Category Archives: Fogadás

La Liga 30. köre: Sevilla – Barcelona FC, Március 31

Labdarúgás, szombat,  2018  Március 31, Spanyolország, La Liga, 20:45

Sevilla a stadionján fogadja Barcelonát,amely az idén uralja a La Liga táblázatát és a bajnoki címért rohan. Lehetséges, hogy egyetlen vereség nélkül. Most talán valószinű lehetne egy probléma, de Sevilla az utolsó időkben a saját stadionján inkább kinlódik, mint hogy erődöt épített volna itt. Ezért inkább a vendégek győzelmét tippeljük és így a további közeledését a bajnoki címhez. Nézzünk néhány információt a cikkben. A két klub utolsó 15 párbajából Sevilla stadionján 13-ban 3, vagy több gól esett, minden versenyt beleértve. Barcelona Sevillának az utolsó 16 találkozóból minden versenyt beleértve 14-ben 2, vagy több gólt adott be. Barcelona az utolsó 5 párbajt Sevilla ellen megnyerte, minden versenyt beleértve. Barcelona a La Ligán az utolsó 7 párbajából 5-ben megtartotta a tiszta számláját. Szintén 5 párbajban az utolsó 6 La Liga párbajból úgy a félidőben vezetett, mint a végén is. Barcelona utolsó 8 La Liga párbajából hétben maximum 2 gól esett.

Sevilla csapatában hiányozni fog Pablo Sarabia a büntetése miatt, mert a szünet előtt Leganes elleni párbajban piros kártyát kapott. De vissza tér Joaquin Correa a bal szárnyra, előnybe hozva Nolit előtt. Luis Murie pedig előnyözve lesz a gyorsasága miatt Wissame Ben Yedder előtt. A vendégeknél Luis Suarez tér vissza a játékba és együtt Lionel Messivel vezeti majd a támadást. Neki ugyan kissebb problémái vannak a térdével, de pályára kellene neki lépni. Marc-Andre ter Stegen és Gerard Pique is problémákban szenvednek a térdeikkel, de a nyitó tizeneggyesben megjelenhetnének. Sergio Busquets még néhány hétig kívül áll, így a helyére Paulinho ugrik be.

Sevilla csak két párbajt nyert meg a nyolc hazai bajnoki párbajból, így Ramon Sanchez Pizjuan stadion hírneve az új év után ledőlt. A múlt hónapban Sevillában Valencia és Atletico Madrid is győztek, így Barcelona is nagyobb nyugalommal érkezhet ide, mint máskor. A vendégek a La Ligán eddig verhetetlenek voltak, de idegenben még az erős Espanyollal és Las Palmas-al játszanak, így majd meglássuk, hogy ezt a szezon végéig ki-e bírja. Most szombaton nem szabadna neki pontokat veszíteni.

A  mi tippünk: Barcelona FC  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,79

 

Premier League 32. köre: Everton – Manchester City, Március 31

Labdarúgás, szombat, 2018  Március 31, Anglia, Premier League, 18:30

Egy rövid szünet után ismét megindultak a labdarúgó versenyek Európában, úgy mint az angol Premier League, Everton és Manchester City párbajára nézünk közelebről. Everton a versenyen 31 kör után a 9. helyen van 40 ponttal 11 győzelemmel, 7 döntetlennel és 13 vereséggel. A gólaránya 37:50, ami 2,8 gól egy párbajra. A szünet előtt Everton egészen jó formában volt, amikor a két utolsó bajnoki párbaját megnyerte. Először otthon birkózott meg Brightonnal 2:0, amjd Stoke stadionján szerzett 3 pontot 1:2 végeredménnyel. Ebben a párbajban kétszer az új erősítés  sikeres volt, Cenk Tosun csak a télen érkezett a csapathoz. De a legjobb gólszerző az angol sztár Wayne Rooney, aki már 10 pontos találatot írt a számlájára és 2 gólpasszt. Nézzünk most egy kicsit a vendégekre, Manchester City az első csapat, amely bebiztosította magának a jövő évi résztvételét a Bajnokok Ligája alapcsoportjában. Ha realisták akarunk lenni, akkor a bajnoki címről márdöntve van, mivel a második Unted 16 ponttal szerzett kevesebbet, mint City. City az idei szezonban csak egyetlen párbajt veszített el, Liverpool ellen. City mérlege idegenben a legjobb, 12 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség, itt a gólarányuk 34:10, ami 2,9 gól 1 párbajban.

Ha a csapatok káderét hasonlítjük össze, természetesen, City áll jobban. A csapat kiválóan van összerakva és hála az egyes játékosok egyedi teljesítményeivel ott van a csapat, ahol van, a táblázat élén. A támadási tevékenységekben a csapat Sterlingre, Sanére, vagy Gabriel jesusra  támaszkodik. Sergio Agüero sérült, így nem avatkozik bele a párbajba. A pálya közepén is De Bruyne, Silva és Fernandinho támadó jellegű játékot mutatnak. Ez a játék stílus Evertonnak nagy problémákat jelentenek, a csapat inkább az angol stílusú játékot viszi előnybe, tehát az erőre van téve a hangsúly. A csapat standard szituációkból fogja fenyegetni az ellenfelét, itt is vannak kreatív játékosok, mint Siggurdsson, Rooney vagy Klaasen. Szintén nagyon jó erősítés volt Evertonnak Wallcot Arsenalból.

Egyértelmű rangadó City lesz, idegenben a csapat sikeres, de everton is javított otthon, a bizonyíték a 19 pont és 25:18 gólarány. A csapat az utolsó 3 párbaját megnyerte. Egészen biztosan Evertonnal számítani kell a gyeppen a vendégeknek, mert nem feladni akarják a meccset, hanem megnyerni. Ha City győzni akar, ezért meg kell majd neki dolgozni. Szerintem Everton is sikeres lesz, legalább 1 gólt szerezni fog, így City-nek 2 gólt kell szerezni a győzelemhez.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,98

 

NHL: Dallas Stars – Philadelphia Flyers, Március 28

Jégkorong, szerda, 2018  Március 28, NHL, 02:30

A Dallas – Philadelphia találkozóban a rangadó számomra Philadelphia csapata, Dallas ugyanis óriási válságban van. Míg Február elején reménnyel néztek a play-off-ra, most ez egyre jobban távolodik tőlük. Dallasz-nak egyáltalán nem sikerült a Márciusi utazás idegenben, amikor mind a 6 párbajt elveszítette és ezeket a rossz telôjesítményeket folytatják a hazai pályán is. Még megbocsálytható  a vereségük Bosztonnal, de a tegnapi vereségük Vancouver-el, amely gyengélkedője óriási, csak kevesen hittek benne. Ez a párbaj 1:4 végeredménnyel végződött. Dallas az utolsó 20 találkozóból csak 14 púontot szerzett, már csak Vancouver rosszabb a divizióban. Dallas a játék befejezésében kínlódik, ugyanis az utolsó 20 találozóban a legkevesebb gólt szerezték, csak 40 gólt 20 párbajban, ez 2 gól egy párbajra átlagban, így igazán csak nehezen lehet pontokat gyűjteni. Dallas góljain nagy mértékben tevékenykedtek Seguin, Benn, Radulov, és a többi játékos, mint Janmark, Ritchie, Shore, Faksa sokkal kevésbé szdegetik a gólokat, és így csak nehezen lehet győzni az NHL versenyen.

Philadelphia is Március elején egy könnyebb válságon ment keresztül, de úgy néz ki, hogy ezt elhárították, és Flayers az utolsó 5 párbajban 3 győzelmet szerzett, megverték az erős washingtont, Pittsburgot is megkínozták. Philadelphia tartja magának a lehetőséget a play-off-re, Floridára, amely az első csapat, amely nem vesz részt a play-off-ba, 4 pont előnye van. De Florida 2 párbajjal kevesebbet játszott.

Ami a sérüléseket illeti, Dallas vesztességei érezhetőbbek, elsősorban hiányzik a legjobb kapusuk Bishop, tovább Spezza és Hanzal. Flayers –nál hosszú távon hiányzik a sérült kapusok Elliott és Neuvirth, mivel Mrázek egészen jó pótló, tovább Raffl és Oduya hiányoznak. Ebben a párbajban remélem, hogy Philadelphia 2 pontot szerez meg és így Dallas csak mélyíti a válságát, inkább fogadást döntetlen nélkül játszok, ha 60 perc után döntetlen lenne az eredmény, ebben az esetben vissz járna a tét. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: Philadelphia Flyers győzelme döntetlen nélkül rendes  játékidőben – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,10

 

NHL: San Jose Sharks – Calgary Flames, Március 24

Jégkorong, szombat, 2018  Március 24, NHL, 21:00

San Jose az idén nagyon jól boldogulnak, a Nyugati divizió 3. helyén vannak, mindenesetre az előnyük nem elég arra, hogy elhanyagolhatná az utolsó párbajait. A  csapat formája nagyon jó, az utolsó 10 párbajban csak 2 vereséget szenvedtek. A gólarány ezekben a párbajokban 40:24 és már csak Nashville boldogult jobban. Sharks csapata jobb idői akkor következtek be, amikor E. Kanet szerezték meg a csapathoz, akinek magas a hatóképessége és egy olyan jó minőségű csapatban, mint Sharks ez határozottan bebizonyosodik. San José azokhoz a csapatokhoz tartozik, amelyek az emberelőnyös játékot ki tudják használni, és közvetlen LA után  a legjobban megbírkóznak az emberhátrányos játékkal. És mindehez még büszkélkedhetnek a legkevesebb büntetőpercel is. San José jelenleg szép, támadó hokit játszik és az utolsó 10 párbajukban átlagban 4 gólt szereztek, ami hála az említett érkező gólszerzőnek is. Egy szóval Sharks jelenleg jó hullámon vannak, minden szempontból  jól működik a csapat, és ez látszik a játékukon is.

Calgary Flames a Nyugati divizióban a 11. helyen vannak és az utolsó párbajaiban egészen elvágták magukat az esélytől a play-off-ra. A végéig még 7 párbaj hiányzik és már 8 pontot veszítenek a play-off-ra. Mivel nem hiszünk a lehetetlenbe, mindenki tudja, hogy itt a vége Calgary számára. A csapatban hiányoznak a jó minőségű játékosok, ki formályuk jó lenne, a legjobban Gaudreau és Monahan húzzák a csapatot, de ezeken a két játékosokon kívül az idén senki sem nem ragyog a csapatban. Aki csak figyelhette az utolsó párbajait, akkor azok számára világos, hogy ki lesz ebben a meccsben a győztes. Calgary utolsó 10 párbajából 7 vereség volt a végeredmény. Nehezen tudták magukat átharcolni a támádó helyzetbe, és csak nagyon rövid időre. Az említett 10 párbaj után a gólarányuk 20:34, ami éppen azt mutatja, amiről itt írok.

A szezonban a két csapat 3 alkalommal találkozott, mindháromszor Shark csapata győzött, utoljára nemrégen március 17.-én, Sharks 4:7 arányban győzött. Nem kételkedek azon, hogy san Jose győzelmére fogadjak.

A  mi tippünk: San Jose Sharks  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,98

 

NHL: Ottawa Senators – Edmonton Oilers, Március 23

Jégkorong, péntek, 2018  Március 23, NHL, 00:30

Úgy néz ki, hogy a legutóbbi tippem Senators győzelmére nem jött be, ugyanis Floridával 2:7 arányban vereséget szenvedtek. Jelenleg már az egyik csapat sem nem harcol a Stanley Kupáért. Senators a Keleti divizió 15. helyén vannak, Oilers a Nyugati divizió 12. helyén. Ottawa vezetősége szerintem nagy hibát követett el, amikor a csapatot gyengítette. A csapat a támadásban nem nagyon sikeres, de a legnagyobb  gyengéjük a védelmi munkák és a kapusok, ezek nem nagyon tudják támogatni a csapatot. Senators a második helyen állnak a kapott gólok számával, egészen már 251 gólt kaptak. Edmonton sem nem bizonyította a formáját az előző szezonból, csak néhány játékosa sikeres és csak maga a csapat kapitány Mc David önmaga nem juthatja be a csapatot a play-off-ba. Ebben a párbajban enyhén kiemelt csapat a vendégek lesznek, Senators csapatánál Stone hiányzik és a legnagyobb sztárjuk Karlsson. Nehéz megjósolni a párbaj győztesét, ezt láthatjuk az elő elemzésemből is.

Ahogyan megemlítettem, az idén Ottawa nagyon rosszul véd, azt gondolom, nem sok múlik azon, hogy melyik a két kapusból áll a kapuba, mert egyikük sem nem nagyon sikeres. A csapat átlagban 3,5 gólt kap egy párbajban, azt gondolom, hogy ebben a párbajban is legalább 3 gólt kapnak. Oilers csapatában ott van a legjobb gólszerzőjük Connor McDavid, aki már 21 évesen csapat kapitány és Edmonton kulcsfontosságú játékosa. A múlt szezonban azért szerzett trófeát, hogy megnyerte a kanadai pontozást. A jelenlegi szezonban itt a 4. helyen van. Kucerovra, aki vezeti a versenyt csak 4 kanadai pont hiánya van. Az idén Connor jobban csak önmagára támaszkodhatott, mivel a játéktársai nem nagyon sikeresek. Gyakran dönti el a párbajt, a kapura már 244 lövést küldött, ami a legtöbb az egész csapatban. Egy szóval ez a játékos Edmonton nagy tehetsége, és még sok mindent fog ez a fiatal játékos bizonyítani. Javaslom, hogy arra is tippeljenek, hogy Connor McDavid legalább egy gólt fog szerezni.

Fogadni a gólok számára javaslo, mivel nehéz eldönteni, melyik csapatot találom lajd sikeresebnek. Ottawa gyenge védelme kombinálva Connor McDavid-al legalább 4,5 gólt igérhetne.

A  mi tippünk: Legalább 4,5 gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,38

 

NHL: Ottawa Senators – Florida Panthers, Március 21

Jégkorong, szerda, 2018  Március 21, NHL, 00:30

Hosszú idő után ismét az NHL amerikai jégkorong versenyre tippelek, ugyanis a nagy labdarúgó versenyekből kevesebb van a héten. Ottawába utazik Florida csapata, ez a play off –ba szeretne bejutni, ezért keményen fog harcolni. De a csapat ma éjszaka egy kemény harcban a szomszédoknál Montreal Canadiens csapata ellen harcolt, ezért azt mondhatnám, hogy az első harmad elején lemaradhatnának a vonatról. Ottawa Dzingel nélkül martadt (személyes okokból), szintén Stone a láb-sérülése miatt és Wideman az izom sérülése miatt nem játszik a párbajban. Ennek ellenére azt gondolom, hogy Ottawa nagyon fog harcolni. Florida játéklistáján talán senli sem nem hiányzik, csak Petrovi felett lóg a kérdőjel a sérülése miatt. Ottawa nemrégen elrabolta Floridától a ponokat idegenben 3:5 végeredménnyel és így a jobb időket indította el, ezután ismét Tampától rabolta el a pontokat 4:7 eredménnyel ismét idegenben. Ezután otthon játszottak, ahol hosszabbításban 3:2 arányban verték meg dallas Stars csapatát. Az utolsó párbajban Columbus stadionján 2:1 vereséget szenvedtek egy kiegyensúlypzott párbajban.

Ahogyan említettem, Florida éjszaka Montreallal játszott egy nagyon nehéz párbajt, végül 0:2 arányban ezt megnyerték, egészében 9  kétperces büntetés esett ebben a párbajban, ebből Florida hatot kapott. Ottawa pihent,semmit nem enged Floridának ingyen. Az is igaz, hogy Florida nem utazik hosszú útra, csak elugrik a szomszédságból és így folytatja a kirándulását idegenben. Tegnap ugyan rendesen kifáradtak, kevés ideje maradt a pihenésre.

A házigazdának nagy esélye van berohanni a jégre és megnyerni az első harmadot. Bár Floridával ellentétben alacsonyabb helyen vannak a táblázatban, határozottan a becsületükért fognak játszani. Az utolsó időkben megverték a Keleti divizió első csapatát, Tampát, magas gólkülömbséggel, így kihasználják a hazai környezetet és a pihentségét. Egy kicsit kockáztatok, nagyon jó szorzóval fogadni szeretnék a házigazda győzelmére. Talán ez bejöhetne, az említett körülmények ennek besegíthetnének. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: Ottawa Senators  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 2,84

La Liga 29. köre: Barcelona FC – Bilbao, Március 18

Labdarúgás, vasárnap,  2018  Március 18, Spanyolország, La Liga, 16:15

Barcelona a La Liga egyértelmű vezetője, és vasárnap a Camp Nou stadionjánvendégelni fogja Bilbaot. Mindkét csapat a héten az európai bersenyekben játszottak, de a katalánok a Bajnokok Ligájántovább jutottak, ellenkezőleg, Athletic Club az Európa Ligából már kiestek és vigasztalnia kellene nekik a rajongóit. De ez azonnal ezen a hétvégén nem sikerül nekik, mert Barcelona stadionján az idén nem szokásos győzni idegennek. De mégis csak ennek egy érdekes párbajnak kellene lenni, hogy hogyan sikerült a két csapatnak rendbe hozni magukat fizikailag. Nézzük a cikket tovább. Barcelona a La Ligán az utolsó 25 párbajból 23-at megnyert. A két csapat utolsó 36 találkozásából minden versenyben 33 alkalommal Barcelona verhetetlen volt. Barcelona az utolsó 4 hazai párbajban Bilbao ellen 3, vagy több gólt szerzett minden versenyt beleértve. Bilbao utolsó 8 párbajából a La Ligán hétben maximum 2 gól esett. Bilbao nem volt képes 3 La Liga párbajban idegenben egy gólt sem. És ezeket a párbajokat elveszítette. A két klub utolsó 4 párbajában Barcelona stadionján minden versenyt beleértve 3, vagy több gól esett. Barcelona utolsó 7 La Liga találkozójából 6 alkalommal maximum 2 gól esett. Bilbao a La Liga utolsó 4 párbajában idegenben legalább 2 gólt kapott.

Luis Suarez a házigazdánál nem játszhat a kártyái miatt, így Paco Alcacer kiváló esélyt kaphat az élen játszani. Ousmane Dembele és Philippe Coutinho talán az alapban játszanak, mert a múlt párbajokban érdeklődést keltettek. Sergio Busquets nem lesz jelen egészen a jövő hónapig, a helyére ketten is várakoznak belépni,  ezek Andres Iniesta és Paulinho. A vendégeknél Mikel Balenziaga játszhatna a bal oldalon, amikor Marseille ellen a csütörtöki Európa Ligán nem kockéztatták az indulását. Mikel San Jose a pálya közepén játszhatna, mint Benet játszótársa, Mikel Riconak még mindig egészségügyi problémái vannak. Markel Susaeta talán a bal szárnyon áll Iňigo Cordoba helyett.

Barcelona maradt eddig a La Ligán verhetetlen, és ismét közelebb áll a lehető leghosszabb győzelmi hullámhoz a spanyol legmagasabb verseny történelmében. Chelsea veresége után 3:0 szerdán éjszaka Ernesto Valverde játékosainak agas önbizalommal kellene rendelkezni, így a számlájukra ismét egy könnyebb győzelmet írhatnának. Bilbaot a héten kiselejtezték az Európa Ligából és a rajongói  kifütyülték a saját csapatukat a ppárbaj végén. Kuko Ziganda edző végét követelték.

A  mi tippünk: Barcelona FC  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,18

 

Európa Liga: Arsenal – AC Milan, Március 15

Labdarúgás, csütörtök, 2018  Március 15, Európa Liga, 21:05 

Az Emirates Stadiumon csütörtökon este az Európa Liga nyolcadöntője nagyon figyelt párbaját sátszák Arsenal és AC Milan között. A házigazdának két gól előnye van, így a kiemelt csapat a tovább jutásra, azonban AV 2018-ban ragyog és nyugottan győzhet is Londonban. Nézzük egy kicsit aprólékosabban ezt a párbajt. Arsenal az EurópaLiga utolsó 7 találkozíjából ötben tiszta számlát tartott magának, tehát nem kapott gólt.

Hector Bellerin és Nacho Monreal Gunners utolsó két párbajábanhiányoztak, de Arsene Wengerazt mondta, hogy csütörtökre mindketten rendben lehetnének. Shkodran Mustafi-nak még át kell jutni a mérkőzés előtti teszteken, mert a vasárnapi győzelem után watford ellen problémái voltak a lábikrájával. Laurent Koscielnynek is vissza kellene térnie az alapba a pihenése után. Danny Welbecknek kellene vezetni a házigazdák támadását, mert a Januári erősítés Pierre-Emerick Aubameyang nem játszhat és Alexandre Lacazette sérült. Így tehát hasonló felállításban lép gyepre a csapat, mint San Siron.  Milano csapatánál Andrea Conti és Ignazio Abate az egyetlen játékosok, akik nem utazhatnak Londonba. Mateo Musacchio ha sárga lapot kapna, a következő lehető párbajban nem indulhatna. A vendégek oldalán nem várhatók semmi változások, a csapat azonos lehetne, mint a múlt párbajban.

Arsenal végre egy kicsit a nyeregbe került azután, hogy AC Milan felett a stadionján 2:0 győzött.  Azután világosan a hétvégén is a bajnokságon Watfordot 3:0 megverte. Így a csapat kétszer egymás után tiszta számlát tartott magának először December óta. AC Milan Karácsony óta csak egyszer szenvedett vereséget, és ezt éppen az angol sgységtől. A gigáns a Serie A-ból  az utolsó 15 verseny találkozóból 11-et megnyert, de az Emirates Stadiumon kiváló előadást kell neki mutatni, hogy tovább jusson. AC számára már a károk el voltak követve, így Arsenal otthon főleg igyekezni fog, hogy ne kapjon gólt és így bebiztosítja magának a tovább jutást. A múltokor otthon meglepte őket a svéd Oestersunds FK és egy ilyen teljesítményt a házigazda ne engedhet meg nagának AC ellen.

A  mi tippünk: Arsenal  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,91