Category Archives: Fogadás

Nemzetközi baráti találkozó: Csehország – Ausztrália, Június 01

Labdarúgás, péntek, 2018, Június 01, Baráti találkozó, 13:00

Ez egy nagyon érdekes baráti találkozó lesz, nem csak a cseh rajongók számára, mert Ausztrália a VB-re készül és ez a számukra egyfajta főpróba, amelyben jó fényben szeretnék magukat bemutatni az edző előtt, akinek dönteni kell majd arról, hogy ki lesz az a játékos, aki a VB-én játszik Ausztrália színeiben. Mert a csoportjukban várnak az erős franciák, dánok és szintén Peru játékosai. Ez egy nagyon nehéz csoport és csak a csoda segíthet rajtuk tovább jutni a csoportból. A párbajt Ausztriában játszák, ami a csehek javára szólhat inkább, akik az itteni éghajlati viszonyokra sokkal jobban fel vannak készülve, mint az ausztrál játékosok. A cseh csapat talán a legerősebb legénységével érkezik, amely csak lehető lesz, a kapuban Pavlenka várható, a védelemben Bořil, Gerbe, Jugas, Kadeřábek, Kalas, Novák és Suchý. A csapat élén Krměnčík, Schick és Vydra állnak. Ennek a csapatnak az ausztrálokat egy kicsit legalább meg kellene kínozni és talán gólt is szerezni. Azonban Ausztrália motivációja egészen más.

Az ausztrál csapatban eddig szélesebb még a káder, a kapuban Ryan áll Brightonból és a hátát Vukovic és Jones fedik. A védelembe Behich, Degenek, Jurman, Meredith, Risdon, Sainsbury és Krakarič vannak nevezve. Néhány játékos neve nem annyira ismert, de a töbsége az európai ligákban játszik. A  többi név már ismertebb, Brillante, aki Aston Villában játszott, Irvine Hull-ból, Krus Bochumiból. Vagy Luong, Miligan vagy Mooy Huddersfieldből, vagy Rogic Celtic csapatából. A támadásban pedig Tim Cahill,  Juric, vagy Leckue Herthaból, NAbbout, Rukavytsya, Petratos vagy Arzani. Ez a csapat is nagyon erős lesz, gólt is tudna talán szerezni. Ez a két csapat már találkozott néhányszor 2000-ben, akkor Csehország győzött 3:1 arányban. Mivel a bukmékerek is úgy írták a szorzókat, Csehország lehetne enyhe favorit  a párbajban.

Mindkét csapat győzni szeretne, nehéz megmondani, kinek fog ez sikerülni, a legbiztosabb talán arra fogadni, hogy mindkét csapat gólt szerez, és talán a gólok számára is fogadhatnak a bátrabbak, szerintem legalább 2,5 gólt szerez a két csapat a párbajban. És hogy még jobban a fejét elkeverjük, dupla esélyben Csehország győzelmére is fogadhatnak döntetlen nélkül, amikor vissza jár a tét. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,93

 

Nemzetközi baráti találkozó: Argentína – Haiti, Május 30

Labdarúgás, szerda, 2018, Május 30, Baráti találkozó, 01:00 

Kulminálnak az előkészületek a VB-re és Buenos Aires-be Haiti vállogatotja érkezett. Az argentin előkészületek különösek, mégis csak, Haiti, vagy Izrael nem éppen csúcs ellenfelek. Talán az rejlik ez mögött, hogy Messi és társai  a bajnokság előtt önbizalmat szerezzenek és összehangolódjanak, másképen nem nagy fantáziát látunk a párbajban Haiti ellen. Ugyanis Argentina mögött áll egy egészen nehéz selejtező, ahol verekedtek a résztvételért a VB-én. Ha hiányoznának, a hazájuk számára ez egy óriási sport tragédia lenne. A következő találkozókban is volt balhé, vereségük Nigériával 2:4 arányban, és főleg a vereségük Spanyolországgal 1:6 arányban. Igaz, hogy mindkét esetben Messi hiányzott, Spanyolország ellen még Aguero, Pastore, vagy Dybala is, de erre nem lehet kibeszélni magukat. Tudnivaló, hogy ha van Argentinának gyengéje, ez a védelme. Ezen túlmenően, a VB-én hiányozni fog Sergio Romero, így a kérdésekből több is van, de inkább ezek a VB-re irányulnak. De ez egy párbaj, ahol Argentinának dominálni kellene minden tevékenységben. A párbaj célja ugyanis minél több gólt szerezni és jó összehangolódni a csapatnak, másképen ennek a párbajnak nincsen semmi értelme.

Mindenképpen Haiti azért tud gólt szerezni. A tavalyi döntetlene Jappánnal 3:3 aránnyal ennek a bizonyítéka. Összehasonlítva az utolsó hasonló ellenféllel a Copa America versenyen, Haiti Braziliával 1:7 arányban szenvedett vereséget. Ezt a párbajt az argentin játékosok rendezik, nagy csalódás lenne mindenki számára a stadionon, de nem csak ott, ha Argentina nem mutatná magát nagy stílusban. Haiti nem jelenthet számára nagyobb ellenállást.

Bízok benne, hogy a házigazdák legalább 4 gólt szereznek, az tolsó hírek arról beszélnek, hogy Messi is a gyepre lép, de nem csak Messi, hanem Di Maria és Higuaín, és úgy gondolom, hogy ezek számára nem számíthat problémának Haiti ellen legalább 4 gólt szerezni. Ezt a bátrabbak nyugottan fogadhatják, az óvatosabbak számára fogadjunk arra, hogy a két csapat legalább 3,5 gólt szerez.

A  mi tippünk: a két csapat legalább 3,5 gólt szerez – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,63

 

Bajnokok Ligája – döntő: Real Madrid – Liverpool, Május 26

Labdarúgás, szombat, 2018, Május 26, Bajnokok Ligája, 20:45 

Szombaton az európai klubok leegfontosabb párbaja vár a rajongókra. A Bajnokok Ligája döntőjében Real Madrid áll Liverpoolala szembe. A focinak szépnek, látványosnak és támadónak  kellene lenni, és talán a két ellenfél sok góllal szórakoztatja a nézőket. Bár a szezon döntő párbajáról van szó, mindkét csapat inkább a támadásra öszpontosítja a figyelmét és a védelemről könnyedén elfelejtkezik. A  gyors támadások gyakoriak lesznek és majd meglátjuk, hogyan bírkóznak meg ezzel a csapatok. Ez szintén két óriási sztár párnaja lesz, Cristiano Ronaldo és Mohamed Salah párbaja. Nézzünk néhány statisztikai adatot. Real utolsó 9 párbajában a Bajnokok Ligáján 3, vagy több gól esett. Liverpool utolsó 10 párbajából a Bajnokok Ligáján kilencben 3, vagy több gól esett. Bennük Liverpool minden alkalommal 2, vagy több gólt szerzett. Real hétben az utolsó 8 Bajnokok Ligája párbajából 2, vagy több gólt szerzett.

Real Madridnál Zinedine Zidane kádere egészében a rendelkezésére áll, így a legjobbat választhatja. A csapat az utolsó La Liga párbajban döntetlent játszott Villareallal2:2, bár a csapat felállítása egészen más volt, mint a szombati lesz. Luca Zidanet és Gareth Balet  Keylor Navas és Karim Benzema helyettesíti. Zidane a nyitó tizenegyesben nem tesz meglepő változásokat, így valószínűleg egy olyan csapatot láthatunk, amelyet már az utolsó években láthattunk. A Fehér Balett az idén szeretné megszerezni a harmadik címet a Bajnokok Ligáján egymás után. Liverpoolnál Jurgen Klopp hiányolni fogja Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain és Joe Gomez sérülteit. A káderbe vissza térhetnének apróbb sérülések után Emre Can és James Milner. Adam Lallana egy következő lehetőség a pálya közepén, bár csak 16 percet játszott Brighton ellen, először márciustól. Azonosan, mint Zidanenél, Reds csapatánál  is világos az alap csapat.

Real Madrid megpróbálja megszerezni a címet harmadszor is egymás után. Kijevben Liverpool ellen áll a gyepre, így ismétlődik a döntő 1981-ből, amikor Párizsban játszották ezt. Ez volt utoljára, amikor a Fehér Balett elveszítette a döntőt ebben a versenyben. Most sem szeretné ezt elveszíteni, de a formája jelenleg nem a legjobb. Los Blancos csak 1 verseny párbajt nyertek meg az utolsó ötből, azonban a Bajnokok Ligáján ötöt az utolsó hatból megnyertek idegenben. Liverpool Real madrid ellen hatodszor áll a verseny történelmében, 3 alkalommal győzött az utolsó 5 párbajból. Real pedig az utolsó 2 párbaját nyerte meg közvetlenül a Bajnokok Ligáján. Ha figyelembe vesszük a két csapat támadó erejét és a nem túl szilárd védelmüket, akkor az egyik legtámadóbb döntőt láthatnánk a történelemben, és talán sok gólt is láthatunk majd. De az ellenfél sem nem hagyja csak úgy a párbajt, igyekezni fog megszerezni a bajnoki címet.

A  mi tippünk: Real Madrid győzelme – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 2,21

 

Championship 2017/2018: Fulham – Aston Villa, Május 26

Labdarúgás, szombat, 2018  Május 26, Anglia, Championship, 18:00

Előttünk van az utolsó párbaj a Wembley stadionon teltház előtt, Fulham játszik Aston Villával. A bajnoki táblázatban Fulham szorosan végzett az első helyen, ahonnan nem lehet tovább jutni, tehát a 3. helyen 88 ponttal 79:46 gólaránnyal. Szorosan a háta mögött Aston Villa helyezkedett el a 4. helyen 5 pont vesztességgel 72:42 gólaránnyal. Ebből a tekintetből egy kiegyensúlyozott párbajról lehetne szó, ehez túlmenően a szezon vége felé járunk, lehetséges, hogy egy nagyon óvatos találkozóról lesz majd szó, hasonlóan, mint a tavalyi szezon is volt, ezért nem is ajánlatos fogadni Fulham győzelmére. Fulham utoljára a Premier League-ben a 2013/14szezonban volt és Aston Villa a 2015/16-os szezonban. Ezért azt lehet mondani, hogy Fulham ismét nagyon éhes lehetne a bejutásra az elit közé. A tovább jutásban a pótselejtezőnn a döntőbe Fulham egy kiváló fordulat után megbírkózott Derby County csapatával. Már a találkozón Derby stadionján Felhalm volt a jobb csapat, de sajnos nem sikerült nekik gólt szerezni és így 1:0 arányban szenvedtek vereséget. De otthon világosan a saját kezükbe volt sorsuk, itt Derby 2:0 vereséget szenvedett, mivel a kapura a csapatok 10:1 arányban lőttek.

Aston Villa Middlesbrough csapatán keresztül jutott tovább, amikor idegenben 1:0 arányban győzte le a csapatot és a hazai 0:0 döntetlen után.  De szerintem ez nem is aston Villa képességeinek köszönhető, de Middlesbrough totális képtelensége miatt a pálya támadási részén. A következő ok a sérülések lehetnének. Míg Fulham csapatánál majdnem komplett a csapat, Aston Villánál néhány játékos hiányzik a szélesebb káderből. Aston Villánál a legjobb gólszerző Lewis Grabban, aki a szezon felétől játszik a csapatnál, majd Albert Adomah, aki az utolsó 10 párbajban nem szerzett gólt. A másik oldalon Fulhamnál a 18 éves kezdő sztár Ryan Sessegnon, aki sikeres volt például a visszavágón Derby ellen, tehát kedve lesz gólokat szerezni.

Összefoglalva, tehát Fulham sokkal jobban játszik és gondolom, hogy Aston Villát megverik és így vissza térnek a Premier League versenybe. De fogadni arra fogok, hogy nem szerez mindkét csapat gólt. A játék óvatos lesz, inkább védekező jellegű. Sok szerencsét!

A  mi tippünk: mindkét csapat nemszerez gólt – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,80

 

Allsvenskan 10. köre: Orebro – Kalmar, Május 22

Labdarúgás, kedd, 2018 Május 22, Svédország, Allsvenskan,  19:00

Lassan befejeződnek a nagy európai ligák, de Északeurópában egy kicsit másképen zajlik a szezon . Ma a svéd Allsvenskan liga párbajaiból választottam egyet, ahol a 10. körben találkozik Orebro Kalmar egységével. Orenro nagyon szépen kezdte a szezont és a táblázat elején mozog, jelenleg az 5. helyen van 15 ponttal, 14:11 gólaránnyal. Az utolsó 2 párbaja nem nagyon sikerült neki, a múlt héten vereséget szenvedtek Djurgardenben 0:2 aránnyal, azelőtt otthon 1:2 vereséget szenvedett az első Hammarby csapatával. A fő ok a piros kártya volt, még az első félidőben. Megverték például Siriust 4:2, Dalkurdot 3:2, vagy a nagyon erős Ostersunds csapatát idegenben 2:0 arányban. Otthon az értékes döntetleneket szerezték 1:1 AIK Stockholm ellen és szintén 1:1 Norrkoping ellen, ezek a csapatok átlagon felüliek a hazai versenyben. Orebro jól tud játszani kalmar ellen, otthon már 5 kölcsönös párbajt nyertek meg egymás után. A nigériai Igboana már 5 gólt szerzett, Besara 3 gólt. A csapatban főként svéd játékosok játszanak, de van itt 3 nigériai játékos is. Orebro ereje éppen otthon van, itt nem sok pontot veszített.

Kalmar szintén jól kezdte a szezont, jelenleg a 4. helyen van 16 ponttal és 11:8 gólaránnyal, éppen 1 pont választja a házigazdától a táblázatban. A csapat nem mutat éppen kiváló eredmémnyeket, ezek nagyon keményen kiharcolt pontok. Sikerült nekik 4 párbajt megnyerni egymás után, de a hétvégén megbuktak 1:2 vereséggel Brommapojkarnban, ez nem éppen jó minőségű ellenfél. Idegenben az idén Dalkurdban 2:1 arányban és Trelleborgsban 1:0 arányban tudtak csak győzni, és el kell mondani, hogy ez a két csapat harcolni fog a megmaradásért a versenyben. Amikor a jobb minőségű ellenfelek stadionján játszottak, mint Norrkoping, itt 1:3 arányban, vagy Hacken, itt 0:1 arányban veszítették el a párbajt. Kalmar soraiban néhány külföldi játékos is található, 3 braziliai, 2 nigériai és 1 szenegál játékos. A legjobb gólszerzői Elm és Hiago, mindketten 3 góllal.

A vendégek az idei szezonban jobban állnak, mint tavaly, de a teljesítményai nem egyértelműek, ezért inkább a házigazdában bízok jobban. Orebro otthon Kalmar csapatával nem szokott vereséget szenvedni. Ezt talán kedden is bizonyítani tudja.

A  mi tippünk: Orebro győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,37

 

La Liga 38. köre: Valencia Club de Fútbol – Real Club Deportivo de La Coruña, Május 20

Labdarúgás, vasárnap,  2018  Május 20, Spanyolország, La Liga, 12:00

Deportivo 900 km utazás után Mestalla stadionján játszik a házigazdával vasárnap. Valencia 37 kör után a táblázat 4. helyén van 70 ponttal. A Denevérek az utolsó körben győzni tudtak Gironában 0:1 arányban és véfre megszakították a kellemetlen 6 részes sorozatukat győzelem nélkül. A klub így teljesítette a fő feladatát, amely a Bajnokok Ligája volt, és most készülhet az ünnepségre. Mestalla stadion készül a búcsúzkodásra a rajongókkal és a köszönetre a támogatásért. Mindenki nagyon örül, ünnepelni teljes gözzel fognak. Az egyetlen dolog, amellyel még meg kell bírkózni nekik, ez a győzelem az utolsó körben, Marcelino edző azt mondta, hogy reméli, hogy végre képesek lesznek következő győzelmet szerezni és így befejezni a rendkívül jó szezont. Az edzőnek még egy motivációja van ebben a párbajban, és ez a harmadik legjobb hazai rekord az utolsó évtizedben. Ehez azonban a játékosainak ezt a párbajt meg kell nyernie, amit tehát szeretnének is, és így egy további okuk lenne ünnepelni. Ehez kiváló ellenfelük van, akit utoljára a stadionján 1:2 arányban vertek meg és otthon még erősebbek lesznek. Mind ehez Valencia La Coruňában nem sikeres,  már hosszú 13 év során itt nem szerzett 1 pontot sem.

La Coruňa 37 kör után 18.  táblázatban 29 ponttal. Az utolsó körben a csapat vereséget szenvedett otthon Villareallal 2:4 arányban, így már 5. párbajjal egymás után győzelem nélkül a következő kieső csapat. Deportivo idei szezonja igen csak balszerencsés volt, és már ebben a percben semmiért sem nem játszik. A védelme a legrosszabb a versenyen, eddig 74 gólt kaptak. Ehez még 5 játékosának egészségügyi problémái vannak nem lépnek gyepre Sidnei, Vault, Federico Cartabia, Carles Gil és Andone. A többiek már örülnek a bajnokság végére és a párbaj után szabadjuk van egy konkrét visszatérési dátummal. Nem várható tehát nagy elkötelezettséget a vendégek oldaláról.

Valencia oldalán áll tehát a nagyobb motiváció, pszichikai jólét, kobb minőségű káder, de a kölcsönös mérleg is. Azutolsó 2 találkozóban Valencia 2 alkalommal győzött 5:1 arányban. Így tehát bízok abban, hogy a házigazda rendesen megünnepeli a győzelmét.

A  mi tippünk: Valencia győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál 1,38

 

FA Cup döntő: Chelsea – Manchester United, Május 19

Labdarúgás, szombat, 2018  Május 19, Anglia, FA Cup, 18:15

Chelsea és Manchester United fejezik be az idei szezont az FA Kupán. Mindkét csapatnak szüksége van a sikerre, hogy a szezont sikeresnek mondhatja.Mindkét menedzser Jose Mourinho és  Antonio Conte, mellesleg nem nagyon szeretik egymást, alami különlegeset kell nekik kitalálni, mert a csapatok már nagyon jól ismerik egymást. A labdarúgás intenzív lesz, de nem sok gólt várunk. Lássuk, hogy végül nem-e lesz szükég hosszabbításra is. Nézzük a párbajt. United az FA Kupán 8 párbajt nyert meg az utolsó 9-ből. Bennük minden alkalommal legalább 2 gólt szerzett. Chelsea Uniteddel az utolsó 7 kölcsönös párbajból hatot megnyert, minden versenyt beleértve. Chelsea az utolsó 7 hazai párbajából Uniteddel ötben nem kapott gólt sem, minden versenyt beleértve. Chelsea az FA Kupán 6 párbajban egymás után verhetetlen volt.

David Luiz és Ethan Ampadu Chelsea csapatánál a sérüléseik miatt játékon kívül állnak. Willy Caballero a Kupa egyész folyamán a kapuban állt, de Antonio Conte inkább Thibautu Courtois –ben bízik meg jobban, aki a csapat első számú kapusa. Blues edzőjének el kell döntenie, hogy az élre Olivier Giroudot, vagy Alvar Moratot állítja. Azt is, hogy a párbajba Williant állítja, vagy nem. United csapatánál Jose Mourinho az utolsó bajnoki párbajban Davida De Gea kapust hagyta pihenni, így számolni fog vele a szombati nagy slágeren. Romelu Lukaku a csapatának 3 párbajban is hiányzott már a sérülése miatt, erre a párbajra is egészen bizonytalan. Marouane Fellaini és  Anthony Martial szintén kérdőjellel vannak erre a meccsre. De rendbe jönnek talán, mert ez lehetne számukra az utolsó párbajuk a klub színeiben. Mourinho Chelsea ellen szokatlanul csak 3 tagú védelmet vethetne be, így Eric Bailly kerülhetne bele, aki Chris Smalling és Phil Jones mellett játszhatna.

Chelsea tavaly a sikertelen döntős volt, így Antonio Conte remélni fogja, hogy sikerül neki ezt az idén kijavítani. Ez lesz talán az utolsó párbaja a klub kispadján Stamford Bridgeből. Manchester United Wembley-en megnyerte az utolsó 7 verseny találkozót, így Jose Mourinho ezt ki szeretné használni ahoz, hogy az olasz riválisát utoljára kinevesse. Meg kell mondani, hogy egyik csapat sem nem játszott a szombati döntő előtt valamilyen ragyogó labdarúgást. Mourinho már hagyományosan nagyon visszafogott, Conte pedig nem rendelkezik a csapatában olyan minőséggel. Elég lesz ez ehez, hogy rendes játékidőben eredmíény szülessen? Szerintünk csak a büntető rúgások után lesz ez világos.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál 3,20

 

Európa Liga – döntő: Marseille – Atletico Madrid, Május 16

Labdarúgás, szerda, 2018  Május 16, Európa Liga, 20:45

Szerdán az európai klubok csúcs találkozója vár a foci rajongókra. Lyonban az Európa Liga döntőjét játszák, amelybe Olympique Marseille és Atletico Madrid jutottak. Enyhén kiemelt csapat talán a spanyol klub lesz, de az idén mindkét klub idegenben nem nagyon sikeres, így döntő lesz, hogy ki tud idegen stadionn korábban hozzászokni a szokatlanságokra. Ebben a francia klub lesz egy kicsit előnybe, mivel a nézők között talán fölényben lesz a francia rajongók száma. Nézzük a két klubot aprólékossabban. Atletico utolsó 4 párbajában az Európa Ligán maximum 2 gól esett.

Marseile csapatában Luiz Gustavo Ronaldo helyére ugorhatna, mivel neki kissebb sérülése van és kérdéses, hogy a párbaj elejéig rende jön, van sem. Rudi Garcia edző ennek a védőnek esélyt ad és a lehető legutolsóbb pillanatik várni fog, mert Ronaldo a védelem kulcsfontosságú tagja. Kostas Mitroglou szintén kérdőjellel van, ezért azzal számolnak, hogy Valere Germain lép a gyepre. Másképen Garcia a csapatban nem tesz talán nagyobb változásokat, mivel mégis csak ez a csapat jutott el a döntőig. Atleticonál Sime Vrsaljko vissza térhet a stppja után, így fel lesz készülve. Diego Simeone a jobb oldalon inkább a tapasztalt Juanfranra támaszkodhatna. Filipe Luis talán a védelem bal felén állhatna Lucas Hernandez helyett, mert már százszázallékosan meggyógyult a sérüléseiből. Jose Gimenez és  Vitolo egészen bizontalanok, de Lyonba elutaznak. Helyettük felkészültek Stefan Savič és  Angel Correa.

Marseille pénteken a hazai versenyben veszítettek a harcogban a Bajnokok Ligájaért, mert csak 3:3 döntetlent szereztek Guingamp ellen és most 3 ponttal Monaco mögött állnak. A bajnokság végéig csak 1 találkozó van, ez is csak a jövő hétvégén. Marseille csak 1 verseny párbajt nyert meg négyből a hazai bajnokságion, az Európa Ligán kettőt a négyből. Az idén már játszott a Parc OL stadionon, de ezt a hazai Lyonnal és 2:0 vereséget szenvedett. De ez, természetesen, nem játszik nagy szerepet, de az idén a saját stadionján kívül nem nagyon sikeres. Csak 1 győzelem az utolsó 7 párbajból mindenért beszél. Atletico Madrid szintén a hazáján kívül Európában kínlódik, a Bajnokok Ligáján és az Európa Ligán 2 győzelme van 7 párbajból idegenben. De most a csapat egy kicsit jobban néz ki, hármat a 4 találkozóból megnyert. Azonban a formája idegenben azonos, mint az ellenfelénél, hogyan ki boldogul idegen környezetben. Atletico védelme az egyik legjobb Európában és így szerdán talán bebiztosíthatná magának a 3. győzelmet az Európa Ligán a történelmében, bár a Lyoni harc nagyon kemény lesz.

A  mi tippünk: Atletico Madrid győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,79

 

 

 

 

Premier League 38. köre: Newcastle – Chelsea, Május 13

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Május 13, Anglia, Premier League, 16:00

Chelsea az idén a premier League első 4 között szeretne eljelyezkedni, de már késő van valamit utolérni. Ehez győzelemre van szüksége Newcastleben, ahol történelmileg sem nem sikeres és várakozni, hogy Livererpool otthon nem e habozik Brighton ellen. De kötelessége harcolni. Ha nem lenne sikeres a bajnokságon, még mindig itt van az FA Kupa döntője, amin a csapat tagjai már biztosan gondolkodnak. Nézzük tehát közelebről a tényeket a Newcastle United és Chelsea FC párbajról. Newcastle utolsó 10 hazai párbajából nyolcban a Premier Leaguen maximum 2 gól esett. Szintén a versenyen Newcastle utolsó 4 párbajában vereséget szenvedett 1 gólkülömbséggel. Chelsea az utolsó 3 kölcsönös találkozóján Newcastlevel minden versenyt beleértve 3, vagy több gólt adott. És az utolsó 7 párbajból ötben minden versenyt beleértve Newcastle ellen mint a félidőben, úgy a végén is vezetésben volt. A két klub utolsó 7 találkozójából 6 alkalommal Newcastle stadionján 3, vagy több gól esett, minden versenyt beleértve. Chelsea a Premier Leaguen megnyerte az utolsó 3 találkozóját idegenben minden alôkalommal 1 gólkülömbséggel. Chelsea az utolsó  3 párbaját Newcastle ellen megnyerte, minden versenynen. Newcastle az utolsó 4 hazai találkozón Chelseaval 2, vagy több gólt szerzett, minden versenyben. Chelsea utolsó 3 párbajában a bajnokságon maximum 3 gól esett.

Kenedy Newcastlenél hiányozni fog az utolsó párbajban, mert nem léphet a gyepre a volt saját klubja ellen, ahonnan itt vendégel. Islam Slimani vissza tér a stoppja után, a csapatnál ez lenne az utolsó párbaja, ezután vissza térne Leicesterhez. Chelsea-nél Eden Hazard és Olivier Giroud meglepően a szerdai bajnoki párbajban csak a kispadon ültek, de most ismét játszani kellene nekik az lejétől fogva. Gary Cahill hétközben szabadot kapott, tehát a nyitó tizenegyesben lehetne. Ebben bíznak majd Tiemoue Bakayoko és Victor Moses is. Chelsea nem szeretne kockáztatni Thibaut Courtois kapussal, mert vár rájuk az FA Kupa döntője. Így inkább Willy Caballero ugorhatna a helyére.

Newcastle elveszített 4 párbajt egymás után és veszélyeztetve van, hogy a szezon végén kiesik az első tízből. Chelseanak a Szarkákat meg kell vernie, és várakoznia kell, hogy azonos dolog nem-e sikerül Brightonnak a negyedik Liverpool stadionján. Akkor az első 4 között végezne a Premier Leaguen. Chelsea otthon Newcastle ellen erős, de azonos siker nem sikerül neki St. James Parkban. Négyszer egymás után nem sikerült nekik itt győznie. Rafa Benitez Chelsea ellen több párbajt elveszített, mint minden más ellenfele ellen. Bekövetkezik a 15. vereség is? Majd ezt meglássuk vasárnap délután.

A  mi tippünk:Chelsea győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,68

 

Ligue 1 37. köre: Monaco – St. Etienne, Május 12

Labdarúgás, szombat, 2018  Május 12, Franciaország, Ligue 1, 21:00

A francia Ligue 1 37.körében egy kiegyensúlyozott párbaj sok támadással vár szombaton Monaco és St.Etienne csapataira. St. Etienne lassabban kezdte a szezont, de mostanában igazán kiválóan működik és az egyik pontot a másik után szerzi meg. Jelenleg a 6. helyen vannak 52 ponttal és 42:49 gólaránnyal. Csak 2 pont vesztessége van az 5. Rennes csapatára, amely már a Kupák helyén van. Egyaránt szoros előnyben vannak Nice, Montpellier és Bordeaux előtt. A hétvégén Bordeaux megszakította a csapat sorozatát, amely 13 párbaj vereség nélkül volt, a házigazda 1:3 arányban szenvedett vereséget. De azelőtt kiváló formában voltak és az utolsó 10 párbajt nézve jobban áll, mint Monaco. Olyan csapatokat, mint Troyes, Strasburk vagy Montpellier nyugalomban megverték, egyaránt értékes döntetlent szereztek PSG, Lyon vagy Marseile csapataival. Az ellenfele ismét az első 4-ből lesz, de St. Etienne problémák nélkül tud gólokat szerezni. Az utolsó 15 párbajban legalább 1 gólt szereztek. Idegenben 3 győzelmet szereztek egymás után és most szeretnének ismét egyet szerezni.  A csapat nagyon jó minőségű, olyan játékosokkal rendelkezik, mint Cabella, Berič, Subotič, Debuchy, Ruffier, M´Villa és a többiek. Éppen Remy Cabella egy tapasztalt játékos, aki a csapat agya és vezeti a játékot. Ezért szerni gólt a legyengült Monaco stadionján nem lehet Etienne csapatának probléma.

Monaco egy jó szezonban van, de ez már nem az, ami régen volt, amikor a csapatban Mbappe volt, és a többiek. Jelenleg a 3. helyen vannak 74 ponttal és 81:45 gólaránnyal. A csapatnál sok a gyengélkedők száma, közöttük Diakhaby, Fabinho, Falcao, Jemerson, Keita, Sidibe, Jovetiš, Jorge vagy Benaglio. Ezek mind az alap csapatban játszanak, valószínűleg most is hiányozni fognak. Monaco csapat azért úgy is jó minőségű, de észre lehet majd venni, hogy hiányoznak a csapattársainak. Az utolsó körben  Caen stadionján győzni tudtak 2:1 arányban nagy szerencsével – Caen piros lapot kapott. Azelőtt Amiens csapatával játszott döntetlent 0:0 és Guingampnál 1:3 vereséget szenvedett.  Most jobb csapat vár rá, mmint Caen, biztosan kapnak gólt.

Etienne kiváló formában van és biztosan tud majd gólt szerezni a legyengüt ellenfelétől. Ezért arra fogadok, hogy mindkét csapat gólt szerez egy egészen jó szorzóval.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok a sportingbet fogadóirodánál 1,67