Ligue 1 21. köre : Monaco – Strasbourg, Január 25

Labdarúgás, szombat, 2020,  Január 25, Franciaország, Ligue 1, 20:00

Monaco az utolsó bajnoki párbaját Paris SG csapatával játszotta otthon, ezt az elvárások szerint 1:4 eredménnyel elveszítette. Érdekesség, hogy méhány napja ezzel az ellenféllel idegenben 1:1 döntetlent szerzett, és azt lehet mondani, hogy Monaco volt a jobb csapat. Másképen Monaco meg van szokva ahoz, hogy a táblázatban igen csak magas helyen szokott állni, 5 évadon át 2013/14 és 2017/18 kétszer a harmadik volt, 2 alkalommal a második, sőt, egy alkalommal a bajnoki címet is megszerezte, amikor 8 pont előnnyel megelőzte PSG csapatát is, amely így megszakította a 7 bajnoki cím sorozatát egymás után. A tavalyi évad Monaco számára borzalmas volt. De alapvetően senki sem tehetett róla. Az abszolút hosszú ideig tartó gyengélkedések a csapatnál, így a pályára 16-17 éves fiatalok álltak. Amikor a védelemben ugyan tehetséges, de kevésbé tapasztalt játékosok állnak, akkor ez nem lehet jó. Monaco az utolsó évadban csak 2 pont előnnyel végzett a kieső zónától. De szerencsére, a csapat már az optimális formájába kerül lassan, az idén a tavalyi csőd után éhes a sikerekre. Az idén még a 6. körben az utolsó előttiek voltak, a 19. helyen. De azóta már csak emelkednek, jelenleg a 9. helyen vannak.

Ha nem vesszük figyelembe a tavalyi évadot a már említett okok miatt, akkor Monaco 13 alkalommal verte meg Strasbourgot az utolsó 14 mérkőzésből. Strasbourg idegenben nagyo gyengécske, a mérlege az idén 2-1-7 és 5:13 a gólaránya. És Monaco otthon? A mérlege itt 6-1-3 és a gólaránya 25:18. De vigyázat, ez nem minden. Ahogyan leírtam, a hatodik körig nem játszottak jól. Így az első három hazai körben csak 1 pontot szereztek. De azóta otthon majdnem a legjobbak minden csapat közül. Kivéve az utolsó hazai párbaját. Strasbourg pedig az utolsó 8 mérkőzéséből idegenben 6 mérkőzést elveszített. A táblázatban ez a csapat a 12. helyen áll 27 ponttal, 8-3-9 mérleggel és 23:25 gólaránnyal.

Nem is fogok spekulálni máson, mint hogy a győztesre fogadjak, mivel szerintem nagyon egyértelmű tényekre nézhetünk, persze, minden megtörténhet, de bízok a házigazda győzelmében.

A  mi tippünk: Monaco győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,65

 

Ligue 1 21. köre : Monaco – Strasbourg, Január 25 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Betclic