Bajnokok Ligája: Real Madrid– Paris SG, Február 14

Labdarúgás, szerda, 2018  Február 14, Bajnokok Ligája, 20:45 

A Bajnokok Ligája pótselejtezőjének a slágerét San Bernabeun játszák, ahol Real Madrid vendégli a selejtező első részében a francia PSG csapatát. Az első klub ezt a versenyt már kétszer egymás után megnyerte, de talán itt az ideje át adni valaki másnak a  jogart, és miért nem éppen a gazdag egységnek Párizsból. Mindkét csapat káderében világhírű megasztárok vannak és már az egész világ örül erre a dupla párbajra. Mi velük együtt, és ezért nézzük közelebről a két ellenfelet. Egy kis statisztika. PSG utolsó 13 párbajában a Bajnokok Ligáján 3, vagy több gól esett. Real Madrid utolsó 19 párbajából a Bajnokok Ligáján 18-ban 3, vagy több gól esett.

Real Madridnál Daniel Carvajal az első párbajra szuszpendálva van, így Zinedine Zidane-nek a jobb oldalon problémája van, mert itt Neymar fog mozogni. Talán Nacho-nak kellene itt játszani Achraf Hakimi helyett. Casemirot a hétvégén kímélték és így ismét bekerül az alapba. Ugyanez lesz talán érvényes Garetha Ball számára is. A párizsiaknál Edinson Cavani is pihent a hétvégén, és egy apró sérülése miatt nem játszott, de nagy meglepetés lenne, ha San Bernabeun nem futna ki a gyepre. Thiago Silva, Marco Verratti és Layvin Kurzawa játékosoknak kellene megjelenni a nyitó tizenegyesben. Dani Alves és Thomas Meunier harcolnak a helyért a védelem jobb oldalán, Angel Di Maria a meccset a kispadon kezdi. Giovani Lo Celso a pálya közepén jól játszott, ezért meglepetés lenne, ha Unai Emery edző őt leültetné Thiaga Motty vagy Lassany Diarry helyett.

A Bajnokok Ligája az idén az utolsó versenyt képviseli, amelyben Real Madrid valamit elérhet. A csapat már kiesett a Copa del Rey-ből, a bajnokág is már el van veszítve, így Zidane-nek szüksége van megnyerni a Bajnokok Ligáját harmadszor is egymás után, hogy reménye legyen, hogy a Fehér balett edzője lesz még jövő szezonban is. Unai Emery szintén nyomás alatt van és európában sikeresnek kell neki lenni. PSG otthon Franciaországban már talán az öszes trófeát bebiztosította magának, de fontos a tovább jutás a Bajnokok Ligájában. Neymar lehetne a bilygónk legjobb játékosa, ha ő lesz a kettős párbaj meghatározó tényezője. Ha a két csapat formáját nézzük, a papíron PSG egyértelműen a kiemelt csapat. Azonban a klub eddig a dominanciáját Franciaországban nem vitte át az Európai versenyekre és a többi gigánsok után lemarad. De ez az idén megváltozhatna. De Madrid 18 hazai párbajban a Bajnokok Ligáján egymás után verhetetlen (Schalketől 2015-ben), így San Bernabeu egy nagy erőd.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 3,84

 

Bajnokok Ligája: Real Madrid– Paris SG, Február 14 5.00/5 (100.00%) 1 vote