Bundesliga 22. köre: Dortmund – Hamburg, Február 10

Labdarúgás, szombat, 2018  Február 10, Németország, Bundesliga, 15:30

Hanburger SV csapata 350 km utat tesz meg Németország déli részére, ahol Signal Iduna Park stadionon találkozik a házigazdával Borussia Dortmund-al. Borussia 21 kör után a táblázatban a 4. helyen van 35 ponttal. Az utolsó párbajban szoros eredménnyel verte meg Kölnt 3:2 arányban és így ez már a 6.-ik párbaja volt vereség nélkül. A fekete-sárgák tartják a 4. helyet, amely biztosítja nekik a Bajnokok Ligáját, és ha tovább is meg szeretnék tartani, akkor ezt a párbajt meg kell nekik nyerni. Alúról Schalke tolakodik a helyükre 34 ponttal és már Frankfurt is 33 ponttal. A második helyre csak 2 pont hiányuk van, így tehát a motiváció nagy a csapatnál. Peter Stöger játékosai az utolsó időben emelték a játék és eredmények szintét is, a focisták nagyobb nyugalommal játszanak. A vezetőség a kádert is cserélgette, Pierre Aubameyang távozása után Arsenalhoz,  Mich Batshuay érkezett Chelseatől. A belga támadó  azonnal az 1. párbajában FC Köln ellenkét gólt is szerzett, nagyon örült annak, hogy hasznos tudott lenni az új csapatának. A  vesztfáliai nagy klub támadása a második legjobb a bajnokságon 45 góllal.

Hamburger Sport Verein klub 21 kör után a 17. helyen áll 17 ponttal. A csapat az utolsó években nem lepett meg semmi újdonsággal, így az idén is harcolnak a megmentésért a bajnokságon. Erre az utolsó döntetlene után Hannoverrel 1:1 még mindig 4 pont hiányzik. Hamburg tehát éppen az ellenkezőjét éli át, mint az ellenfele, már 5 párbajban nem tudja, hogy mi a győzelem. Az észak –németországi klub már kint van a német kupából és a Bundesligán egyáltalán nem sikeres. Így a klub vezetőségében lecserélik Heribert Bruchhagent és Jens Todt, helyettük Bernhard Peters és Felix Magath érkeznek. Míg ez bekövetkezik, addig Gisdol edző játékosai megpróbálják helyrehozni az utolsó 0:3 hazai vereséget Dortmundal, amelyet 2017 Szeptemberében játszottak.

Dortmund oldalán áll a minőség és a hazai környezet is, mint a pszichikai jólét is a kölcsönös mérleggel. Az utolsó 21 párbajból Dortmundban a házigazda 14 alkalommal győzött, 2 alkalommal döntetlent játszott és 5 veresége volt. Az utolsó 2 párbajt 6:0 arányban nyerték meg együtt. Hiszek benne, hogy Borussia megerősíti az emelkedő formáját és ismét 3 pontot szerez.

A  mi tippünk: Dortmund győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,38

 

Bundesliga 22. köre: Dortmund – Hamburg, Február 10 5.00/5 (100.00%) 1 vote