Bundesliga 26. köre: Bayer Leverkusen – Mönchengladbach, Március 10

Labdarúgás, szombat, 2018  Március 10, Németország, Bundesliga, 18:30

Bayer Leverkusen vendégli Mönchengladbacht egyikben a Bundesliga 26. kör slágerében szombaton.  A párbaj egy erőmérést kínál a táblázat 5. és 8. csapatai között, amelyeket 6 pont választja egymástól. A helyzet annál érdekesebb, hogy mindketten be szeretnék maguknak biztosítani a jelenlétüket a 2018/2019 szezonban az európai kupákon és ideális helyzetben a résztvételt a Bajnokok Ligáján is. Ki fog jobban megbírkózni a szombati párbajban, és hogyan tippelni a párnajra? Egy kis statisztika. Leverkusen vendégli Mönchengladbachot, amelyet 2-szer egymás után megvert, az utolsó 6 párbajukból Bayer 3 –szor, és Mönchengladbach is 3-szor győzött. A két csapat utolsó 7 párbajýból hatban 2,5, vagy több gól esett. Leverkusen két párbajt nyert meg a hatból, 2 párbajt elveszített. Leverkusen utolsó 6 párbajából háromban több, mint 2,5 gól esett. Szintén 2 hazai párbajt egymás után elveszített, az utolsó 5 hazai párbajból 3 párbajt veszített el. Leverkusen 2 hazai párbajában egymás után kevesebb, mint 2,5 gól esett. Mönchengladbach csak 1 párbajt nyert meg az utolsó 6-ból, 4-et elveszített.  Kettőt egymás után nem veszített el, az utolsó 6 párbajából ötben kevesebb, mint 2,5 gól esett. A csapat az utolsó 6 párbajából idegenben 5-öt elveszített, 1-et megnyert.

Leverkusen csapatánál Panagiotis Retsos egy hete kitöltötte a büntetését egy korre és így a 26. körre egy lehetőség lehet, hogy a jobb oldalra álljon. Leon Bailey már meggyógyult az izom sérüléseiből és már az 1. perctől a bal oldalra állhat. További támadási lehetőségeket Kai Havertz és Karim Bellarab kínálják. Mönchengladbachnál Tony Jantschke és Reece Oxford harcolnak  a helyükért védő négyesben. Bizonytalan a jobb szárny helye elfoglalása is, ahol Jonas Hofmann és Patrick Herrmann harcolnak a hasonló esélyeivel. Kérdőjel függ Raffaelo egyészségügyi állapota felett, ha szombat estéig nem jön rendbe, a támadás élén ismét Raúl Bobadilla helyettesíti.

Bayer Leverkusen megtartotta magát a Top 4-ben azután, hogy egy hete győzött Wolfsburg stadionján, ezt folytatni szeretné Mönchengladbach ellen is hazai környezetben, ez a csapat egy valódi konkurrenst jelent a számára a harcokban az európai kupákért. De Borussia nagyon sikertelen kezdetet élt át a tavaszi rész indulásában, amikor az utolsó 6 párbajból 4 alkalommal vereséget szenvedett és így a Bundesliga táblázatában folyamatosan csökken. Tekintettel az ellenfelek jelenlegi formájukra a házigazdára javasoljuk tippelni. Azzal, hogy a párbaj több, mint 2,5 gólt kínál majd.

A  mi tippünk: Bayer Leverkusen  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,69

 

Bundesliga 26. köre: Bayer Leverkusen – Mönchengladbach, Március 10 5.00/5 (100.00%) 1 vote