Africa Cup of Nations: Egyiptom – Zimbabwe, Június 21

Labdarúgás, péntek,  2019 Június 21, Africa Cup of Nations, 22:00

Az Afrikai Kupát az idén június végén és július elején játszák és Egyiptom rendezi ezt a versenyt, aki a legnagyobb jelölt a cím megszerzésére. Sőt, Egyiptomra írták a legalacsonyabb szorzókat cím megszerzésére. Az is lehet az oka, hogy éppen Egyiptomban játszák ezt a versenyt és az afrikai labdarúgásban a hazai környezet óriási szerepet játszik. Egy másik, és nem jelentéktelen ok az, hogy Egyiptom oldalán Salah támadó játszik Liverpoolból, jelenleg jobb focistát nem találunk az afrikai kontinensen. Az első mérkőzésben Egyptom Zimbabwevel találkozik, itt teljesen világos a győztes, mivel Zimbabwe az egyik legnagyobb outsider a versenyen és ebben a csoportban. Ahogyan már megemlítettem Egyiptom legnagyobb fegyverét Salahot, de a többi játékosból is van még választék. Például Alneny Arsenalból, Trezeguet Kasimpasból, szinténKoku támadó Olympiakosból. Egyiptom biztosan javítan szeretné a rossz benyomást az országból a tavalyi VB-ről Oroszországban, ahol kiesett már a csoportokból, sőt, egyetlen pontot sem szerzett – vereségek Uruguay-al, Oroszországgal és Szaúd-Arábiával. Azonban Salah egészségügyileg nem volt rendben, és ez észrevehető volt.

Ha Zimbabwe soraiban szeretnénk ismertebb neveket találi, akkor említésre méltó Nakambu FC Bruggy csapatából és Musonat Lokeren csapatából. Persze, a játékosok minőségét nem is lehet összehasonlítani Egyiptom játékosaival. Zimbabwe Egyiptommal csak 2 kölcsönös mérkőzést játszott le, ez 2013-ban volt, mindkét párbajban egyiptom győzött 4:2 és 2:1. Ezeknek azeredményeknek azonban statisztikailag semmi értéke sem nincsen, mivel ez nagyon régen volt más játékosokkal.

A fogadásomra a kiemelt csapat Egyiptom győzelmét választottam, ugyan a szorzó nem nagyon érdekes értéket kínál, de nem tudom elképzelni, hogy Egyiptom hazai közönség előtt talán habozna. Még talán aha máshol játszanák ezt a mérkőzést, a kockázat nagyobb lenne, de otthon egyszerűen nem hiszem, hogy ne győzne. Könnyebb ellenfelet már ezen a versenyne nem talál. A táblázatba holnap az első 3 pontot írja be.

A  mi tippünk: Egyiptom győzelme – a legjobb oddsok az 1xBet fogadóirodánál 1,22

 

Africa Cup of Nations: Egyiptom – Zimbabwe, Június 21 5.00/5 (100.00%) 1 vote