EURO 2020: Írország – Svájc, Szeptember 05

Labdarúgás, csütörtök,  2019 Azeptember 05, EURO 2020, 20:45

A svájci focisták a 2020-i EB selejtezőjére Írországba utaznak, amely eddig vezeti a táblázatot,de én nem úgy gondolom, hogy Svájcnak itt vereséget kellene szenvedni. Svájc eddig a 3. helyen áll, de főleg azért, hogy még csak 2 mérkőzést játszott le. Júniusban ugyanis a Nemzetek Ligáján játszott Portugáliában a döntőbe, így nemjutott el a selejtező mérkőzésekre. Ha összehasonlítjuk a két csapat káderét, akkor biztosan jobban néz ki ez a svájciakkal. Igen, Írország vezeti a táblázatot, de a mérkőzésekben, amelyekben játszott, inkább csak kínlódott, mint hogy valami sogárzó teljesítményről lenne szó. Ebben a 4 meccsben öszesen csak 5 gólt szereztek, ebből 10 pontot nyertek, ez is tudomány.

Írország a selejtezőt Gibraltárral kezdte idegenben, ebből egy kínos 1:0 győzelem lett, majd otthon ismét 1:0 győzelmet szerzett Grúziával. Később Dániában 1:1 döntetlent szerzett, amikor csak 5 perccel a vége előtt egyenlített. Egy következő kudarc, ami a teljesítményt illeti, az utols´párbajban otthon Gibraltar ellen érkezett, igen, végül 2:0 győzelmet szerzett,de milyen módon. Az első gólt Gibraltar saját magának beadta, a második pedig csak a hosszabbításban a 93. percben jött. Így igen, 10 pont 4 mérkőzésből nagyon fontos Írország számára, de a teljesítményük nagyon halvány és meggyőzőtlen volt. Svájc az elsőzésben 2:0 győzelmet szerzett Grúziában, ami egy kiváló lépés volt a selejtezőbe. Azonban egy sokk érkezett a hazai párbajában Dániával, amely pont osztoszkodással végződött 3:3 végeredmény után. De ami a pályán volt látható, azt nem akár mikor lehet látni. Svájc még a 83. percben 3:0 vezetett. A dánok a góljait a 84., 88. és a 93 percben szerezték. A svájciak még most sem tudják ezt megemészteni rendesen, ezt a pontvesztességet ebben a mérkőzésben pótolnia kell.

Ha a két csapatra nézünk, minden esetre a svájciak állnak jobban, ezek a legjobb európai bajnokságokban játszanak, mint Mehmedi Wolfsburgban és Embolo M‘gladbachban, majd Xhaka Arsenalban, Shaqiri Liverpoolban, és így sorolhatnánk a többieket is. Ezért nem úgy gondolom, hogy Svájc vereséget szenved.

A  mi tippünk: Svájc győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok az 1xBet fogadóirodánál 1,31

 

EURO 2020: Írország – Svájc, Szeptember 05 5.00/5 (100.00%) 1 vote