Eliteserien: Molde – Sarpsborg 08, Július 21

Labdarúgás, vasárnap,  2019, Július 21, Norvégia, Eliteserien, 20:00

A norvég Eliteserien 17. körében találkoznak a házigazda FK Molde a vendégeivel Sarpsborgból. Molde az idei évadot nagyon felelőségteljesen vette, és eddig vezeti a táblázatot 15 lejátszott mérkőzés után 30 ponttal, 9-3-3 mérleggel és 35:15 gólaránnyal. A hazai mérlege 6-1-0 és a gólaránya 19:3, ebben a 7 párbajban 19 pontot szerzett. Így sikeresen folytatja az egészen jól sikerült tavalyi évadot, akkor 7 hazai mérkőzésben átlagban majdnem 3 gólt szerzett egy meccsen. És most az utolsó előtti Sarpsborg érkezik, ezzel a csapattal talán könnyen megbírkózik. Igaz, hogy a második és a harmadik csak 1 pont vesztessége van az elsőre, a második Bodonak egy mérkőzéssel kevesebb van lejátszva, sőt, már Rosenborg is kezd belejönni a játékba. Ebből csak arra következtetek, hogy Molde a mérkőzésbe beleveti az összes erejét, hogy a lehető legtovább maradjon a táblázat élén és hogy szintén gondolhasson az európai kupa versenyekre. Ezen túlmenően jó hangulatban játszhatnak, mivel nagyon jól léptek az Európa Liga selejtezőibe, ahol az izlandi vezető csapat Reykjavik ellen magas 7:1 győzelmet szereztek, és a visszavágóval már meg kellene nekik bírkózni egy felelőségteljes hozzáállással. Sőt, ismét támaszkodhatnak a kiváló gólszerzőjükre Ohi Omojiuanfra, aki második a 10 góljával, nagyon jól tud mozogni a pályán. Ez a tavaszi erősítés tehát meghozta a gyümölcsét, az első tízben Moldenak még 2 gólszerzője van, Eikren 7 góllal, és James 6 góllal.

Sarpsborg egy csapatr, amely csak kínlódik az utolsó előtti helyen a táblázatban, és eddig nem folytatja az eredményeit a tavalyi bajnokságról. Eddig 14 találkozó után 13 pontja van 2-7-5 mérleggel és 15:15 gólaránnyal, mivel idegenben még eddig nem győzött, a mérlege itt 0-4-3 és a gólaránya 7:11, ami majdnem 2 kapott gól egy mérkőzésben. Sarpsborg az utolsó 5 mérkőzésben kiharcolt egy győzelmet, 3 alkalommal döntetlent játszott és egyszer vereséget szenvedett.

Bár az utolsó 5 kölcsönös párbajban egyszer sem nem győzött Molde, annál nagyobb a motivációja győzni most, amikor az ellenfele nem túl jó formában játszik.

A  mi tippünk: Molde győzelme – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál 1,53

 

Eliteserien: Molde – Sarpsborg 08, Július 21 5.00/5 (100.00%) 1 vote