Bajnokok Ligája – döntő: Real Madrid – Liverpool, Május 26

Labdarúgás, szombat, 2018, Május 26, Bajnokok Ligája, 20:45 

Szombaton az európai klubok leegfontosabb párbaja vár a rajongókra. A Bajnokok Ligája döntőjében Real Madrid áll Liverpoolala szembe. A focinak szépnek, látványosnak és támadónak  kellene lenni, és talán a két ellenfél sok góllal szórakoztatja a nézőket. Bár a szezon döntő párbajáról van szó, mindkét csapat inkább a támadásra öszpontosítja a figyelmét és a védelemről könnyedén elfelejtkezik. A  gyors támadások gyakoriak lesznek és majd meglátjuk, hogyan bírkóznak meg ezzel a csapatok. Ez szintén két óriási sztár párnaja lesz, Cristiano Ronaldo és Mohamed Salah párbaja. Nézzünk néhány statisztikai adatot. Real utolsó 9 párbajában a Bajnokok Ligáján 3, vagy több gól esett. Liverpool utolsó 10 párbajából a Bajnokok Ligáján kilencben 3, vagy több gól esett. Bennük Liverpool minden alkalommal 2, vagy több gólt szerzett. Real hétben az utolsó 8 Bajnokok Ligája párbajából 2, vagy több gólt szerzett.

Real Madridnál Zinedine Zidane kádere egészében a rendelkezésére áll, így a legjobbat választhatja. A csapat az utolsó La Liga párbajban döntetlent játszott Villareallal2:2, bár a csapat felállítása egészen más volt, mint a szombati lesz. Luca Zidanet és Gareth Balet  Keylor Navas és Karim Benzema helyettesíti. Zidane a nyitó tizenegyesben nem tesz meglepő változásokat, így valószínűleg egy olyan csapatot láthatunk, amelyet már az utolsó években láthattunk. A Fehér Balett az idén szeretné megszerezni a harmadik címet a Bajnokok Ligáján egymás után. Liverpoolnál Jurgen Klopp hiányolni fogja Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain és Joe Gomez sérülteit. A káderbe vissza térhetnének apróbb sérülések után Emre Can és James Milner. Adam Lallana egy következő lehetőség a pálya közepén, bár csak 16 percet játszott Brighton ellen, először márciustól. Azonosan, mint Zidanenél, Reds csapatánál  is világos az alap csapat.

Real Madrid megpróbálja megszerezni a címet harmadszor is egymás után. Kijevben Liverpool ellen áll a gyepre, így ismétlődik a döntő 1981-ből, amikor Párizsban játszották ezt. Ez volt utoljára, amikor a Fehér Balett elveszítette a döntőt ebben a versenyben. Most sem szeretné ezt elveszíteni, de a formája jelenleg nem a legjobb. Los Blancos csak 1 verseny párbajt nyertek meg az utolsó ötből, azonban a Bajnokok Ligáján ötöt az utolsó hatból megnyertek idegenben. Liverpool Real madrid ellen hatodszor áll a verseny történelmében, 3 alkalommal győzött az utolsó 5 párbajból. Real pedig az utolsó 2 párbaját nyerte meg közvetlenül a Bajnokok Ligáján. Ha figyelembe vesszük a két csapat támadó erejét és a nem túl szilárd védelmüket, akkor az egyik legtámadóbb döntőt láthatnánk a történelemben, és talán sok gólt is láthatunk majd. De az ellenfél sem nem hagyja csak úgy a párbajt, igyekezni fog megszerezni a bajnoki címet.

A  mi tippünk: Real Madrid győzelme – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 2,21

 

Bajnokok Ligája – döntő: Real Madrid – Liverpool, Május 26 5.00/5 (100.00%) 1 vote