Jégkorong VB 2019: Svájc– Norvégia, Május 15

Jégkorong, szerda, 2019  Május 15, VB 2019, 16:15

A sport világ a napokban inkább a jégkorongra öszpontosít, mint például a labdarúgásra, mivel Szlovákiában zajlik a VB ebben a sportágban. A “B” csoportban játszó Svájc, amely a második párbaja után a 2. helyen áll játszik Norvégia ellen, amely 3 párbaj után az utolsó, 8. helyen van. Svájc az első párbajukban a csoport legnagyobb outszaiderét Olaszországot, 9:0 eredménnyel semmisítette meg. A második mérkőzésükben Lettországot verte meg, csak 3:1 eredménnyel. Azonban meg kell jegyezni, hogy Lettország játéka a VB-én nagyon jól néz ki. Lettország  Ausztriát 5:2 eredménnyel verte meg, végül Svájc ellen a mérkőzést elveszítették, másképen nagy esélyük lett volna a 4. helyért harcolni. A svájciak kedden játszanak Austria ellen. A Svájci csapat nagyon jó minőségű, nagyon erős csapat. Csak hogy néhány nevet említsek: Kurashev, Praplan, Fiala. A svájci jégkorong bajnokság nagyon jó, magas szinten van, ahol törődnek a minőséggel, és persze, a pénzügyi dolgok is nagyon jól mennek.

Azért Norvégia a VB-én nagyon rosszul mutatkozott be. Az első párbajukban Oroszország ellen nem volt annyira rossz, mivel már 5:0 vesztettek, végül a mérkőzés 5:2 végeredménnyel végződött. De ez talán az oroszok óvatosabb játékának köszönhető, mint a norvégok jó teljesítményének. A második párbajukban Csehország ellen teljes mértékben megmutatkozott a csapat gyengéje, amikor 7:2 vereséggel végződött a norvégok számára. És még nagyobb szégyent Svédország okozta nekik, amikor 1:9 vereséget okozott nekik. Persze, a sors kegyetlen volt a norvégok számára, mivel a legnehezebb ellenfeleket kapták az első 3 párbajukba, ahol úgy is vereséget várt mindenki, de ilyen nagy külömbséggel azért nem várta senki.  A norvég csapat egy részét öregebb, 30-on felüli játékosok alkotják, természetesen ezeknek már hiányzik a gyorsaság, és néhány fiatal játékos 23 évig, ezek azonban tapasztalatok nélkül vannak. Hiányzik a csapatnál a 25-29 közötti évkor, ahol már vannak tapasztalatok, de még a gyorsaság is meg van.

Mindenesetre, nem tudok más győztesre tippelni ebben a párbajban, mint Svájcra, bízok a minőségükben és nem annyira zaklat az sem, hogy a szorzók nem a legjobbak erre a lehetőségre.

A  mi tippünk: Svájc győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 1,45

 

Jégkorong VB 2019: Svájc– Norvégia, Május 15 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Betclic