Bundesliga 33. köre: Frankfurt – Mainz, Május 12

Labdarúgás, vasárnap, Május 12, Németország, Bundesliga, 18:00

Bár jelenleg a jégkorong VB a sláger, azért a labdarúgás rajongói sem maradnak izgalom nélkül, hiszen a hetekben és napokban végződik néhány labdarúgó bajnokság egyes európai országban. Mint például Németországban is. Nézzük közelebről Frankfurt és Mainz mérkőzését. Annak ellenére, hogy Frankfurt az utolsó bajnoki körökben nem volt ideális, csütörtökön az Európa Liga elődöntőjén Frankfurt egy nagyon szolíd teljesítményt mutatott és a mérkőzést 1:1 döntetlennel a hosszabbításba kergette. A tovább jutó csapatról, sajnos Frankfurt számára, a büntetőrúgások döntöttek, amelyekben a londoni csapat volt a szerencsésebb. Ennek ellenére a mérkőzés azért megmutatta Frankfurt játéki minőségét, ez a csapat jelenleg a német Bundesligán a 4. helyen áll, ez a hely bebiztosítaná neki közvetlenül a résztvételét a jövő évi Bajnokok Ligáján. Azonban az 5. Leverkusen azonos pont számmal mögötte várakozik, majd Monchengladbach és Wolfsburg következnek csak 2 pont hiánnyal. Tehát Frankfurt számára ez az évad nagy sikerrel, vagy nagy csalódással is végződhet. Ezt az utolsó két bajnoki párbaj dönti el. Ehez természetesen az szükséges, hogy már egyetlen pontot sem szabad neki elveszíteni.

Az ellenfele Mainz, egy olyan csapat, amely az idén inkább csak átlagos teljesítményeket mutatott, ehez az eredményei is megfelelnek. Jelenleg csak a bajnoki táblázat 12. helyén vannak, és tekintettel arra, hogy Mainz már semmit sem érhet el és semmit sem veszíthet, a motivációja nulla. Ez látható volt már a teljesítményén is az utolsó előtti bajnoki körben is, amelyben vereséget szenvedtek az utolsó Hannoverrel 1:0 idegenben. Az utolsó körben a 3. Leipzig ellen 3:3 döntetlent szereztek, ami azért nem semmi. De most ismét idegenben játszanak.

Mivel Frankfurt motivációja óriási, Mainz számára a szezon már mint ha befejeződött volna, bízok benne, hogy Frankfurt győzni fog, már csak azért is, hogy sokkal jobb minőségű a kádere, és a hazai pálya előnyeit is ez a csapat ki tudja majd használni. Mindent megtesznek azért, hogy győzelmet szerezzenek.

A  mi tippünk: Frankfurt győzelme – a legjobb oddsok az 1xBet fogadóirodánál 1,65

 

Bundesliga 33. köre: Frankfurt – Mainz, Május 12 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Betclic