Allsvenskan 10. köre: Orebro – Kalmar, Május 22

Labdarúgás, kedd, 2018 Május 22, Svédország, Allsvenskan,  19:00

Lassan befejeződnek a nagy európai ligák, de Északeurópában egy kicsit másképen zajlik a szezon . Ma a svéd Allsvenskan liga párbajaiból választottam egyet, ahol a 10. körben találkozik Orebro Kalmar egységével. Orenro nagyon szépen kezdte a szezont és a táblázat elején mozog, jelenleg az 5. helyen van 15 ponttal, 14:11 gólaránnyal. Az utolsó 2 párbaja nem nagyon sikerült neki, a múlt héten vereséget szenvedtek Djurgardenben 0:2 aránnyal, azelőtt otthon 1:2 vereséget szenvedett az első Hammarby csapatával. A fő ok a piros kártya volt, még az első félidőben. Megverték például Siriust 4:2, Dalkurdot 3:2, vagy a nagyon erős Ostersunds csapatát idegenben 2:0 arányban. Otthon az értékes döntetleneket szerezték 1:1 AIK Stockholm ellen és szintén 1:1 Norrkoping ellen, ezek a csapatok átlagon felüliek a hazai versenyben. Orebro jól tud játszani kalmar ellen, otthon már 5 kölcsönös párbajt nyertek meg egymás után. A nigériai Igboana már 5 gólt szerzett, Besara 3 gólt. A csapatban főként svéd játékosok játszanak, de van itt 3 nigériai játékos is. Orebro ereje éppen otthon van, itt nem sok pontot veszített.

Kalmar szintén jól kezdte a szezont, jelenleg a 4. helyen van 16 ponttal és 11:8 gólaránnyal, éppen 1 pont választja a házigazdától a táblázatban. A csapat nem mutat éppen kiváló eredmémnyeket, ezek nagyon keményen kiharcolt pontok. Sikerült nekik 4 párbajt megnyerni egymás után, de a hétvégén megbuktak 1:2 vereséggel Brommapojkarnban, ez nem éppen jó minőségű ellenfél. Idegenben az idén Dalkurdban 2:1 arányban és Trelleborgsban 1:0 arányban tudtak csak győzni, és el kell mondani, hogy ez a két csapat harcolni fog a megmaradásért a versenyben. Amikor a jobb minőségű ellenfelek stadionján játszottak, mint Norrkoping, itt 1:3 arányban, vagy Hacken, itt 0:1 arányban veszítették el a párbajt. Kalmar soraiban néhány külföldi játékos is található, 3 braziliai, 2 nigériai és 1 szenegál játékos. A legjobb gólszerzői Elm és Hiago, mindketten 3 góllal.

A vendégek az idei szezonban jobban állnak, mint tavaly, de a teljesítményai nem egyértelműek, ezért inkább a házigazdában bízok jobban. Orebro otthon Kalmar csapatával nem szokott vereséget szenvedni. Ezt talán kedden is bizonyítani tudja.

A  mi tippünk: Orebro győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,37

 

Allsvenskan 10. köre: Orebro – Kalmar, Május 22 5.00/5 (100.00%) 1 vote