Hogyan zajlik le a sportesemény elemzése (2. rész)

A sorozatunk a sportesemény elemzéséről a második részével folytatódik. Benne a fontos információkra öszpontosítunk, amelyek gyakran el vannak temetve és el vannak dugva a másodrendű információk között. Minden elemzőnek tehát ezeket magának kell megtalálni.

A háttéri információk.

A sportesemény elemzésénél nagy szerepet játszanak az információk. Az alap statisztika elmzése után tehát olyan információk kerülnek sorra, amelyeket a táblázatból nem tudunk meg. A technológiák és a szociális hálózatok feljésével ez ugyan az első pillantásra könnyebb, de valójában ez így nem igaz. Gyakorlatilag minden profi csapatnak megvan a saját Facebook, vagy Twitter számlája, ahol közzéteszik a friss híreket a csapatról. És éppen ezek az információk nagyon fontosak. Még mielőtt a sportmédiák közlik a hírt, a Facebook, vagy Twitter által megtudhatjuk, hogy a velünk kiválasztott párbajba nem lép a kulcsfontosságú játékos. Ebben az esetben szükséges az egész elemzést módosítani ehez a tényhez és akár módosítani kell a tippet is.

Éppen tehát ez az oka annak, hogy miért csak néhány órával, vagy néhány tíz perccel a párbaj elkezdése előtt tudunk az ügyfeleinknek tavábbítani a jó minőségű elemzéseket. Ha tehát végigmegyünk az elemzés statisztikai oldalán és átnézzük a szociális hálózatokat és a sport médiákat, ahol nem találunk különleges híreket a párbajunkról, szükséges figyelemmel kisérni minél tovább a helyzetet, mivel a változás tényleg csak pillanatokkal a párbaj előtt  torténhet.

Azonban a háttéri információk nem csak a szociális hálózatokat illetik. Minden egység rendelkezik hivatalos honlappal, amelyre a fogadás kötése előtt szükséges szintén ránézni. Nem szabad lebecsülni az adott klub rajongói vitázását sem, akik gyakran nagyon fontos üzenettel jöhetnek elő. Ha tehát az elemző jól és gondosan végzi a munkáját, a sportelemzésnek ennek a része gyakran sokkal több időt vesz igénybe, mint a statisztikai rész. Az elemzés mindkét része azonban fontos és szükséges a tipp helyessége miatt.

 

Hogyan zajlik le a sportesemény elemzése (2. rész) 5.00/5 (100.00%) 1 vote