FA Cup 2017/2018: Cardiff – Manchester City, Január 28

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Január 28, Anglia, FA Cup, 17:00

Manchester City az idei szezonban Európa réme, de a legtöbb gondot meglepően a klubok az alacsonyabb versenyekből okozták a csapatnak. Természetesen, Citizens a Kupákban nem a legerősebb és legjobban összehangolt felállításban játszanak, de azért is a párbaj előtt nem fogadnák arra, hogy a vendégek nekiugranak és Cardiffnak jó nagy adag gólt adnak. Ellenkezőleg, a házigazdák  egészen kellemetlenek lesznek és várakozni fognak az esélyre. A labdarúgásnak kompromisszummentesnek kellene lennie, és erre örülünk is. Többet nézzünk az elemzésben.

Cardif a találkozóra Manchester Cityvel három játékosuknélkül áll a gyepre, ezek Lee Camp, Kadeem Harris és Aron Gunnarsson. Marko Grulič, aki Liverpoolból érkezett vendég játékosnak, játszhat az FA Kupán, mert az idén Reds mezében nem játszott ezen a versenyen. Neil Warnock edző talán megpróbál minden játékost egymás mellé taszítani, így az 5-4-1 felállítást választhatná. Manchester City csapatánál Vincent Kompany kedden a Carabao Kupán a kispadon várakozott (tovább jutásBristol City-n keresztül), így bejuthatna a nyitó tizenegyesbe több, mint egy hónap után. Danilo, Yaya Toure, Ilkay Gundogan, Eliaquim Mangala és Raheem Sterling esélyt kaphatnának a második ligás egység ellen az elejétől fogva. A múlt héten mindegyikük csak a kispadon várakozott. Claudio Bravo az FA Kupán megtarthatná a helyét a kapuban.

Négy vereség után egymás után mostanában Cardiff már négy párbajban vereség nélkül játszott, sőt,három esetben tiszta számlát tartott magának, tehát nem kapott gólt.  Ebből azt látjuk, hogy a formája jelentősen megfordult. Manchester City kedden bebiztosította magának a résztvételét a liga Kupán, ezért most öszpontosíthat a második angol selejtező versenyre. Meglepően Pep Guardiolának és a csapatának az idén a második ligás csapatokkal elégé problémái voltak (Wolves és Bristol City). Több, mint a csapatokkal a Premier Leaguen. Tehát ismét kemény harcokat várunk. Azonban City a favorit, és az is marad, és végül is a kovetkező körbe be kellene nekik jutni.

A  mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,35

 

FA Cup 2017/2018: Cardiff – Manchester City, Január 28 5.00/5 (100.00%) 1 vote