Africa Cup of Nations: Tunézia – Nigéria, Július 17

Labdarúgás, szerda,  2019 Július 17, Africa Cup of Nations, 21:00

A csalódottak mérkőzése – így is meg lehetne nevezni ezt a mérkőzést Tunézia és Nigéria között a harmadik helyért. De nem nagyon kell nekik szomorkodni, mert az esetleges 3. hely is  nagy siker lenne számukra, mivel nem éppen ez a két csapat volt jelölt a 3. helyre a verseny elején. Más nagy csapatok voltak ott. Ebben a párbajban is nehéz előremondani, hogy ki lesz a győztes, ezért a gólokra fogadok inkább, mivel a párbajokban a 3. helyért átlagban több gól is szokott esni. A két csapat alapcsoportjaiban nem esett túl sok gól, de ez megváltozott a selejtezőkben. Szép volt ez a nyolcaddöntőben Nigéria – Kamerun 3:2, a negyeddöntőben Dél-Afrikával 2:1 és az elődöntőben 1:2 Algériával. Nigéria minden párbajában így 3 gól esett, ez az afrikai labdarúgásra igazán elég sok. De Tunézia góljai is nem semmi, a nyolcaddöntőben Ghanával 1:1, a negyeddöntőben 3:0 Madagaszkárral, és az elődöntőben Senegál ellen 0:0. A rendes játékidőben en esett gól, majd Tunézia öngólja döntötte el a hosszabbításban a meccset, majd még 2 büntetőből sem ne láttunk gólt, minden oldalon egyet.

Ha a két csapat játékosair anézünk, mindkét oldalon találunk ismert neveket, Tunézia oldalán például Sliti támadó Dijonból, vagy Drarfi Niceből, tovább Khazri St.Ettienneől, Meriah Olimpiakosból, Msakni Eupenből. Skhiri Montpellierből, vagy Lamti Leverkusenből. Ez érvényes Nigéria csapatára is, sok játékos van itt, akik a legjobb európai és ázsiai ligákban játszanak, például Iwobi Arsenalban, Ighalo Shanghaiban, Kalu Bordeauxban, Simon Levaneteben, Onyekuru Galatasarayban, Etobo Stokeban, Mikel  M’broughban, ndidi Leicesterben vagy Chujwueze Villarealban. A két csapat 2016-ban játszotta  az utolsó eddigi mérkőzését az Afrikai Nemzetek Ligáján, akkor ez 1:1 döntetlennel végződött.

Ezért úgy gondolom, hogy a harcokban a bronz érméért igazán eshetne néhány gól is, nem gondolom, hogy gól nélkül, vagy csak 1 góllal végződne ez a mérkőzés. A szorzó kínálata a lehetőségre, hogy 1,5 gól esik a párbajban, úgy gondolom, nagyon jó értékű, és kár lenne nem fogadni erre.

A  mi tippünk: legalább 1,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok az 1xBet fogadóirodánál 1,47

 

Africa Cup of Nations: Tunézia – Nigéria, Július 17 5.00/5 (100.00%) 1 vote