Hogyan néz ki az NBA új évfolyama?

A tavalyi döntő résztvevői olyan frissen repültek be az új szezonba, mint ahogyan azt néhány hónapja befejezték. Az utolsó draft elsője ugyan még mindig sérült és a ligát szokatlan csapat uralja. Mi mindent kínál az NBA  új évfolyam eleje?

Cleveland Cavaliers valamint Golden State az új szezonba gyors tempóban repültek be és a táblázat első pozicióit uralják. De a legjobb egység az első tíz lejátszott forduló után  azonban elég meglepően Los Angeles Clippers. Ezek eddig csak egyetlen párbajt veszítettek el és így uralják mint a nyugati konferenciát, úgy az egész NBA-t. Úgy tűnik, hogy nagyon jól akklimatizálódott a tavalyi döntős  csapatban Kevin Durant, aki a tavalyi szezon után elhagyta Oklahomát és Golden State-be irányult. Igazolódnak tehát az előrejelzések, hogy a Harcosok támadása a legjobbak közé fog tartozni, mert Duranton kívül Steph Curry és Klay Thompson is kiválóan pontoznak. Steph Curry egyébként már javított is a tengerentúli verseny rekordján a megszerzett hármasok számában egy párbajban, eddig már 13 sikerült neki!  A címvédő Clevelandot eddig James, Love és Irving húzzák, tehát semmi váratlan. Ezen kívül a csapat bővelkedik az aktivitásával és uralja a keleti konferenciát.

Cseh nyomot az NBA-ban  szintén Tomáš Satorjanský hagy. Ez eddig tisztességes teljesítményeket nyújt, de a csapata, Washington Wizards, eddig egyáltalán nem sikeres és a keleti konferenció alján van már, már csak Philadelphia áll rosszabbul. Éppen ő támaszkodik arra, hogy a válságból a draft utolsó elsője vezeti ki, Simmons, de ő még az új szezon elkezdése előtt megsérült és még mindig nem avatkozott a játékba. Philadelphia elátkozása tehát továbbá is fennáll, mivel hogy az első kilenc párbajban csak egyszer győzött.

Ami az egyéneket illeti, eddig az elvárt játékosok ragyognak.  A kiváló James Harden húzza Houston csapatát azonosan, mint Russel Westbrook, aki Oklahomában Durant távozása után sokkal több tere van és ő az egyik legforrób jelöltje az MVP-re. (Most Valuable Player). Kiváló egyéni teljesítményt nyújt Anthony Davis is, de ez semmit sem érvényes, mert a New Orleans csapata utoldók a nyugati konferenciában és ha nem jön radikális javulás, az elaludt szezon kezdete play-off-jába kerülhet. Az új szezont az is jellemzi, hogy a játékosoknak elég az enegiájuk, a párbajokban sok pontot szereznek és szép akciókat lehet látni. Éppen ezt használhatják ki a fogadók. Fogadások az over-re a pontok számára a párbajban most egyike a legkedveltebbek közé tartoznak a sportfogadóknál.

 

Hogyan néz ki az NBA új évfolyama? 5.00/5 (100.00%) 1 vote