Africa Cup of Nations: Madagaszkár – Kongó DK, Július 07

Labdarúgás, vasárnap,  2019 Július 07, Africa Cup of Nations, 18:00

Madagaszkárnak a teljesen leggyengébb csapatok közé kellett volna tartozni ezen a versenyen, és nézzük csak, megnyerte a csoportját. Ellenkezőleg Kongo DK, aki az egyike volt a kiemelt csapatokból, végül csak az utolsó mérkőzésben mentette meg magát és jutott tovább a nyolcaddöntőbe a harmadik helyről. Igen, ez mind igaz, de semmit sem változtat a helyzeten az, hogy Kongo játék minősége biztosan sokkal jobb, mint Madagaszkár minősége. Madagaszkár a csoportjában 7 pontot szerzett. De egyik mérkőzésben sem nem volt egyértelműen jobb, mint az ellenfelei. És amikor a harmadik mérkőzésben dönteni kellett a végső elhelyezkedésen a csoportban, Nigériával játszott, de ez a csapat csak enyhén állt hozzá a párbajhoz, mivel a tartallékban és a támadásban a játékosai fele volt csak azonos, mint a fontosabb mérkőzésekben. Nigéria az első két mérkőzésében 6 pontot szerzett. Ezután jött a 2:0 veresége Madagaszkárral.

Kongo DK a legelején elrontotta a helyzetét, amikor Ugandával 0:2 vereséget szenvedett. Ezután a házigazdával,Egyiptommal játszott, ez természetesen a legnehezebb ellenfél volt, aki hazai pályán játszott, ezúttal is 0:2 vereséget szenvedett. A harmadik csoportok mérkőzésében Kongónak győzni kellett, a lehető legmagasabb gólkülömbséggel Zimbabwe-vel, ez végül sikerült, 4:0 győzelmet szereztek. De Zimbabwe is tovább szeretett volna jutni, így az ő oldalán is meg volt a nagy motiváció. De Kongó végre megmutatta a minőségét. Ha a legénység listájára nézünk, mindenképpen Kongó javára szól minden. Madagaszkár oldalán néhány játékost találunk, akik Európában játszanak, Abel tartallékjátékos Ludogorets csapatából, majd Morel védő, aki Lyonban tartallékos. Kongo oldalán a minőség nagyobb, a támadásban Akolo Stuttgartból, Bakambu Beijingből, Bolasie Anderlechtből, és Bolingi Anverpenből. A tartallékban ott van Mbemba FC Portoból és két játékos St. Lutycs csapatából.

Ebben a nyolcaddöntő mérkőzésben arra fogadok, hogy Kongo DK nem szenved vereséget, mégis csak afrikai labdarúgásról van szó, soha sem lehet tudni, mi történik.

A  mi tippünk: Kongo Dknem szenved vereséget dupla esélyben – a legjobb oddsok az Betclic fogadóirodánál 1,31

 

Africa Cup of Nations: Madagaszkár – Kongó DK, Július 07 5.00/5 (100.00%) 1 vote