Ligue 1 – pótselejtező : Dijon – Lens, Június 02

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  Június 02, Franciaország, Ligue 1, 21:00

Vasárnap este játszák a francia Ligue 1 pótselejtező visszavágóját, benne Dijon az első ligából találkozik Lens csapatával a második ligából. Dijon nem szeretne kiesni, Lens pedig feljebb szeretne jutni. Van tehát motiváció mindkét oldalon. Az első mérkőzés Lens stadionján 1:1 döntetlennel végződött, és ha Lens tovább szeretne jutni, és szeretne, akkor legalább 1 gólt szereznie kellene. De ebben az esetben Dijonnak is legalább 1 gólt kellene szerezni. Az első párbajukban Lens a 49. percben jutott vezetésbe, Dijon a 81. percben egyenlített a végső 1:1-re. Ez az eredmény, természetesen, Dijon számára jobb, és én könnyen kiemelt csapatnak jelezném Dijont a visszavágón. Mégis csak magasabb versenyben játszott és nehéz mérkőzésekből számtalan volt. A legjobban a párbaja Lyonban maradt az emlékezetemben, amikor Lyon keményen harcolt a 3. helyért és ezzel egyúttal a Bajnokok Ligájaért is, ennek ellenére Dijon itt 3:1 eredménnyel győzött. Ez igazán akkor egy rendkívül sikeres eredmény volt számára, ha ez nem lett volna, most Dijon nem harcolhatna a pótselejtezőben, azonnal a második ligába esett volna. Így a harmadik lett a végétől, így még harcolhat a megmentésért, éppen egy csapattal a második ligából.

Lensnek azért nagy szerencséje volt, majd meglátjuk, hogyan végződik a visszavágó. Lens a második liga táblázatában csak az 5. helyen végzett, az első kettő azonnal bejutott a magasabb versenybe, a 3.-5. hely harcolni fog. Mivel Lens csak az 5. ik volt, kétszer kellett neki játszani, először FC Paris csapatát verte meg 2:1 hosszabbítás után, majd 2:1 győzelmet szerzett szintén hosszabbításban Troyes ellen. Tehát igazán nagy volt a szerencséje ennek a csapatnak.

Nézzünk néhány öregebb eredményt a két csapat kölcsönös mérkőzéseiből, bár ezek nem sokat mondó eredmények.: 1 : 1, 1 : 1, 2 : 0, 2 : 2, 1 : 1, 2 : 1, 1 : 1. Tehát 7 párbajban legalább 2 gól esett. De vissza térek a vasárnapi párbajhoz, mivel a gólokra szeretnék fogadni, nem a győztesre, ez azért segíthetne tájékozódni. Dijon a kiemelt csapat, jobban megérdemelné a győzelmet, de Lens cserencséje mostanában óriási, így ki tudja, lehetséges, hogy végül bejut az első ligába.

A  mi tippünk: legalább 1,5  gól esik a párbajban  – a legjobb oddsok az 1xBet fogadóirodánál 1,42

 

Ligue 1 – pótselejtező : Dijon – Lens, Június 02 5.00/5 (100.00%) 1 vote