La Liga 24. köre: Girona FC – Leganes, Február 16

Labdarúgás, péntek,  2018  Február 16, Spanyolország, La Liga, 21:00

Már pénteken játszák a legmagasabb spanyol verseny első párbaját, benne Girona és Leganes állnak egymással szemben. Mindkét csapat a táblázat közepén van, így csak nehezen lehet megjósolni az egyértelmű kiemelt csapatot, de a házigazdák mégis csak a saját pályáján nagyon szolíd játékot tud játszani, így a találkozóban, amelyben talán nem esik sok gól, megszerezhetné a teljes pontszámot. Nézzünk néhány információra a két csapat konyhájából. A két klub utolsó 3 találkozója döntetlennel végződött minden versenyt beleértve. Girona az utolsó 3 hazai bajnoki párbajban nem kapott gólt. Sőt, ezekben a párbajokban már a félidőben is vezetett és végül ő volt a győztes is. Girona utolsó 4 bajnoki párbajában maximum 2 gól esett. Végül Leganes a La Ligán nem volt képes győzni már 8 párbajban idegenben egymás után.

Pablo Maffeo Gironánál vissza tért a csapathoz és így harcolhatna a jobb szélső védő helyéért Ady Benitez-el. Pere Pons-nak kissebb problémái vannak a lábikrájával, így a pálya közepén Aleix Garcia-nak kellene megjelenni. Christian Stuani-nak kellene vezetni a házigazda támadásait mindezt Michael Olung rovására. Girona a táblázatban a 10. helyen van 31 ponttal, 8-7-8 mérleggel és 31:30 gólaránnyal. Leganes csapatánál Joseba Zaldua vissza tért a büntetése után és azonnal a védelem jobb szélére kellene neki kerülnie. Dimitrios Siovas a büntető kártyák miatt játékon kívül marad, így Unai Bustinza és Ezequiel Muňoz helyettesítik. Gabriel kissebb sérülésekben szenved, így a pálya közepén Gerard Gumbau jelenhetne meg. Leganes a 12. helyen van 29 ponttal, 8-5-9 mérleggel és 20:22 gólaránnyal.

Girona utoljára elveszítette a párbajok sorozatát vereég nélkül, mivel 1:0 vereséget szenvedett Sevillában. Pablo Machin játékosai otthon azért nagy fenyegetést jelentenek az ellenfél számára. A Montilivi stadionon a házigazdák már 3 alkalommal egymás után győzni tudtak, mert megverték Getafet, las Palmast és Athletic Club Bilbaot is. Leganes győzelem nélkül van már négy találkozóban egymás után, de Asier Caritano a legeratát állítja a gyepre, mert már nem szükséges neki váltogatni a játékosait a Kupa miatt.

A  mi tippünk: Girona győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,99

 

La Liga 24. köre: Girona FC – Leganes, Február 16 5.00/5 (100.00%) 1 vote