Premier League 1. köre: Crystal Palace – Everton, Augusztus 10

Labdarúgás, szombat, 2019,  Augusztus 10, Anglia, Premier League, 16:00

A hétvégén elkezdődik végre az angol Premier League is, az egyik legfigyeltebb verseny a labdarúgás világában. Szombatontalálkoznak benne Crystal Palace és Everton csapatai. Crystal Palace a nyári előkészítőben nem nagyon meggyőző teljesítményeket mutatott, a párbajait átlagos, vagy gyengébb ellenfelekkel játszotta, ebből a mérlege 8 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. A gólaránya 17:10. A csapatot elhagyta a védelem kulcsfontosságú játékosa Wan Bissaka, Zahu is talán távozni fog, aki a támadás motorja. Edddig még semmi sem nem biztos, a helyzetet figyelni fogjuk. Zaha ugyanis feljebb szeretne kerülni, és ha nem valósulna meg az átlépése, akkor várható, hogy az első párbajaiban nem ad bele 100% teljesítményt. A két támasz helyett a csapat nem vásárolt más támaszokat. A csapathoz J. Ayew érkezett, aki nem jelent jelentősebb erősítést a támadásban.

Everton sem nem nagyon buszkélkedhet a nyári előkészítőjével. A nyáron 7 párbajt játszott le, benne 1 győzelme, 4 döntetlene és 2 veresége volt, de a legmeglepőbb a gólarány, ez 3:5. Ez egyértelmű problémákra mutat a támadásban, és magában a gólok megszerzésében. Ezért érkezett a csapathoz a reményekkel teli  és jó minőségű Moise Kean Juventuszból, aki biztosan hozzájárul a gólok adagaihoz. André Gomes véglegesen átlépett és a tapasztalt Delph Cityből is erősítette a csapatot. A csapat gyakorlatilag együtt maradt, ami egy további előny, mivel Everton csapata ígéretes volt már a tavalyi évadban. Várható, hogy az idén további lépéseket tesznek a javuláshoz.

Az új évad első párbajáról van szó mindkét csapat oldalán, de Evertonnál a csapatban megtalálható a szükséges színvonal,hogy a szezont győzelemmel kezdje. Biztosan a támadás lehetőségei jobbak , mint a házigazdánál, hiszen Richarlison, Bernard, Gylfi, Walcott vagy Kean a házigazda védelmének rendesen alá tudnak majd fűteni. Ami a házigazdát illeti, Zaha nélkül a csapatnak nehéz dolga lesz elül, mivel a többi támadó játékosok csak az átlaghoz tartoznak és Everton védelmével képest nehezebb dolguk lesz. Egy biztosabb lehetőséget választok, de szerintem Everton 3 pontot visz haza.

A  mi tippünk: Everton győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Betclic fogadóirodánál 1,68

 

Premier League 1. köre: Crystal Palace – Everton, Augusztus 10 5.00/5 (100.00%) 1 vote