Category Archives: Fogadás

Premier League 25. köre: Tottenham – Manchester United, Január 31

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 31, Anglia, Premier League, 21:00

A 25. kör párbaját Wembleyn játszák. Itt játszik az idén Tottenham, míg felépül az ultra modern arénája. Közben a rekordokat átlépheti a fizető nézők számával, a párbajban United ellen biztosan teltház lesz, akkor is, ha a párbajt a munka hét közepén játszák. Meglássuk, milyen taktikával jön Jose Mourinho és társai, mert arra számítok, hogy többet fog védekezni és várakozni a brejkekre. Ezúttal talán nem sok gólt látunk majd, de az is meglehet, hogy esik egy gyors gól, és a gólmasina beindul. Nézzük a két csapatot a fontos párbaj előtt. Manchester United a Premier League utolsó 4 párbajában nem kapott gólt. Szintén Tottenhammal  a csapat az utolsó 7 párbajból ötben nem kapott gólt, minden versenyt beleértve. Tottenham otthon a Premier Leaguen már 11 párbajban vereség nélkül van. United a Premier Leaguen az utolsó 6 párbajból idegenben ötöt megnyert. Tottenham otthon Uniteddel 5 párbajban egymás után menden versenyt beleértve verhetetlen volt.

Tottenhamnál Mauricio Pochettino imádkozni fog, hogy Serge Aurier rendbe jöjjön, akinek a lábikrájával voltak problémái. De jó hírek is érkeznek, Danny Rose, Toby Alderweireld, Christian Eriksen és Hugo Lloris teljes edzécben vannak. De az utolsó nevezett nem fogolyan korán játszani. Harry Winksnek problémái vannak a bokájával, ő sem áll gyepre United ellen. Unitednél Mourinho ismét  Eric Bailly, Zlatan Ibrahimovič és Daley Blind nélkül játszik, így vissza térhetne a három tagú védelemhez. Anthony Martial és Marcus Rashford a párbaj elejét a kispadról nézik, mert a klub a Premier Leaguen be akarja mutatni az új erősítést Alexis Sanchezt. Ez Romelu Lukaku oldalán fog játszani.

Tottenham több játékosa is beteg volt és Mauricio Pochettino azt reméli, hogy a kulcsfontosságú játékosai renben lesznek. Ugyanis a híres Manchester United vár rájuk. Az Észak- Londoni klub  ugyan az utolsó két verseny találkozón döntetlent szerzett, de másképen a számláján 13 találkozóból csak 1 veresége van. Manchester United 5 verseny találkozót nyert meg egymás után és nem szenvedett már vereséget 8 alkalommal egymás után. Mourinho játékosai, úgy látszik vissza tértek a győzelem hullámára, bár Spurs ellen a bajnoki párbajt nem nyerték meg 2012-óta. A házigazdák az utolsó 6 kölcsönös mérkőzéíst megnyerték és a vendégeknek csak 1 gólt sikerült szerezniük. Mourinho a csapatát az ellentámadásokra állítja, mert Spurs-nak az idén Wembleyben nem sikerül áttörni az ellenfelek védelmét.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál 3,46

 

FA Cup 2017/2018: Cardiff – Manchester City, Január 28

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Január 28, Anglia, FA Cup, 17:00

Manchester City az idei szezonban Európa réme, de a legtöbb gondot meglepően a klubok az alacsonyabb versenyekből okozták a csapatnak. Természetesen, Citizens a Kupákban nem a legerősebb és legjobban összehangolt felállításban játszanak, de azért is a párbaj előtt nem fogadnák arra, hogy a vendégek nekiugranak és Cardiffnak jó nagy adag gólt adnak. Ellenkezőleg, a házigazdák  egészen kellemetlenek lesznek és várakozni fognak az esélyre. A labdarúgásnak kompromisszummentesnek kellene lennie, és erre örülünk is. Többet nézzünk az elemzésben.

Cardif a találkozóra Manchester Cityvel három játékosuknélkül áll a gyepre, ezek Lee Camp, Kadeem Harris és Aron Gunnarsson. Marko Grulič, aki Liverpoolból érkezett vendég játékosnak, játszhat az FA Kupán, mert az idén Reds mezében nem játszott ezen a versenyen. Neil Warnock edző talán megpróbál minden játékost egymás mellé taszítani, így az 5-4-1 felállítást választhatná. Manchester City csapatánál Vincent Kompany kedden a Carabao Kupán a kispadon várakozott (tovább jutásBristol City-n keresztül), így bejuthatna a nyitó tizenegyesbe több, mint egy hónap után. Danilo, Yaya Toure, Ilkay Gundogan, Eliaquim Mangala és Raheem Sterling esélyt kaphatnának a második ligás egység ellen az elejétől fogva. A múlt héten mindegyikük csak a kispadon várakozott. Claudio Bravo az FA Kupán megtarthatná a helyét a kapuban.

Négy vereség után egymás után mostanában Cardiff már négy párbajban vereség nélkül játszott, sőt,három esetben tiszta számlát tartott magának, tehát nem kapott gólt.  Ebből azt látjuk, hogy a formája jelentősen megfordult. Manchester City kedden bebiztosította magának a résztvételét a liga Kupán, ezért most öszpontosíthat a második angol selejtező versenyre. Meglepően Pep Guardiolának és a csapatának az idén a második ligás csapatokkal elégé problémái voltak (Wolves és Bristol City). Több, mint a csapatokkal a Premier Leaguen. Tehát ismét kemény harcokat várunk. Azonban City a favorit, és az is marad, és végül is a kovetkező körbe be kellene nekik jutni.

A  mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,35

 

FA Cup 2017/2018: Yeovil – Manchester United, Január 26

Labdarúgás, péntek, 2018  Január 26, Anglia, FA Cup, 20:55

Az FA Kupa 4. körében egymás ellen állnak a klub az 1. ligából és egy 4. ligás csapat. Manchester United utazik Yaovil pályájára, így a  mérkőzés favorita egyértelmű, de szerintünk ez nagyon szoros lesz. A házigazda a saját stadionján nagyon jó tud lenni, és elég könnyen megtörténhet, hogy Red Devils csapatát i meg tudná lepni. Majd meglássuk. Nézzünk egy kicsi statisztikára is. Yeovil utolsó 13 párbajaiban az FA Kupán11 alkalommal maximum 2 gól esett. Yeovil az FA Kupán 10 párbajban egymás után verhetetlen volt. Manchester United az FA Kupán az utolsó 12 párbajból 11 alkalommal volt verhetetlen.

Otis Khan a házigazdánál büntetésben van, amikor a hétvégén a párbajban Chesterfield ellen kizárrták a játékból. Yeovilnak a lehető legerősebb csapatot kell gyepre állítani, mert az FA Kupa egyik legnagyobb párbajáról lesz szó a klub számára a történelmében.  Jose Mourinhonak a csapatban sok változást kellene tenni, mert mégis csak egy találkozó egy negyedik ligás csapat stadionján az egész szezon keretében kevésbé fontos. Alexis Sanchez, aki arsenalból érkezett hétfőn, beállhatna az első párbajára a csapatnál. Másrészt helyette Henrikh Mkhitaryan távozott a csapattól, így ő már nem lép gyepre. Az alap csapatba péntek estére Ander Herrera, Marouane Fellaini, Victor Lindelof, Marcos Rojo, Sergio Romero, Luke Shaw, Matteo Darmian és Marcus Rashford juthatnának be. Michael Carric is végre játszhatna, de még ez mindig nem biztos. Így a saját esélyére vár a fiatal Scott McTominay. Eric Bailly és Zlatan Ibrahimovič maradnak a gyengélkedőn ésDaley Blind marad kérdőjellel. Burnley ellen szombaton ugyanis hiáínyzott.

Manchester United négy verseny oárbajt nyert meg egymás után és már tisztességes 503 percen át nem kapott gólt. Yeovil a 4. helyen van a League Two  (ami a 4. ligát jelenti) versenyén, de a hazai formája jó. A Huish Parkban megnyert 6 párbajt az utolsó 9 párbajból. United már Yeovilen keresztül 2015-ben tovább jutott, amikor 2:0 győzött. Pénteken így egy hasonló nehéz párbaj várható. Megtörténik az egyik legnagyobb meglepetése az angol foci történelmében? Vagy az óriási klub jut tovább?

A  mi tippünk: Manchester United győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,17

 

Carabao Cup 2017/2018: Arsenal – Chelsea, Január 24

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 24 Anglia, Carabao Cup, 21:00

A Carabao Jupa második elődöntőjében a jól ismert Arsenal találkozik  Chelsea-vel. Az első párbaj a Stamford Bridgen gólnélküli döntetlennel végződött, így a házigazdának gólt kellene szereznie, hogy bejussanak a döntőbe. A gólok idegenben beleszámolódnak, így ha Blues sikeres lesz, a házigazdának nagyon  is ki kellene nyitni a játékot.. Ezért elvárjuk, hogy támadó focit játszhatnának sok eséllyel. Talán a csapatok nem okoznak nekünk csalódást. Nézzük a párbajt. Arsenalnál Arsene Wenger megerősítette, hogy a párbaj kezdetéig Danny Welbeck és Olivier Giroud nem gyógyulnak meg. Henrikh Mkhitaryan, az új erősítés, nem játszhat, mert a Carabao Cup-ban már Manchester United csapatában játszott. Aaron Ramsey be jut a káderbe, ha meggyógyul a betegségéből. Nacho Monrealnak pedig szüksége lesz egy további tesztre, hogy megállapítják, hogy gyepre állhat, vagy sem. David Ospina-nak vissza kellene térnie a kapuba, mert a menedzser megígérte neki a szezon elején, hogy esélyt kap a kupákban.

Chelsea cspatánál Pedro és Alvaro Morata ismét rendelkezésre állnak a csapatnak, amikor a hétvégén az egy párbajos stoppot betartották. Thibaut Cortois  a párbaj elejéig rendbe jöhetne, de nagy kérdőjellel vannak Cesc Fabregas, Danny Drinkwater és Gary Cahill. Andreas Christensen a szombati 4:0 győzelemnél Brighton ellen fej sérülést okozott magának, de Antonio Conte megerősítette, hogy azért a játékos Arsenal ellen fel lesz készülve. Ross Barkley Brighton ellen egy nem kihasznált helyettes volt és a párbaj folyamán az Emirates stadionján Blues csapatánálaz első párbaját játszhatná.

Arsenal az első párbajban a Stamford Bridge-n megtartotta magának a 0:0 döntetlent, de azzal, hogy nem szerzett idegenben gólt, a hazai stadionon nagyon sebezhető lesz. Ha Gunners részt akar venni a döntőben, meg kell törnie a sorozatot a kölcsönös párbajokban. Chelsea 12 párbajban egymás után vereség nélkül van, utoljára szintén győztek, amikor otthon kikisérte Brightont 4:0 vereséggel. Arsenal is végre 5 párbaj után győzelem nélkül kihúzta magát és otthon Crystal Palace ellen 4:1 arányban győzött. A két ellenfél jó formában van, és a párbajban megmutatkozhatna.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 3,50

 

La Liga 20. köre: Betis Sevilla – FC Barcelona, Január 21

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Január 21, Spanyolország, La Liga, 20:45

Barcelona vasárnap az ezer kilométer távol lévő Estadio Manuel Ruiz de Lopera stadionjára utazik, ahol találkozik Club Betis Balompié csapatával Spanyolország déli részén. A házigazdák 19 kör után a táblázatban a 7. helyen vannak 27 ponttal. A csapat két győzelem után feljebb került közel már a Kupákhoz, és elsősorban a győzelem után Sevilla felett 3:5 a rajongói megbocsájtptták neki a nem kiegyensúlyozott teljesítményeit. Betisnek elsősorban figyelnie kell a problémáira a védelemben, mivel már 36 gólt kaptak. Ez a spanyol bajnokságon a legroszabb védelem. Annál inkább, hogy a legjobb támadással áll szemben a bajnokságon, amely már 52 gólt tudott szerezni. Az utolsó párbaj CD Legáes ellen ezt csak megerősíti, mivel a házigazda csak a büntetőrúgás után győztek 3:2 arányban. Ugyan elejinte jól neki indultak, nemsokára 2:0 arányban vezettek, de jöttek a hibák a védelemben, és nemsokára már 2:2 volt az állás. A játékosok azért örülnek az eredménynek, de most az eddig verhetetlen Barcelona vár a csapatra. Utoljára tavaly Augusztusban egyértelműen 2:0 vereséget szenvedtek Barcelonában.

FC Barcelona 19 kör után az 1. helyen van 51 ponttal. Továbra is uralja a La Ligát, 9 pont előnye van Atletivo Madridra. Az utolsó  2:4 győzelme után Real Sociedad ellen már egymás után 19 párbaja van vereség nélkül. A csapat így helyes úton megy, lépés a lépés után, megbírkózik nehezebb párbajokkal is, amelyeket néha meg is kell fordítani, az egyetlen, ami gondokat okozhat az edzőnek a fáradság a kupa párbaj után Espanyol ellen és a téli erősítés sérülése Philippe Coutinho, aki  Liverpoolból érkezett. De még így is széles a kádere és jól fel tudja készíteni a csapatot.

Barcelona oldalán nem csak a minőség áll, de a kölcsönös párbajok mérlege is. Az utolsó 10 lejátszott párbajban Barcelona 8 alkalommal győzött és 2 alkalommal döntetlent szerzett. Ewzért azt gondolom, hogy Barcelona, amely nagyon jól működik az idei szezonban, Betis nem tudja leállítani, és végül 3 pontot visz haza.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,34

 

Premier League 24. köre: Everton – W.B.Albion, Január 20

Labdarúgás, szombat, 2018  Január 13, Anglia, Premier League, 16:00

A Premier League szombati párbajaiban Everton is találkozik W.B.Albionnal. Everton indulása az idei szezonba katasztrofális volt. A menedzser kicserélése után azomban jelentősen emelkedett és jelenleg már a 9. helyen vannak 27 ponttal 25:38 gólaránnyal. Otthon Toffes 11 párbajból 19 pontot kaparintottak meg 17:15 gólaránnyal. Az aktuális formájuk az első látomásra gyenge, csak 2 pontot szereztek az utolsó 5 bajnoki találkozóból, de rá kell tekinteni arra, hogy Everton Chelsea-vel, Manchester United-el és Tottenham-al találkozott. A csapat mérlege 23 kör után 7-6-10. Másrészt WBA  bajnokág egyik legnagyobb csalódása. Jelenleg a kieső 19. helyen vannak csupán 19 ponttal 18:30 gólaránnyal. Idegenben WBA az idén 11 párbajban csak 6 pontot szereztek tragikus 6:15 gólaránnyal. WBA mérlege 3-10-10.

Evertonnál a nyáron a csapat nagy változásokon ment át, a csapathoz érkeztek Rooney, Sigurdsson, Klaasen, Keane és Pickford. Néhány napja pedig Walcott lépet át Arsenaltól, aki egy kapóra jövő frissítés lesz a támadásnak. Sam Alladyce szerződtetése után Toffees 4-2-3-1 felállításban lépnek gyepre azzal, hogy az ellenfél számára Rooney, Sigurdsson, Niasse és Calvert-Lewin a legnagyobb fenyegetés. WBA 4-4-2 felállításban lép gyepre és itt is a csapatban találunk néhány ismert nevet. A védelemben nevezzük meg Jonny Evans-et, volt Manchester United játékosát, vagy a bal oldalon eredetileg Arsenalból érkezett Kieran Gibbset. A védelemben Livermore van, akit az angol nemzeti csapatba is elhívják, a támadásban pedig ott vannak Rondon és Rodriguez.

Everton az ellenfelével szemben jobb minőségű, a magas szorzók a győzelmére ezért meglepőek. Toffees otthon igazán jól játszanak, és bár az utolsó időkben nem a legjobb a formájuk, ez azért volt, hogy a táblázat éléről voltak az ellenfelei. A szezon tavaszi része  a csapat számára biztosan jobb időket hoz és lassan emelkedni fognak a táblázatban. WBA csapatát kínozzák a kiesési gondok, nagyon problémás számukra a gólszerzés. A bajnokságon a 3. legroszabb támadása van, ez Everton számára nagyon jó hír, mivel az idén nem a legjobb teljesítményeit mutatja. A két csapat utolsjára Decemberben találkozott  WBA stadionján, ez a találkozó 0:0 végeredménynel végződött, ami érthető az igényes Decemberi program miatt.

A  mi tippünk: Everton győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,46

 

Ligue 1 21. köre: Paris SG – Dijon, Január 17

Labdarúgás, szerda, 2018  Január 17, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Szerdán este láthatjuk a francia Ligue 1 verseny következő körét, amelyben PSG is találkozik Dijon-al. Természetesen, a házigazda a kiemelt csapat és remélem, ezt be is bizonyítja. De nézzük közelembről a két csapatot. PSG ismét uralja a Ligue 1 versenyt, a táblázatban az 1. helyen van 53 ponttal és 59:15 gólaránnyal. Egy kényelmes 11 pontos előnye van a második Monakóra és tulajdonképpen a saját versenyét játszák. Otthon a párizsiak tökéletesen szuverének, mivel 10 párbajban itt megszerezték mind a 30 pontot 34:7 gólaránnyal. A legjobb gólszerzőjük Edinson Cavani 19 gólall, mögötte Neymar 11 góllal, és mögötte még Mbappe áll 8 gólall. PSG tartja a 7 győztes párbaj sorozatát és az egyik ellenfelét zúzza a másik után. Az erejük igazán óriási  nem csak elül, de hátul is.  Szerdán biztosan a következő 3 pontért harcolnak és Dijont tiszta számlával verik meg.

Dijon a táblázatban a 9. helyen van 25 ponttal és 29:34 gólaránnyal. Az első látásra ez nem néz ki egyáltalán rosszul, de itt egy óriási DE van. Dijon 20 pontot otthon szerzett meg, és csak 5 pontot szerzett idegenben. Tehát idegenben egyértelműen a legroszabb csapat, talán együtt Toulouse csapatával. Éppen a párbajok idegenben a csapat gyengéje, és most sem lesz ez másképen, csak nehezen érvényesülnek egy olyan ellenfél ellen, mint PSG. A legjobb gólszerzők 5 góllal Said, Tavares és Chang-Hoon. Bár a hazai párbajaik igazán a jobb oldaluk, de például az utolsó körben otthon az utolsó Metz csapatával csak 1:1 döntetlent tudtak elérni. Dijon egyszerűen sem psichikai, sem játék nyugalommal nem rendelkezik, és a jól nekiindult PSG csapattal szemben sem lesz változás. December utolsó meccsében Angersben, amely csapat a 18. helyen van és a kiesés fenyegeti, ezt a párbajt 2:1 arányban veszítette el. Még talán érdekes lehet az információ, hogy átlagban 1 párbajra 1,1 gólt szereznek.

PSG Dijont megsemmisíti osztály külömbséggel, megszerzi a további 3 pontot. Az idei szezonban már találkoztak, Dijon otthon1:2 vereséget szenvedett. Tavaly otthon 1:3 kapott ki, Párizsban pedig 3:0 arányban. Tehát a statisztika is erősíti a tippemet.

A  mi tippünk: nem szerez mindkét csapat gólt  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,74

 

La Liga 19. köre: Real Sociedad – Barcelona, Január 14

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Január 14, Spanyolország, La Liga, 20:45

Barcelona Real Sociedad pályájára utazik, ahol nem szokott nagyon sikeres lenni. De most egy kiváló formában van és egyike a legnagyobb favoritok közüla bajnoki címre. Ezért ilyen párbajokkal meg kell neki bírkózni, és ez szerintem sikerülni fog neki. A párbajban több gól is eshetne, így ez a mérkőzés érdekes lehetne számunkra. Nézzük közelebről a meccset. Barcelona az utolsó 25 párbajból 22-őt megnyert a hazai bajnokságon. Szintén 23-ban az utolsó 25 La Liga párbajából 2, vagy több gólt szerzett. Real Sociedad párbajaiban a La Ligán 9-ben az utolsó 11-ből 3, vagy több gól esett. Barcelona a La Liga utolsó 4 párbajában nem kapott gólt. Barcelona utolsó 3 párbajában Real Sociedad ellenmint a félidőben, úgy a játék végén is vezetésben volt, minden versenyt beleértve. Az utolsó 4 kölcsönös találkozóban Real Sociedad stadionján legalább 2 gól esett, minden versenyt beleértve. Barcelona utolsó 3 La Liga párbajában 3, vagy több gól esett.

San Sebastian csapatában Iňigo Martinez ismét hiányozni fog az egészségügyi problémái miatt. Raul Navasnak kellen előnyt kapnia Aritz Elustondon előtt a szárnyon. Adnaj Januzaj talán rendben lesz elégé ahoz, hogy a jobb szárnyra lépjen. Barcelonánál Sergio Busquets vissza tér a büntetése után és a régi helyére kerülhetne. Ousmane Dembele új esélyt kaphatna a jobb oldalon, mert már meggyógyult és játszhat. De Philippe Coutinho nem játszik a párbajban, mert Barcelonához már sérülten érkezett.

Real Sociedad csak egy verseny mérkőzést nyert meg ötből, ezért Eusebio edző nagy nyomást érzékel. A házigazdák már ismertek arról, hogy otthon nagy fenyegetésnek számítanak Barcelona számára. Így tehát ismét meg akarnak majd bírkózni a nagy favorittal, és pontokat is szerezni a csapattól, amelyet Ernesto Valverdeedz. De az idén Barcelona kiváló formában van, így ez sokkal nehezebb lesz, mint valaha máskor. A kataláni csapat a La Ligán még mindig verhetetlenek, és a nagy riválisa Real előtt már nagy az előnye. Nem is beszélve az előnyről a többi üldözőkkel szemben. Hiszen 48 pontja van az első helyen, míg a 2. Atletico Madrid 42 pontot tudott összeszedni.

A  mi tippünk: Barcelona győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,40