FA Cup döntő: Chelsea – Manchester United, Május 19

Labdarúgás, szombat, 2018  Május 19, Anglia, FA Cup, 18:15

Chelsea és Manchester United fejezik be az idei szezont az FA Kupán. Mindkét csapatnak szüksége van a sikerre, hogy a szezont sikeresnek mondhatja.Mindkét menedzser Jose Mourinho és  Antonio Conte, mellesleg nem nagyon szeretik egymást, alami különlegeset kell nekik kitalálni, mert a csapatok már nagyon jól ismerik egymást. A labdarúgás intenzív lesz, de nem sok gólt várunk. Lássuk, hogy végül nem-e lesz szükég hosszabbításra is. Nézzük a párbajt. United az FA Kupán 8 párbajt nyert meg az utolsó 9-ből. Bennük minden alkalommal legalább 2 gólt szerzett. Chelsea Uniteddel az utolsó 7 kölcsönös párbajból hatot megnyert, minden versenyt beleértve. Chelsea az utolsó 7 hazai párbajából Uniteddel ötben nem kapott gólt sem, minden versenyt beleértve. Chelsea az FA Kupán 6 párbajban egymás után verhetetlen volt.

David Luiz és Ethan Ampadu Chelsea csapatánál a sérüléseik miatt játékon kívül állnak. Willy Caballero a Kupa egyész folyamán a kapuban állt, de Antonio Conte inkább Thibautu Courtois –ben bízik meg jobban, aki a csapat első számú kapusa. Blues edzőjének el kell döntenie, hogy az élre Olivier Giroudot, vagy Alvar Moratot állítja. Azt is, hogy a párbajba Williant állítja, vagy nem. United csapatánál Jose Mourinho az utolsó bajnoki párbajban Davida De Gea kapust hagyta pihenni, így számolni fog vele a szombati nagy slágeren. Romelu Lukaku a csapatának 3 párbajban is hiányzott már a sérülése miatt, erre a párbajra is egészen bizonytalan. Marouane Fellaini és  Anthony Martial szintén kérdőjellel vannak erre a meccsre. De rendbe jönnek talán, mert ez lehetne számukra az utolsó párbajuk a klub színeiben. Mourinho Chelsea ellen szokatlanul csak 3 tagú védelmet vethetne be, így Eric Bailly kerülhetne bele, aki Chris Smalling és Phil Jones mellett játszhatna.

Chelsea tavaly a sikertelen döntős volt, így Antonio Conte remélni fogja, hogy sikerül neki ezt az idén kijavítani. Ez lesz talán az utolsó párbaja a klub kispadján Stamford Bridgeből. Manchester United Wembley-en megnyerte az utolsó 7 verseny találkozót, így Jose Mourinho ezt ki szeretné használni ahoz, hogy az olasz riválisát utoljára kinevesse. Meg kell mondani, hogy egyik csapat sem nem játszott a szombati döntő előtt valamilyen ragyogó labdarúgást. Mourinho már hagyományosan nagyon visszafogott, Conte pedig nem rendelkezik a csapatában olyan minőséggel. Elég lesz ez ehez, hogy rendes játékidőben eredmíény szülessen? Szerintünk csak a büntető rúgások után lesz ez világos.

A  mi tippünk: döntetlen – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál 3,20

 

FA Cup döntő: Chelsea – Manchester United, Május 19 5.00/5 (100.00%) 1 vote