volt írva. Harry kane már hagyományosan kínlódik és ez az év sem nem volt kivétel, amikor egyszer sem nem talált a kapuba az egészen 12 kísérletéből. De nem kell félni, ahogyan ezt a statisztikáík ígérik, Harry Kane formája a szezon folyamán fokozatosan emelkedni fog, és tavasszal mindent utolér.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku a nyáron Manchester Unitedhez költtözött át és azonnal bebizonyította, hogy egy egyedülálló gólszerző. A két nyitó párbajban 3 gólt szerzett, mivel az értéke a Trnsfermarkt-on növekedett 0,25 millió fonttal. Ugyanakkor, mint ahogyan ezt megmutatta Neymar esete is, egy ilyen mesterlövész piaci értékét gyakorlatilag nem lehet kifejezni. Itt is a statisztikák megmutatják, hogy Lukaku legjobb hónapja szeptember, amikor hosszú távon átlagban 0,81 gólt szerez egy párbajban. Egy gól megszerzésére ebben a hónapban tehát ennek a belga foci támadónak 88 percre van szüksége egy párbajban.

Sergio Aguero

Sergio Aguero egy gólszerző, akinek egy párbajban az átlagban megszerzett gólok száma a legmagasabb. A statisztikák szerint ugyanis 172 találkozóban 115 alkalommal szerzett gólt. És ahogyan a gráfok is mutatják, a gólok töbségét szeptemberben és októberben szerzi meg, amikor egy gólra átlagban 87, illetve 68 perc elég.

Fogadjon jégkorongra jobban ezekkel a tanácsokkal (3. rész)

Ma befejezzük a miniosorozatunkat a fogadásokról a jégkorongra. Remélem, adtunk néhány jó tanácsot, amelyekkel sikeresebben fogad majd a jégkorongra.

Korlátozza a kombinált fogadásait

A kombinált fogadások, mint például a „házigazda győzelme és több, mint 4,5 gól” nagyon hátrányosak. Bár magasabb szorzókat kínálnak, általában nem olyan magasakat, amelyekre mindkét lehetőség megfelelésénél szüksége lenne. Ez azt jelenti, hogy bár rövid távon például nyerni tud, az ismételt fogadásoknál ilyen szorzókkal tönkremenhet.

Korlátozza a fogadásait a nagy, kiemelt csapatokra

A jégkorong az egyik legkiszámíthatatlanabb sportok közé tartozik a világon. Ugyanis 60 perc leforgása alatt szinte bármi megtörténhet. Az NHL-ben például a győztesről akár csak egyetlen gól dönthet, ezért kerülje el a fogadásokat a nagy kiemelt csapatokra, amelyek szorzói 1,85 körül mozognak, vagy még alacsonyabbak. Természetesen, olyan helyzetek is megtörténhetnek, amelyekben a fogadás a kiemelt csapatra igazán előnyös lehet, de ilyen helyzetekből kevesebb van, ahogyan ez látszik.

Tartja szemmel a szétírást

Ez elsősorban az NHL-re érvényes, ahol gyakran előfordul, hogy a csapatok egy bizonyos időszakban nagy mennyiségű párbajt játszanak. Ilyen esetekben a játékosai nagyon fáradtak lehetnek, ami az eredményein is tükröződhetnek. Arról, hogy ez igaz, meggyőződhet a statisztikákból is.

Tudja meg, ki áll a kapuban

Ez ismét az NHL versenyére érvényes a legjobban, ahol az igényesebb szétírás miatt a csapat jobb kapusa szabadot kap. Azonnal, ha a kapuban a helyettese jelenik meg, a csapat eredményei csökkennek általában, ami a végső gólarányon is rossz fényben mutatkozik. A kapusok fontosságáról is konnyen meggyőződhet az ezekre megfelelő statisztikákban. Az NHL programja igazán zsúfolt, és a kapus az egyetlen játékos, aki a párbaj folamán általában az elejétől a végéig a kapuban áll, úgy hogy egészen 60 percet kell neki lejátszani, persze, ha sikeres. Így az NHL-ben 2-3 kapus is forgatnak. És ha bele gondol, hogy közöttük nagy külömbségek is lehetségesek, akkor meg van az indoka, hogy miért kell vigyázni arra, hogy melyik kapust állítja az edző a kapuba. Ugyan nem minden csapatban vannak a külömbségek a kapusok között azonos szinten, annál nehezebb megfontolni a helyzetet. Sok szerencsét!

 

Fogadjon jégkorongra jobban ezekkel a tanácsokkal (2. rész)

Folytatjuk a cikket a további tanácsokkal, amelyek segíthetnek a jobb és sikeresebb fogadásbana jégkorongra. A múlt cikkben megemlítettük az ékő fogadásokat és a sorozatokat.

Különleges figyelmet fordítson a speciális csapatokra

A speciális csapatok akkor vannak befektetve a játékba, amikor emberelőny, vagy emberhátrány játékot játszanak a jégen. Ha valakinek erősek az emberelőnyös játékai, amelyekben gólokat tudnak szerezni akár 25% esélyekbenez a csapat egy párbajban akár 2,vagy3 gólt is tud szerezni. Ebből arra következhetünk, hogy nem csak a gólok száma lehet magasabb, de például arra is, hogy valamelyik gólszerzőnek például több esélye is lehet.

Ismerje meg az eredményeket otthon/idegenben

Különösen a KHL-ben és az NHL-ben, de némelyik európai ligában is, meg lehet figyelni a külömbségeket a csapatok eredményeiben a játékban otthon/idegenben. Erről a nagy távolságok tehetnek, amelyek a csapatokra várnak, ha a párbajra utaznak, idegen helyeken kell nekik aludni, de szintén a jégpálya külömböző méretei is. Egyes csapatok jobban hajlamosak a kitérésékre otthon/idegenben. Ezért mindig figyelembe kellene venni a változásokat, hogy hogyan tükröződnek ezek a teljesítményeken.

Kutassa át az alternatív fogadásokat, mint például a tipp az eredményre az első harmad után

Talán meglepő, de a jégkorongban is lehet találni jelentős trendeket, mint például a csapatokra, amelyek rendszeresen több gólt szereznek a párbaj elején (az első harmad keretében). Ezeket az alternatív fogadásokat a bukmékerek, illetve az alkalmi fogadók, akik a szorzók szintjéhez jelentősen hozzájárulnak a fogadásaival, nem figyelik ezeket annyira. Tekintettel erre itt egy olyan piacon is, mint az NHL, lehet értéket találni.  Nagyszerű példa erre Pittsburg Penguins a múlt szezonban. Amikor otthon játszottak, mindig nagy, kiemelt csapat voltak, de csak kevesen fordítottak figyelmet arra, hogy az első harmadban otthon gyakran veszítettek és csak a következő harmadokban fordították meg az eredményt. Mivel a fogadásra Pittsburg ellen az első harmadban gyakran voltak a szorzók 2,5, vagy 3,00 értékben is. Ebből látható, hogy megéri figyelni a kevésbé hagyományos  fogadás típusokat is, és statisztikát vezetni a megfigyeléseiről. A minisorozatunkat a harmadik részével majd folytatjuk.

 

Fogadjon jégkorongra jobban ezekkel a tanácsokkal (1. rész)

Az új jégkorongszezon már itt is van, és ha a jégkorong rajongói közé tartozik, akkor már nagyban fogadhat a  KHL-re, vagy valamivel később az amerikai NHL-re. Így, vagy úgy, néhány jó tanácsot írtunk össze, amit érdemes elolvasni.

Fogadás a jégkorongra nagyon egyedi, a jégkorongban általában több gól esik, de rátalálhat egy olyan párbajra is, ahol alig kettő van. A kapusok játékáról van szó, de vannakl olyan versenyek is, ahol a jó kapus nem olyan sokat jelent. Némely ligákban nagy külömbséget találunk az egyes csapatok teljesítményében, de olyan versenyek is vannak, ahol az erők többé-kevésbé kiegyensúlyozottak.. De néhány jégkrong mérkőzésekben vannak bizonyos meglepetések, amelyek sokkolni tudják a széles közönséget. De mind erről a jó fogadónak már tudni kell, mert ezek az információk segíthetnek nekik a sikeresség növeléséhez. De van még néhány eszköz, amely a fogadásnál a jégkorongra besegíthet. Ha figyeli ezeket a tanácsokat, akkor még sikeressebb fogadó lehet.

Fogadjon élőben

A nyitó síp után minden nagyon gyorsan változhat. Az élő fogadás nagyon jó eszköz ahoz, hogyan lekicsinyíteni az eseteket, amikor a csapat rosszul lép a jégre, amikor a kapus nem magabiztos, amikor a kulcsfontosságú játékos azonnal az elején megsérül, vagy amikor a kiemelt csapat az elején két gyors gólt kap. Úgy hogy figyelje gondosan, mi történik a jégen, és ha azt gondolja, hogy a live szorzók nem olyanok, amilyeneknek kellene lenni, akkor fogadjon. Az élő fogadások nagy előnye például az NHL esetében lehet. A tengferentúlon akár 14 párbajt is játszhatnak egy este, úgy hogy a bukméker csak aligha tudja figyelni mindet gondosan és még a szorzókat is kiírni, amelyek pontosan tükrődnének a helyzettel a jégen.

Fogadjon sorozatokra

A bizalom, magabiztosság és a meggyőződés a győzelemről a jégkorongban, úgy mint bármilyen más sport találkozóban, nagyon fontosak. Ha a csapatok mögött áll néhány gyözelem sorozata, nyugottan megállják a kedvezőtlen helyzetet egy gyors gól formájában. És ellenkezőleg. Ha a csapatok mögött vereségek sorozata áll, csak nehezen harcolhatnak a kedvezőtlen helyzetekkel és csak nehezen tudnak átmenni a győzelmek hullámára. Ezt használja ki! Minden szezonban lehet látni győztes/vereséges sorozatot, vagy az NHL-ben, de más ligákban is.  Ha ezt képesek kihasználni, ezen meg lehet gazdagodni is – gondoljon csak a módszerre 15 fogadás egymás után.

Néhány nap múlva folytatjuk a cikket.

Neymar átlépése PSG csapatába a fogadóirodák számára fájdalmas volt

Ha csak egy kicsit is figyeli az európai labdarúgást, biztosan nem mulasztotta el, hogy PSG megvásárolta Barcelonától a brazil támadót, Neymart. Ez sok embert sokkolt, köztük a bukmékereket , fogadóirodákat is, amelyeket ez a tény problémába hozta, mivel ezzel az átlépéssel vesztesség érte. Hogy miért?

Bár a mondások a lehetséges átlépésről Barcelonából PSG-hez már néhány hete megjelentek a médiákban, senki sem nem hitt nekik nagyon. Az emberek két dolgot is kétségbe vontak. Először is, hogy Neymar önként lemond az egyik legrangosab klubról a világon és kicserélo ezt „csak” a PSG klubért. És másodszor, Neymar a tevékenysége elején Barcelonában aláírt egy szerződést, amelyben ott van egy kilépési záradék 222 millió euró értékben. És ez egy összeg, amelyet nem engedhetnek meg maguknak kifizetni a leggazdagabb klubok sem.

Minden idők átlépése

Neymar átlépése PSG csapatában hosszú heteken át úgy tűnt, mint egy megvalósíthatatlan küldetés. A fogadóirodák Neymar átlépésére elkezdtek szorzókat írni, amelyek túlhaladták a25, 30, sőt 35:1 értéket is. Az ügyes fogadók ezt kihasználták. A fogadóirodák az első néhány napon, tekintettel az óriási mennyiségű fogadott pénzre gyorsan csökkentették a szorzókat 35:1-ről 20:1, 16:1, 10:1, egészen 4:1 –ig. Végül teljesen eltűntek a kínálatból. Ebben a percben a bukmékerek már tudták, hogy a helyzetet egy kicsit alábecsülték, és már csak imádkoztak, hogy Neymar Barcelonában maradjon. De ahogyan ezt már tudjuk, ez nem valósult meg. A játékba lépett PSG gazdag tulajdonosa, aki a kilépési záradékot tényleg aktiválta. Így Neymar a hétvégén először bemutatkozott a hagyományos francia klub mezében, sőt, gólt is szerzett benne. Neymar átlépése kénytelenné tette a fogadóirodákat, hogy mélyen a zsebükbe meritsenek. Szintén a rajongóknál, csapatoknál az átlépés reakciót keltett, tiltakozást igérnek a legmagasabb hatóságoknál, mert állítólag PSG megszegte a megeggyezést a klubok között, hogy a klub nem fizethet többet egy játékosért, mint amennyit egy szezonban kereshet.

Bármi legyen az oka  az átlépésnek, a francia Ligue 1 rajongója igazán elégedett lehet. És velük együtt maga Neymar is, aki végre kilépett Messi árnyékából és végre megmutathatja teljes mértékben, hogy mire képes.

Vigyázat a fizetett fogadási tippekre! (3.rész)

Élősködők, csempészek és hasonló csalók

A csaló fogadási szolgáltatások repertoárja nagyon változatos. Nemrégen rátaláltunk például  egy egészen érdekes fogadási szolgáltatásra (legaláb is Magyarország kereteiben). Ez a szolgáltatás nagyon profi módon hatott  a személyemre, sőt, a minősétíse  a Facebookon is más szolgáltatásokkal szemben elégé jó volt. Volt ellenőrzés is a szorzók torténelme esetében is. És itt rátaláltam a probléma magjára.  Ugyanis a fogadási szolgáltató nem titkolta semmiképen sem, hogy a „nyáron ezektől a kiválasztott tippelőktől szolgáltat fogadási tippeket”. Ezután már csak linkeket küldött fizetett fogadási szolgáltatókra külföldön, beleértve az ellenőrzött tippeket is. Amikor megkérdeztem az illetőt, hogy talán csak eladják a tippeket más fogadási szolgáltatóktól, akkor nekem azt momdták, hogy az „alapcsomagot máshonnan küldik, de a prémiumcsomagot saját tippekből rakják össze”. Így nemcsak a fogadási szolgáltató haragított meg, hanem az ügyfelei is, akik ezt fizetik. Ha nem is tekintek bocsánattal erre a disznóságra, amelyet senki még nem is próbál elrejteni, akkor már csak marad az ugyfelek lelkiismeretére hivatkozni. Emberek, tényleg szükséges fizetni az élősködőknek? Ha valaki bevalja, hogy lopja a tippeket, akkor már elvből nem kérek tőle semmit. És ha ezek a tippek igazán olyan jók, akkor fizetek inkább az eredeti tippelőnek, hogy fedezze neki a rá fordított időt és munkáját, nem valami csalónak, aki más embereken csak parazitál. Mert ezek a tisztességes tippelők nem élnek meg ebből és befejezik a tevékenységeit.

Fizetett fogadási tippek – összegzés

A leketőségekből, amelyek jelenleg az interneten megvannak, hogyan megfosztani a hiszékeny ügyfeleket cserébe jó tippekért, sok van. Ebben a cikkben nem is közelítettük meg a sok olyan gyakorlatot, amelyeket már a csalók kipróbáltak rajtunk. Ugyanis nem is látunk bele minden ilyen csalásba, de hiszek benne, hogy sokkal bonyolultabbak, mint ahogyan ezeket el tudjuk képzelni. Az utolsó eseményekből nyilvánvaló, hogy hazánkban van a felelőség nagy része a csaló fogadási szolgáltatásokért. Jelenleg már meg van a lehetőség, hogyan ellenőrizni a fogadási tippek sikerességét és az anyagiasságát.  És ha már az ember nem akar időt veszíteni a saját tippek keresésével, akkor röviden legalább egy kis munkát fordítani a fogadási szolgáltató ellenőrzésére.

Egy következő dolog az, hogy az interneten jelenleg nagyon sok tipp van és gyakran jó tipp ingyen is.  Ezért tulajdonképpen nem értem, miért fizet valaki hasonló szolgáltatásért. Az embernek fel kell ismernie, hogy a fizetett szolgáltatás nem garanciája a sikernek. Gyakran ez egészen fordítva működik.

 

Vigyázat a fizetett fogadási tippekre! (2.rész)

Ma is azal kezdem, amivel a cikk első részében Hogy a csalók  ott állnak és várakoznak az áldozataira. Ezért folytassuk a cikket további tanácsokkal, hogy mire figyelni a fizetett fogadási tippeknél.

Probléma a tippek minőségével

A fizetett tipekre a fogadásra, illetve a fogadási szolgáltatásokra több szemszögből is lehet nézni. Néhány jó minőségű tippelő ezeket felhasználja, mint valami fajta biztos jövedelem forrása, amikor nem túl sikeresek. Ugynis nekik is szükséges fizetni a számlákat, méghozzá havonta. Az emberek töbsége a fizetett tippeket a fogadásra könnyen megkeresett pénznek véli. És ehez így is viselkednek. Fogadási szolgáltatásokat manapság olyan emberek kínálnak, akik a fogadásból soha sem nem tudnának megélni. Némelyikük öntudatlanul túlbecsülik az erejüket, amely az egyik jele a  túlzásba vitt szerencsejáték (hú, most már második hónapban plusszban vagyok, akkor felkínálok fizetett fogadásokat), mások majd szándékosan akarnak átjutni a saját hibáin (fogadással sosem nem keresek,de miért ne húzzak ki az emberektől pénzt fogadási szolgáltatással). Bármi legyen is az oka, az eredmény mindig ugyanaz. Néhány héten vagy hónapon belül mínuszban van olyan módon, hogy az elveszített pénzét már senki sem képes vissza adni. Egy ilyen fajta összeomlás ellen azzal lehet részben védekezni, hogy áttanulmányozza a tippek történelmét. De vigyázat! Itt is lehet külömböző csalásokat elkövetni. És el is kovetnek. A leggyakoribb csalás a screenshotok átjavítása Photoshopban. A tippelő lefotózza a képernyőjét a tipjei történelmével a fogadóirodájában, és addig játszogat velük, míg eltűnteti a sikertelen fogadásait.

Egyes tippelők ellenőrző szolgáltatásokkal fognak argumentálni. Ez egy egészen ügyes eszköz, amely igyekszik bebizonyítani a tippelő nyereségességét, mert garantálja a tippek történelmének a pontosságát. De néhány tippelő annyira túlzásba viszik a dolgot, hogy ezeket az oldalakat maguk alakítják, és a történelmet bennük  módosítják, hogy pluszban legyenek. Tehát a tippek bizonyításánál nagyon óvatosnak kell lennie, másképen a csalónak könnyedén beugranak. Egy ilyen csalás is a szorzók javítása. A tippelő ugyan megmutatja a tippek helyes történelmét, vagy a helyes sikerességet bemutatja (például 50%). Ehez hozzá teszi az információt, hogy az átlag szorzója 2,25 értékben volt, ami egy nyereséges helyzethez visz. De a valóságban a szorzók például 1,93 körül mozognak, úgy hogy a sikeressége azonos lehet, de nem nyereséges.

A szorzók aktualitása a magyar tippelő számára jelenleg kritikus, mert most a hazánkban csak néhány fogadóirodára vagyunk kényszerülve, és az értékes szorzók kiválasztása nagyon korlátozott. Ez azt jelenti, hogy ha  a magyar tippelő nem képes boldogulni a fogadási szolgáltatások nélkül, el kell kerülnie minden külföldi ajánlatot.

 

Vigyázat a fizetett fogadási tippekre! (1.rész)

A csalók minden lépésen ott állnak és várakoznak az áldozataira. Ezért is gondoltam úgy, hogy itt az ideje egy több részes sorozatban figyelmeztetni a kedves olvasót ezekről a veszélyekről. Ha valaki nézelődne egy kis plusz jövedelem pénz után, vagy otthoni munkát keres és nem idegen neki a fogadás a sportra, korábban, vagy késsőbb rátalál a fizetett fogadási szolgáltatásokra. Ezek a fogadási szolgáltatások az embernek olyan tippeket igérnek, amelyek bebiztosítanák neki  a jovedelmet. Sajnos, az internet anonimitása és sokszor az ügyfelek  reménytelen helyzete összejátszik a külömböző csalásokkal. Ebben a sorozatban megmutatjuk, hogy hogyan működnek a fogadási szolgáltatások. És ezekhez hozzá teszünk néhány saját tapasztalôatot is a csalókkal.

A fogadási szolgáltatás meghatározása nagyon egyszerű. Egy fizetett szolgáltatásról van szó, amely egy nap, hét, vagy hónap időhorizontjában egy előre meghatározott számú tippek kínál, amelyeket ha a fogadóirodájánal fogad, akkor hasznot kellene neki hozni.

Probléma a nyereség garantálásával

Már itt valaki megvitathatná, hogy maga a fogadási szolgáltatás ötlete rosz. Mert a nap, hét, vagy hónap időhorizontusában senki nem garantálhat senkinek jövedelmet. Egy túl rovid időszakról van szó arra, hogy meg lehessen akadályozni, vagy elkerülni a véletlenek hatását (varianciáját). Ezt a problémát néhány fogadási szolgáltató úgy old meg, hogy az ügyfelének felkínálják a pénze visszafizetését abban az esetben, hogy ha a hónap végén mínuszban végez, vagy ha nem éri el a meghatározott hasznot, például 30 egységet (unit-et). Logikusan ez legalább a fizetett tippek fedezésére lehetne elég. A tétek visszafizetése gondolata szép, az embernek gyakran képes becsukni a csáját. De a szomorú tény az, hogy a szolgáltató a balsiker esetében elnémul és a panaszaira nem reagál. Lényegében elveszíti így a pénzét, amelyet kifizetett a tippekért, de a pénzt is, amelyet a tippekre fogadott. A szolgáltató így szép pénzzel a számláján más hiszékeny ügyfelet szólít meg, vagy a rosz hírű szolgáltató esetében elnémul, hogy néhány nap múlva visszatérjen mint egy másik szolgáltató.

Az internet anonimitása óriási, így egy működő csaló számára nem probléma egy új szolgáltatást alapítani. A fogadási szolgáltatások általában facebook csoportok alapján működnek, esetleg internetes oldalak bázisán, amelyek az alap formájában két óra alatt is alapíthatók. Ez azt jelenti, hogy megnevezni konkrét neveket a csaló fogadási szolgáltatókból kontraproduktív, mert a csaló minden hónapban más fogadási szolgáltató mögé rejtőzhet. Az a probléma, hogy a jogszabályinkban nem találunk semmi támogadást ezek ellen. Míg például az Egyesült Királyságban a csaló fogadási szolgáltatók rendőrségi felügyelett vannak, és a potenciális bűnelkövetők a börtönbe vannak küldve, nálunk inkább csak ez el van nézve.