Ligue 1 14. köre : Lyon – Nice, November 23

Labdarúgás, szombat, 2019,  November 23, Franciaország, Ligue 1, 17:30

Lyon az idei francia bajnokságot nagyon jól kezdte, amikor az első körben Monacoban 3:0 győzelmet szerzett, ezután otthon Angerst zúzta szét 6:0 győzelemmel. De ezután következett Lyon 8 mérkőzése a bajnokságon egyetlen győzelem nélkül. Ez azt jelentette, hogy 4 döntetlen, és 4 vereség egy óriási esést jelentett a táblázatban. De az utolsó 3 bajnoki mérkőzésben már Lyon 6 pontot szerzett, talán jobbra fordulnak az idők. A Bajnokok Ligáján is egészen sikeres ez a csapat, talán sikerül neki tovább jutni a csoportjából. Most szombaton otthon játszik Nice ellen, egészen biztosan, hogy a házigazda a kiemelt csapat. Nice ugyan a táblázatban közvetlenül Lyon előtt van, de Nice az utolsó idökben elégé sikertelen. Ha a játékosait is összehasonlítjuk, akkor Lyon ezzel is sokkal jobban áll. Utoljára Lyon  a Bajnokok Ligáján Benfica Liszabon ellen játszott és 3:1 győzelmet szerzett. Azelőtt még Metz ellen szerzett 2:0 győzelmet. A csapat tehát emelkedik, bár utoljára Marseilleben 2:1 vereséget szenvedett.

Nice az utolsó hetekben a párbajaiban idegenben, nagyon kínos helyzetekben tud lenni. A 2:3 veresége a liga Kupa versenyen Le Mans stadiionján, aki csak a megmentésért játszik a második ligában, majd a 0:1 veresége Strasbourgban, vagy a következő 0:1 veresége Nantesben és 1:3 Monacoban, esetleg az 1:2 veresége Montpellierben mindent mondóak. Tehát az utolsó 5 párbaja idegenben 5 vereséget jelentettek a csapat számára. Igen, egyszer ennek vége lesz, de nem úgy gondolom, hogy éppen Lyon stadionján történik ez meg. Még ha a kölcsönös mérkőzésekre vetünk egy pillantást, akkor Lyonnak van mit vissza adni az ellenfelének. Mind a két párbajban ugyanis Nice 1:0 győzelmet szerzett. De ezelőtt Lyon volt a sikeresebb a statisztikák szerint, mivel 3:2 és 5:0 győzelmeket szerzett. Mellesleg, Lyon számára buzdító az is, hogy Depay támadó tér vissza a csapathoz, aki egészségügyileg jött rendbe a szünet után a bajnokságon.

Nem hiszem tehát, hogy Nice valamí érdekeset elérhetne Lyon stadionján, bízok a házigazda győzelmében, akkor is, ha csak egy sovány 1:0 eredmény lenne a végén.

A  mi tippünk: Lyon győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,47

more: www.lance.com.br

 

Ligue 1 14. köre : Lyon – Nice, November 23 5.00/5 (100.00%) 1 vote