FA Community Shield 2019: Liverpool – Manchester City, Augusztus 04

Labdarúgás, vasárnap,  2019 Augusztus 04, FA Community Shield, Anglia, 16:00

Lassan, de biztosan véget ér a nyári szünet, és közeledik a legjobb európai versenyek előkészítője az évad elején. Vasárnap ránk vár a találkozó a Premier League és FA Kupa győztesei között, de mivel mindkét címet Manchester City nyerte meg, ezért a Premier Leaguen második Liverpoollal találkozik. Mindkét csapat fantasztikus évadot élt át tavaly, amikor Liverpool 97 pontot szerzett, csak egyetlen veresége volt, annak ellenére nem nyerte meg a címet. Valamivel jobb Manchester City volt, aki 1 ponttal többet szerzett. De Liverpool büszkélkedhet a Bajnokok Ligájá címével. A nyáron Liverpool gyakorlatilag nem erősítette a csapatát, Jürgen Klopp kijelentette, hogy egy olyan csapat, mint Liverpool, nem engedheti meg magának úgy kidobálni a pénzét, mint más gazdag csapatok. Azonban az előző években elégé sok pémzt költött a játékosaira, most a csapat stabilizálva van. Azonban néhány posztra jól jönne erősítés. Az előkészítőkben Liverpool 4 meccsből erős ellenfelekkel hármat elveszített és egy alkalommal döntetlent játszott Sporting Lisabonnal 2:2. Ez egy figyelmeztető a csapat számára, mert Napoli ellen vereséget szenvedtek 3:0, ée gyakorlatilag nem is hoztak gólhelyzetet. Sőt, Napoli hiányokat talált Liverpool védelmében és nagyon könnyen estek a gólok.

Manchester City az előkészítőkben könnyebb ellenfelekkel játszott Ázsiából, ezért csak nehezen lehet összehaonlítani a két cspat formáját. De ismerve Guardiola perfekcionista viselkedését, akkor a csapata formáját úgy tudja irányítani, hogy az első találkozóból a kupát felemeljék a fejük fölé. City a nyáron Rodrit hozta Atletico Madridtól, a védelemben Kompany végzett és Otamendi is távozik. Guardopla elősorban a fiatal Stones és Laporte játékosokra támaszkodik majd. A támadásba City játékosai nagyon jő minőségben vannak, ezek Liverpool számára kellemetlenségeket fognak hozni minden bizonnyal. Napolinak is jó támadói voltak, ezek áttörték Liverpool védelmét.

Mire fogadni? Történhet bármi, de szerintem most City csapata jobban fel van készülve a mérkőzésre, mint az ellenfele, esetleg a gólokra is lehet fogasdni, legalább 1,5 gól esik a párbajban.

A  mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok az 1xBet fogadóirodánál 1,94

 

FA Community Shield 2019: Liverpool – Manchester City, Augusztus 04 5.00/5 (100.00%) 1 vote