Carabao Cup 2017/2018 – döntő: Manchester City– Arsenal, Február 25

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Február 25 Anglia, Carabao Cup, 17:30

Vasárnap játszák Angliában a harcot az első trófeáért, ugyanis Wembley-bentalálkozik Arsenal manchester City-vel a Carabao Kupa döntőjén. A párbaj kiemelt csapata hála az egész szezon fejlődésének egyértelmű, így láthatjuk majd, hogyan boldogulnak a vendégek Citizens támadásai elhárításával és gyors ellentámadással megfenyegetni ezeket. A labda Manchester lábai mellett lesz gyakrabban, így csak a gólszerzőin múlik, hogyan használják ki az esélyeit. Lássuk az elemzést.

Manchester csapatánál Pep Guardiola már megerősítette, hogy a Carabao Cup döntőjében Claudio Bravo áll a kapuba. Fabian Deplh-nek erre a mérkőzésre stopja van, mert a múlt hétvégén az FA Kupán hagyt amagát kizárni a játékból, így a bal oldalra Danilo, vagy Oleksandr Zinchenko lép. Gabriel Jesus remélni fogja, hogy még elkezdődik a párbaj Wembely-ben, rendbe jön, Raheem Sterling indulása szintén bizonytalan, mert problémái vannak a lábával. Két helyért a védelem közepén négyen is harcolnak, ezek Nicolas Otamendi, Aymeric Laporte, John Stones és Vincent Kompany. David Ospina, szintén mint az ellenfelénél, a klubjában előnyt kapott a kupákban, ezért vasárnap a kapuban Petr Čech rovására áll. Arsene Wenger reméli, hogy a döntőig Aaron Ramsey meggyógyul és az alapba ugorhat. Henrikh Mkhitaryan  az idén már játszott Manchester United csapatában, így ha hiányozni fog, a jobb oldalon Alex Iwobi helyettesítené. Mesut Ozil  hétközben gyengélkedett, de City ellen már rende jöhetne. A  támadásban Pierre-Emerick Aubameyang játszhatna, mert a második lehetőség Alexandre Lacazette térd műtésre kellett mennie.

Manchesetr City már arra figyel, hogyan fogja ünnepelni az utolsó 5 évben a 3. győzelmét a liga Kupán. Pep Guardiola, mint egy fő edző, megnyert hatot a hét nagyon fontos döntők közül, sőt, 14:3 az aránya. Arsenal Wembley-ben már 9 párbajban volt verhetetlen, de ez ebben a hónapban befejeződött a veresége után Tottenhamtól a bajnokágon.  Gunners az idén idegen stadionon elégé rosszak, 10 találkozóból 3 pontot csak 2 alkalommal szereztek. Guardiola és társai a vasárnapi találkozóra, mint kiemelt csapat mennek és az ellenfelüknek nagyon nehéz lesz megtörni őket és maguknak megszerezni a trófeát.

A  mi tippünk: Manchester City  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,63

 

Carabao Cup 2017/2018 – döntő: Manchester City– Arsenal, Február 25 5.00/5 (100.00%) 1 vote