Bajnokok Ligája 2019/2020: Salzburg – Liverpool, December 10

Labdarúgás, kedd, 2019,  December 10, Bajnokok Ligája, 18:55

Ez a mérkőzés eldöntheti azt is, hogy ki jut tovább a versenyben. Ha Salzburg fog győzni, akkor Liverpool be is fejezhetné a további szereplését a versenyben. De ha győzni fog, vagy döntetlent szerez, akkor éppen Liverpool lép tovább. Amikor utoljára a két csapat együtt játszott, a győztes Liverpool volt 4:3 eredménnyel. Eza párbaj támadó jellegű volt, és Liverpool nem volt olyan nagy nyomás alatt, mint most lesz. Liverpool formája a hazai Premier Leaguen kiváló, vezeti a táblázatot, a játékuk is szép, látványos és hatékony. Utoljára Bournemouth csapatát verte meg 3:0. Klopp a legveszélyesebb játékosait pihenni hagyta hétköznap, először Salah és Firmino Everton ellen, és Bournemouth ellen pedig Mané pihent. Liverpool esetében elég a döntetlen is a tovább jutáshoz, de ez nem biztosítja azt, hogy az első helyről lép majd tovább. Ez a csapat nem szeret döntetlenekre játszani, minden esetben győzni szeretnének. És a fontos mérkőzéseit kiválóan tudja lejátszani. A csapatban nem gyengélkednek olyan játékosok, akik hiányozhatnának, elsősorban Mané, Firmino és Salah teljes formában vannak.

Salzburg Napoli ellen először vereséget szenvedett, ezután döntetlent szereztek. De Napoli sokkal jobb csapat volt. Utoljára a hazai versenyben az edző azonosan alakította a csapatot, mint ahogyan a Bajnokok Ligáján szoktak gyepre lépni. Ehez az utolsó 5 mérkőzésében az ellenfelei minősége nem is kozelíthette meg Liverpool minőségét. Igaz, Salzburgnál a fiatal Halandnak kiváló a formája, de erre Van Dijk majd figyelni fog, ez a játékos megbírkózik ilyen játékosokkal. Haland talán a legnagyobb veszély, a többiek inkább csak átlagos játékosok összehasonlítva a többiekkel a Bajnokok Ligáján. És határozottan ne lehet őket összehasonlítani Liverpool játékosaival. Salzburg tehát a táblázatban a 3. helyen áll 7 ponttal 2 győzelemért és 1 döntetlenért, a gólaránya 16:11. A hazai versenyben ez a csapat még nem szenvedett vereséget.

Úgy gondolom, hogy Liverpool számára egy ilyen fontos mérkőzésben, nem sok esélye lesz Salzburgnak a győzelemre. Liverpool tempója nagyon magas és az ellenfele em fogja győzni követni az angol csapatot.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,90

 

Bajnokok Ligája 2019/2020: Salzburg – Liverpool, December 10 5.00/5 (100.00%) 1 vote