FA Cup 2017/2018: Swansea – Notts, Február 06

Labdarúgás, kedd, 2018  Február 06, Anglia, FA Cup, 21:05 

Kedden este ismét az FA Kupa van programon Angliában, benne találkoznak Swansea házigazda Notts County csapatával. Az egyértelmű favorit a házigazda az előrejelzések szerint. Ahogyan tudjuk, Swansea nem éppen a legjobb időszakát éli, a Premier Leagueben csak a 17. helyen van a táblázatban 24 ponttal és 19:37 gólaránnyal. De mostanában talán jobban igyekeznek és néhny jobb eredmény is mögöttük áll. Két hete otthon Liverpoolt verték meg 1:0 arányban, a múlt héten Arsenalt 3:1 arányban és a hétvégén egy értékes döntetlent Leicesterrel 1:1. Most tehát a második párbaj vár rá Notts County-val, és ez még jobb, mint egy ideális alkalom a győzelemre. Nagyon fontos számunkra tudni, hogy az első találkozón idegenben Január 27.-én a csapat döntetlent játszott 1:1 arányban, de a párbaj egyértelmű volt. Swansea jobb volt és zúzta a házigazdát, de a végeredmény végül is nem  tükröződott ezen. Notts csak 1 alkalommal lőtt kapura, és egyaránt talált a hálóba, másrészt a vendégek 16 alkalommal lőttek, a labda tartásban 74:26% arány volt a vendégek javára. A két klub minősége is külömböző, Swansea fog tovább jutni.

Notts County csak a 4. legmagasabb versenyben játszik, tehát a League Two-ban. Ott a táblázat felső részében vannak elhelyezkedve, a 3. helyen, ez az utolsó hely, amelről be lehet jutni a 3. ligába. Azért inkább a bajnokágra öszpontosítják a figyelmüket és ezt a párbajt inkább tapasztalatnak veszik.De mégis csak a külömbség a két bajnokság között óriási. Nem is nagyon éri meg bemutatni a játékosokat, mert számunkra ezek ismeretlen nevek. A statisztikákból még fontos tudni, hogy a csapat jobb a hazai pályán, mint idegenben, otthon 34 pontot szerzett, idegenben csak 20 pontot.

A minőség egyértelműen a házigazda javára szól, ezek nagy nyugalommal tovább jutnak. A bátrabb tippelők próbálhatnak fogadni arra is, hogy Swansea tiszta számlával végez a párbajban, illetve arra, hogy legalább 1,5 gólt szereznek a házigazdák. Ezt a legrégibb kupa versenyt Angliában senki sem becsüli alá, mindenki a legjobb fényben akar mutatkozni. Sok szerencsét.

A  mi tippünk: Swansea győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,50

 

FA Cup 2017/2018: Swansea – Notts, Február 06 5.00/5 (100.00%) 1 vote