Hogyan zajlik le a sportesemény elemzése (3. rész)

A sorozatunk következő részében arról, hogy hogyan zajlik le a sportesemény elemzése, a gyakran elmulasztott jelenségre öszpontosítunk, az úgynevezett többi változó. Olyan informácoókról van szó, amelyeket nem lehet megtalálni semmi sport statisztikákban vagy a játékosok Facebook profiljaiban.

Minden fogadó, aki azt akarja, hogy a nyereségessége a lehető legmagasabb legyen, az elemzéseit vezetnie kell egészen valaki számára a képtelen részletekig. Egyik az ilyen részletekből például az is, hogy a szelvény beadása előtt a tippelőnek tudnia kellene, hogy milyen lesz az időjárás a párbaj napján. Igen, ilyen apróságok is óriási szerepet játszhatnak a végsö számlálásban. Mert ha az elemzés első két lépése ahoz vezet, hogy az adott labdarúgó mérkőzésben sok gólnak kellene esni, de az időjárás jelentés  a párbaj napjára esőt jelez, a fogadónak erre figyelnie kell. Az eső ugyanis elég gyakran egy csomó elveszített labdát jelenthet, rossz leadást és kevés gólt.Egy következő részlet a nézők száma is lehet, akik eljárnak támogatni az egységet, amelyre kész fogadni. Ismét az elemzés első két lépéséből az jön ki, hogy a házigazda azonos szinten van, mint az ellenfele, de a hazai környezet előnye  a serpenyőt az oldalára billenti. De ha ennek a csapatnak a hazai párbajaira csak a rajongók minimális száma jár el és a párbaj idejében intim hangulat van, a hazai pálya előnye semlegessé válhat és a végeredményre ennek nem kell hogy hatása legyen.

És például az olyan utazás. Tudja, hogy az önnel fogadott egység  idegenbe a párbajokra egy kényelmes repülőgépen utazgat, vagy rendszeresen rá vár a kellemetlen és gyakran nagyon hosszú út egy autóbusszal? És mikor érkezik a párbaj helyszinére az egység? Időben arra, hogy akklimatizálódjon, vagy lassan nem elég az idő egy mérkőzés előtti edzésre sem?

Mindezzel a látszólag jelentéktelen aprósággal a szorgalmas fogadónak foglalkoznia kellene minden találkozónál, amelyre készen áll fogadni. Lehet hogy éppen az ilyen apró részletek keresésben találjuk meg a képzeletbeli vonalat a fogadó között,  aki csak a szórakozás miatt fogad, és a tippelő között, aki a fogadást igazán komolyan gondolja.

 

Hogyan zajlik le a sportesemény elemzése (3. rész) 5.00/5 (100.00%) 1 vote