Category Archives: Fogadás

Premier League 21. köre: Manchester United – Southampton, December 30

Labdarúgás, szombat, 2017  December 30, Anglia, Premier League, 18:30

A Vörös Ördögök az Old Traffordon Southamptont fogadják és semmi másra, mint győzelemre nem is gondolnak. A  vendégek formája idegenben egyáltalán nem jó, így ez a házigazdának könnyebben menhetne. Szerintem nem sok gólt látunk majd és Manchesternek a győzelemhez egy, legfeljebb kettő is elég lesz. Lássunk többet a statisztikákból. Manchester United otthon a Premier Leaguen az utolsó 27 párbajból 26 alkalommal verhetetlen volt.  Az utolsó 7 párbajából a versenyen 6 alkalommal 3, vagy több gól esett. Southampton a premier leaguen már az utolsó 7 párbajában idegenben nem tudott győzni. Manchester United a Premier League utolsó 3 párbajában minden alkalommal legalább 2, vagy több gólt szerzett.

Victor Lindelof Manchester Unitednél Phil Jones mellé állhatna, mert Chris Smalling és Eric Bailly sérültek. Az alapba kerül Luke Shaw is, mert Matteo Darmian és Antonio Valencia szintén sérüléseket szenvedtek. Anthony Martial azonban nem biztos ebben a párbajban, és a házigazdánál Marouane Fellaini és Michael Carrick is juányozni fognak. Jose Mourinhonak néhány változást kellene tennie a nyitó tizenegyesben, Jesse Lingardnak kellene esélyt kapni, Zlatan Ibrahimovič és Henrikh Mkhitaryan talán nem játszanak. Southamptonnál Charlie Austin, Cedric Soares és Ryan Bertrand biztosan nem játszanak. Manolo Gabbiadini, Steven Davis, Dušan Tadič és Jeremy Pied, ezekből mindenki gyepre áll az Old Traffordon.

Manchester a Boxing Day folyamán nagyon harcolt a pontjáért Burnley-vel, amikor már 2 góllal is veszített. Közötte, és az 1. Cityzens között így a külömbség még egy kicsit nagyobb, valószínűleg már döntő is lehet. Southampton veresége 2:5 aránynyal Tottenhammal azt jelenti, hogy a csapat a bajnokságon már hetedszer egymás után nem szerzett győzelmet. Így csak 2 ponttal áll a kiesési zóna felett. United otthon az idén három pontot csak 1 alkalommal veszített, illetve egyszer az utolsó 27 hazai párbajból, így a vendégek tervei visszatérni a győzelmek hullámára máskor fognak megvalósulni. United az utolsó időkben nem nagyon ragyog, de mégis csak otthon meg kellene nekik bírkózni az ellenféllel.

A  mi tippünk: Manchester United győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,37

 

Premier League 20. köre: Crystal Palace – Arsenal, December 28

Labdarúgás, csütörtök, 2017  December 26, Anglia, Premier League, 21:00

Crystal Palace csütörtökön vendégli  a híresebb városi riválisát, Arsenalt. A két hagyományos klub párbaja, amelyben a táblázat szerint a vendégek vannak nagyobb előnyben. De ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, a házigazda otthon tud Gunners ellen játszani és ezeknek ellenkezőleg, meg vannak a saját problémái, amelyekről mindenki tud. Majd látni fogjuk, hogyan boldogulnak Wenger és társai, de Roy Hodgson egy vén róka és biztosan valamit kitalál a kollégájára. Nézzük maga a találkozót. Az utolsó 6 hazai párbajában Crystal Palace párbajaiban a Premier Leaguen minden alkalommal 3, vagy több gól esett. Ezeken a meccseken a házigazda minden alkalommal 2, vagy több gólt szerzett. Crystal Palace a Premier Leaguen már 8 párbajban egymás után nem szenvedett vereséget. A két klub utolsó 3 találkozóján Crystal Palacestadionján 3, vagy több gól esett, minden versenyt beleértve. Arsenal utolsó 3 Premier League párbajában idegenben maximum 2 gól esett.

Christian Benteke  Palacenál visszatért a csapathoz és a házigazdák kihasználhatják a tehetségeita csapat élén. Roy Hodgson csütörtökön nélkülözni fog 5 sérült játékost is. Shkodran Mustafi az élen helyettesíti Arsenalnál Nacho Monrealt. Ez ugyanis pénteken már 3:3 állásnál Liverpoolal a félidőben távozott a pályáról. Sead Kolasinacnak kellene visszatérni a bal védő helyére. Arsenalnak teljes 4 napja volt a felépulésre a múlt párbajtól , így  Arsene Wengernem nem szükséges sok változást tenni és a legénység hagyományos lesz. Danny Welbeck helyettesíthettné Alex Iwobit a szárnyon, Oliver Giroud ugyanis hosszabb ideig fog hiányozni.

Crystal Palace már 8 liga párbajt nem veszített el egymás után, de Roy Hodgson utoljára csalódott volt, hogy a csapatának az utolsó Swanseával otthon csak 1 pontot sikerült szerezni. Így Eagles csak 1 ponttal vannak a kiesési zóna felett. Arsenal pénteken Liverpool ellen kijutott a legrosszabbakból, amikor az Emirates stadionon már 2:0 veszítettek, ezután megfordították 3:2-re, de végül a pontokon osztozkodtak. Arsenal az utolsó párbajaiban Selhurst Parkban elégé kínlódik, utoljára itt 3:0 vereséget szenvedett. Minden esetre, ez egy érdekes párbaj lesz, talán sok góllal is.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,78

 

Premier League 20. köre: Tottenham – Southampton, December 26

Labdarúgás, kedd, 2017  December 26 Anglia, Premier League, 13:30

Spurs az első 4 helyért harcol, ezúttal Southamptonnal. Tottenham Wembleyben a keddi Premier League fordulóján Southamptont fogadja. A házigazda mint mindig, ezúttal is harcolnak a helyért, amely bebiztosítja neki a Bajnokok Ligáját, így ezzel a hazai mérkőzéssel meg kellene neki bírkózni. Saints ellenkezőleg, idegenben borzalmasak, így a három pontnak Londonban kellene maradni. Nézzük közelebről a meccset. Tottenham Southamptonnal az utolsó 10 párbajból 8-at megnyert minden versenyt beleértve. Szintén megnyert ötöt az utolsó 6 hazai párbajából a Premier Leaguen. A két csapat utolsó 3 párbajában Tottenham stadionján minden alkalommal 3, vagy több gól esett. Southampton nem volt képes a Premier Leaguen már az utolsó 6 párbajában idegenben győzni.

Tottenhamnál Harry Winks kérdéses erre a meccsre, mert a 3:0 győzelem után Burnley ellen problémái vannak a bokájával. Boxing Day így túl hamar lesz a számára. Toby Alderweireld és Victor Wanyama ismét edzenek, de még erre a találkozóra nincsenek teljesen felkészülve. Mauricio Pochettinonak jobban kellene ebben a meccsben forgatni a játékosait. Így Kieran Trippier, Danny Rose, Mousa Dembele vagy Erik Lamela jobban bízhatnak abban, hogy az alapba kerülnek. Southamptonnál Charlie Austin kénytelen volt utolsára elvonulni az egészségyügyi problémái miatt és a támadásban Manolo Gabbiadinivel lehet helyettesítve. Cedric Soares és Ryan Bertrand biztosan hiányozni fognak Spurs ellen. Sofiane Boufal és Oriol Romeu ellenkezőleg játszani fognak ma délután.

Tottenham utoljára a számlájára egy kényelmes győzelmet szerzett Burnley felett 3:0 arányban és itt biztosan meg akarja szerezni a következő 3 pontját. Spurs Southamptonnal utoljára Decemberben játszottak, mint 2015-ben, úgy 2016-ban is. Mindkét párbajt megnyerték, így talán a történelem ismétlődhetne. Az 1:1 döntetlen Huddersfieldel azt jelenti, hogy Southampton nem volt képes a bajnokságon már hatszor egymás után győzni. Idegenben a mérlege azonos, így Saints nem mennek Londonba egyáltalán jó formában és a házigazdának biztosan nem fognak problémákat okozni. Tottenham egy világos favorit, sok esélye lesz és fenyegetni fogják az ellenfelét  az oldalakról is és a pálya közepéről is hála a kiváló középpályásainak.

A  mi tippünk: Tottenham győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,38

 

La Liga 17. köre: Valencia FC – Villareal, December 23

Labdarúgás, szombat, 2017  December 23, Spanyolország, La Liga, 16:15

Valencia az idei La Ligában rendesen beindult és gondolkodhat nyugodtan a magasabb elhelyezkedéseken is. Most ugyan csökkent a táblázatban, de még így is a helyeken van, amelyek biztosítják a Bajnokok Ligáját. A hazai erődöt ezúttal Villareal érkezik ellenőrizni. Ez a csapat a rosz időszakát befejezte egy jól sikerült győzelemmel, de majd meglátjuk, lehet hogy a házigazda favoritot valamivel meglepi és nem engedi neki megszerezni a győzelmet. Mi inkább Valenciát tippeljük győztesnek. Néhány tény a csapatokról. Valencia az utolsó 5 párbajban az utolsó 5 hazai párbaj közül a La Ligán úgy a félidőben, mint a végén is vezetésben volt. Ezekben Valencia 5 esetben 2, vagy több gólt szerzett. Valencia utolsó 6 hazai párbajából ötben 3, vagy több gól esett.

A házigazda csapatában Simone Zaza érkezik a stopja után és azonnal be kellene neki lépni a játékba. Goncalo Guedesnek a párbaj kezdeteig rendbe kellene jönnie, a múltkor a párbajba a kispadról lépett. Carlos Solernek problémái vannak a bokájával. Andreas Pereira folytatja a zálog soraiban a tevékenxségét, Ezequiel Garay ugyanis visszatér a védelembe, Jose Gayanak kissebb izom problémái vannak és talán Mestalle nem fog vele kockáztatni. Villarealnál Cedric Bakambu és Dani Raba visszatérnek és Raba úgy látszik, az élen fog játszani. Pablo Fornals a védelemben jelenik meg, Samu Castillejo pedig egy kicsit mellyebben, Robert Sorian előtt lenne előnybe hozva. Carlos Bacca egy kicsi sérülést szenvedett, de talán játszani fog. Javi Calleja nem csinál talán sok változást, ugyanis utoljára a csapata győzött.

Valencia az idén még mindig a Mestalle pályán verhetetlen minden versenyen együtt véve, így Marcelino és a társai a 2017-es évet három pont megszerzésével fogják akarni befejezni. Los Che azért is akarnak győzni, mert a számlájukon van két vereség idegenbe egymás után és első alkalommal az idei szezonban estek a bajnoksági táblázatban a harmadik helyre. Villareal befejezte a sikertelen sorozatát három vereségetegymás után egy szoros győzelemmel 1:0 Celta Vigo ellen. De a Sárga tengeralattjárónak több pontot kell szereznie, hogy az európai kupákról gondolkodjon. Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánunk és sok szerencsét!

A  mi tippünk: Valencia győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,98

 

La Liga 17. köre: Espanyol Barcelona – Atletico Madrid, December 22

Labdarúgás, péntek, 2017  December 22, Spanyolország, La Liga, 21:30

Atletico Madrid a La Liga bajnokságon a 2. helyen van és a hétvége után sem akar majd ezen változtatni semmit.  A 16. Espanyol stadionjára utazik, így a 3 pont számára kötelesség. De mi ezt nem látjuk már olyan világosan és szerintem nem sok gól esik a pártbajban, tehát ha a házigazda sikeres tudna lenni, akkor legalább döntetlent tudnának szerezni. Nézzük a két ellenfelet alapossabban. Atletico 20 párbajban idegenben a La Ligán nem szenvedett vereséget, az utolsó 5 párbajban idegenben a La Ligán nem kapott gólt. A két klub utolsó 10 kölcsönös párbajából minden versenyt beleértve 9-ben maximum 2 gól esett. Azonos a statisztika a La Ligán 9-ben az utolsó 11 meccsben. Atletico Espanyollal 6-ban az utolsó 7 kölcsönös találkozóból nem kapott gólt minden versenyt beleértve. Espanyol utolsó 5 hazai párbajaiban a La Ligán maximum 2 gól esett. Atletico Espanyollal már 7 párbajban egymás után nem szenvedett vereséget minden versenyt beleértve. Atletico az utolsó 3 La Liga párbajt 1 gólkülömbséggel megnyerte.

Barcelonának kifizetődött a rendszere megváltoztatása, így ezen építi most is a csapatot, így nem sok változást várok. Victor Sanchez stoppot kapott, így a jobb védő Javi Lopez lesz, ha már meggyógyult a sérüléseiből. Sergio Garcia és Leo Baptistao arról gondoskodnak, hogy Gerard Morenonak a támadásban elég labdája legyen. Sime Vrsaljko Madridnál a jobb oldalon folytatja már azért is, hogy a múltkor két gólpasszt szerzett. Augusto Fernandeznek a tartallék közepén kellene belépni Thomas Partey rovására. Saul Ňigueznek az oldalra kell mennie. Fernando Torres a múltkor Alaves ellen a döntő gólt szerezte meg, így a támadásban éppen ő állhatna Antoin Griezmann  mellé.

Espanyol már 3 párbajban nem szerzett győzelmet, a katalán klub így veszélyesen közel áll a kiesési zónához. Csak 5 pont előnye van. Gerard Moreno az idén több, mint a klub góljai 50%-át szerezte, így a spanyol gólszerző kulcsfontosságú a csapatnak, és tőle függ, hogy a csapat emelkedik a táblázatban, vagy nem. Atletico a bajnokságon már 2 alkalommal tiszta számlát tartott magának, így Diego Siemeone folytatja a játék jó szervezését és a La Ligában ebben a szezonban még nm szenvedtek vereséget.

A  mi tippünk: Kevesebb, mint 2,5 gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,57

 

La Liga 17. köre: Real Sociedad – Sevilla, December 20

Labdarúgás, szerda, 2017  December 20, Spanyolország, La Liga, 21:30

Sevilla és Real Sociedad jelenleg nem a legjobb formájukban vannak és már hosszabb ideje nem sikerül nekik 3 pontot szerezni. Az egyik csapat ezt szerdán áttörhetné, de a levegőben függ szintén a pont osztoszkodás. De ez egyik csapatnak sem nem jön jól. A táblázat és a statisztikák szerint Sevillának kellene lenni a favoritnak. De az idén a csapat olyan kifejezéstelen, így ez nem lesz olyan forró. Lássuk tehát a két csapatot közelebről. Sevilla a La Ligában elveszített ötöt az utolsó 6 mérkőzésből idegenben. Az utolsó 4 mérkőzésében idegenben a hazai bajnokságon 3, vagy több gól esett. Ebben a 4 párbajban minden alkalommal 2, vagy több gólt kapott. Real Sociedad pedig a La Ligában nem győzött már 5 párbajban egymás után.

Néhány tény Real Sociedad csapatáról. Albert de la Bella folytathatná a tevékenységét a bal védő helyén, Kevin Rodrigues ugyanis még mindig gyengélkedik a sérült izmaival. Másképen elégé meglepő lenne, ha a legénységben megjelenne olyan név, amely ne lenne kipróbálva, erre Eusebio edző nem tesz tétet. Andaj Januzaj és Mikel Oyarzabal a támadás oldalain játszhatnának, bár az utolsó időkben sajnálatos teljesítményeket nyújtanak.  A Sevillai csapatban Clement Lenglet nem játszik a kártya büntetései miatt, a múltkor már az ötödiket kapta ebben a szezonban, így egy találkozón szünetet tart. Johanes Geist ismét megkérik, hogy töltje be a helyet a védelem közepén. Nolito és Joaquin Correa harcolnak a helyért a támadás bal oldalán, az élen Luis Muriel rovására Wissam Ben Yedder játszik.

Real Sociedad San Sebastian a hazai bajnokságon már 5 találkozón egymás után nem győzött, így novekszik a nyomás a csapatra, és természetesen, legjobban Eusebia edzőre. Az utolsó 7 párbajban csak 1 győzelem igazán nem jó gólarány, így itt az ideje rákapcsolni és elkezdeni szerezni a pontokat. Sevilla szintén az utóbbi időkben nem szokott győzni, nevezetesen már három párbajban egymás után. Otthon még egészen jól megy neki, de idegenben az idén nem sikerül neki azonos játékot bemutatni. Fogadhatunk arra, hogy ha Sevilla megkapja az első gólját, még kimászik belőle és nem szenved vereséget.

A  mi tippünk: Sevilla nem szenved vereséget dupla esélyben  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,73

 

La Liga 16. köre: Barcelona – Deportivo La Coruna, December 17

Labdarúgás, vasárnap, 2017  December 17 Spanyolország, La Liga, 20:45

Barcelona otthon játszik Deportivo La Coruna ellen és gyakorlatilag ő a párbaj egyértelmű favorita. Csak tőle függ, hogy hány gól esik a párbajban. Deportivo ugyan az utolsó időben felemelkedett, de a katalán nagy klubra ez valószinűleg nem lesz elég. Messi – Suarez tandem szépen átszellőzteti a vendégek védelmét. Nézzük tehát a párbajt közelebről. Barcelona a La Liga utolsó 19 hazai találkozóján 2, vagy több gólt szerzett. Sőt,  17-ben az utolsó 19 La Liga párbajban 3, vagy több gól esett. Szintén Barcelona a versenyben már 24 hazai párbajban nem szenvedett vereséget. Ellenkezőleg Deportivo nem szerzett győzelmet 24 alkalommal az utolsó 26 La Liga párbajban idegenben. Barcelona és Deportivo utolsó 11 hazai kölcsönös párbajaiban minden versenyt beleértve 2, vagy több gól esett. Barcelona nem szenvedett vereséget Deportivotól az utolsó 11 hazai párbajában minden versenyt beleértve.

Barcelona csapatánál Thomas Vermaelen folytatja a középpáján a tevékenységét, mert Samuel Umtiti még mindig kívül áll. Andres Iniesta már rendben lehetne és a pálya közepén játszhatna, de a múlt hétvégén hiányzott. Paulinho ismét játszhatna hála a fizikai paramétereinek, ezek a házigazdának igazán jól jönnek. Deportivo legénységénél Fede Cartabia áll játékon kívül hála a sérülései miatt, és ez így marad még néhány hónapon át. Carles Gil –nek kellene folytatni a jobb szárnyon, Emre Colak pedig a hagyományos tizes szerepét játsza majd. Fernando Navarro előnybe jöhetne Lusine előtt a bal oldalon, Ruben Martíneznek kellene állni a vendégek kapujában.

Barcelona még mindig vereség nélkül van a La Ligán és három esetben a négyből tiszta számlát tartott magának. De Umtiti nélkül a védelmük azonban sebezhetőbnek néz ki. Az utolsó találkozó a Nou Camp –on döntetlennel végződött Celta Vigo csapatával és Marc-Andre Ter Stegen –nek volt mit igyekeznie. De itt talán nem lesz annyi dolga. Deportivo megnyert kettőt az utolsó 3 verseny párbajból, így az önbizalma azonnal növekedett magasabb szintre. De a házigazda oldalán áll a kiváló minőség és talán sok gólt osztanak szét.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme  – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,08

 

Premier League 18. köre: Watford – Huddersfield, December 16

Labdarúgás, szombat, 2017  December 16 Anglia, Premier League, 16:00

Tehát ez egy olyan mérkőzés, ahol gólokat várok. Watford vendégli Huddersfieldet és ez bizonyára nem lesz unalmas mérkőzés, mert amikor egymásra talál ez a két csapat, akkor nagy lövöldözésnek lehetünk tanúi. És ez várható szombaton is, különösen, ha  Watford otthon játszik. Nézzük tehát először Watford csapatát. Ez a táblázatban a 9. helyen van, amikor 17 párbajában 22 pontot szedett össze. A szezon kezdete nagyon jól indult a számára, de az utolsó hetekben a formája nem túl jó. Az utolsó 5 találkozójából csak 1 alkalommal tudott győzni, sőt, most már a győzelemre 4 fordulón át várakozik. Utoljára a héten Crystal Palace stadionján szenvedett vereséget, ami egészen nagy meglepetés volt. Viszont a házigazdánál nem működik nagyon jól a játék a tartallék és védelem között, és ezért is elég sok gólt kapnak. Unitedtől a házigazdák 4 gólt kaptak, Crystal Palace-től idegenben kettőt, egyet Burnleytől, de hármat Evertontól. Watford eddig 17 párbajban 14 alkalommal játszott 1,5 overt, 2,5 overt 10 párbajban.

És most Huddersfield. A vendégeknek 4 ponttal van kevesebb, úgy hogy a számláján 18 pont van és a táblázatban a 12. helyen vannak. A vendégek sem nem sikeresek nagyon az utolsó időkben, az utolsó 5 körből négyet elveszítettek és egyszer győztek. Brightont győzték le 2:0, de Chelsea, Everton, Arsenal és City csapataitól szenvedtek vereséget. De ez nagyon nehéz sorsolás volt, és itt csak megmutatkozott a külömbség egy csúcs csapat, és egy átlagos csapat között .Azonban ez pontosan egy olyan csapat, ahol Huddeersfield szerezhetne pontokat, de ez nem lesz egyáltalán egyszerű, mert a házigazdának is szüksége van a pontokra. Huddersfield eddig 17 párbajból 13 overt játszott 1,5 gólra és 8 overt 2,5 gólra.

Ha összefoglaljuk a leírottakot, tetszik nekem ez a párbaj azért is, hogy több gólt is várok. Az egyik csapat sem nem támaszkodhat nagyon a védelmére, mert mindkét csapat védelme nem a legjobban működik. Nem marad tehát semmi más hátra, mint öszpontosítani az erőket a támadásra és az ellenfelet a gólok számával leküzdeni. Hogy ki lesz a győztes, ezt nem merem megjósolni, de hogy lgalább mennyi gólt láthatunk, ezt talán igen.

A  mi tippünk: legalább 1,5 gól esik a párbajban – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,36