Championship 2017/2018: Fulham – Aston Villa, Május 26

Labdarúgás, szombat, 2018  Május 26, Anglia, Championship, 18:00

Előttünk van az utolsó párbaj a Wembley stadionon teltház előtt, Fulham játszik Aston Villával. A bajnoki táblázatban Fulham szorosan végzett az első helyen, ahonnan nem lehet tovább jutni, tehát a 3. helyen 88 ponttal 79:46 gólaránnyal. Szorosan a háta mögött Aston Villa helyezkedett el a 4. helyen 5 pont vesztességgel 72:42 gólaránnyal. Ebből a tekintetből egy kiegyensúlyozott párbajról lehetne szó, ehez túlmenően a szezon vége felé járunk, lehetséges, hogy egy nagyon óvatos találkozóról lesz majd szó, hasonlóan, mint a tavalyi szezon is volt, ezért nem is ajánlatos fogadni Fulham győzelmére. Fulham utoljára a Premier League-ben a 2013/14szezonban volt és Aston Villa a 2015/16-os szezonban. Ezért azt lehet mondani, hogy Fulham ismét nagyon éhes lehetne a bejutásra az elit közé. A tovább jutásban a pótselejtezőnn a döntőbe Fulham egy kiváló fordulat után megbírkózott Derby County csapatával. Már a találkozón Derby stadionján Felhalm volt a jobb csapat, de sajnos nem sikerült nekik gólt szerezni és így 1:0 arányban szenvedtek vereséget. De otthon világosan a saját kezükbe volt sorsuk, itt Derby 2:0 vereséget szenvedett, mivel a kapura a csapatok 10:1 arányban lőttek.

Aston Villa Middlesbrough csapatán keresztül jutott tovább, amikor idegenben 1:0 arányban győzte le a csapatot és a hazai 0:0 döntetlen után.  De szerintem ez nem is aston Villa képességeinek köszönhető, de Middlesbrough totális képtelensége miatt a pálya támadási részén. A következő ok a sérülések lehetnének. Míg Fulham csapatánál majdnem komplett a csapat, Aston Villánál néhány játékos hiányzik a szélesebb káderből. Aston Villánál a legjobb gólszerző Lewis Grabban, aki a szezon felétől játszik a csapatnál, majd Albert Adomah, aki az utolsó 10 párbajban nem szerzett gólt. A másik oldalon Fulhamnál a 18 éves kezdő sztár Ryan Sessegnon, aki sikeres volt például a visszavágón Derby ellen, tehát kedve lesz gólokat szerezni.

Összefoglalva, tehát Fulham sokkal jobban játszik és gondolom, hogy Aston Villát megverik és így vissza térnek a Premier League versenybe. De fogadni arra fogok, hogy nem szerez mindkét csapat gólt. A játék óvatos lesz, inkább védekező jellegű. Sok szerencsét!

A  mi tippünk: mindkét csapat nemszerez gólt – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,80

 

Championship 2017/2018: Fulham – Aston Villa, Május 26 5.00/5 (100.00%) 1 vote