Premier League 12. köre: Liverpool – Manchester City, November 10

Labdarúgás, vasárnap, 2019,  November 10, Anglia, Premier League, 17:30

Liverpool továbbá is szuverén az angol bajnokságon. Az első helyen 6 pont el onye van a második City előtt. Hazai pályán megnyerték mindet az eddigi 5 mérkőzéseiből. Hétközben lazított módban a Bajnokok Ligáján otthon Genk ellen 2:1 győzelmet szerzett. Liverpool az utolsó párbajait csak a legvégén nyeri meg nagyon kiegyenlített mérkőzésekben, talán a szerencse is a javára játszik. De ez a mentális és pszichikai erőt is jelenthetné, amelyet Reds a tavalyi nagyon sikeres évadból merít. Liverpool jelentős vezstességet szenvedett a sérült Matip személyében, aki egy hihetetlen formába került, helyettesíteni valószinűleg Lovren fogja. Fabinho az utolsó mérkőzésben pihent a büntetése miatt, de most már fel lesz készülve. Várható, hogy éppen ő lesz a kulcsfontosságú játékos ebben a mérkőzésben.

Manchester City a verseny elején 6 pont mankót csinált magának, ezt a bajnoki cím megvédésénél le kell csökkentenie. A mérkőzése Anfielden tehát rendkívül fontos számára. A mérkőzésében Atalanta ellen a Bajnokok Ligáján 1:1 döntetlent szereztek, amikor az utolsó 15 percet Kyle Walker védővel a kapuban játszottak. A félidőben ugyanis Guardiola Edersont lehúzta a kapuból, és Bravo helyettese kártyabüntetést kapott. A tavalyi évadban City volt az egyetlen csapat, amely Liverpoolt megverte, ezzel elindította a versenyt a bajnoki címért, mivel éppen ez a mérkőzés után Liverpool a döntetleneivel veszítette a pontjait. Ebben az évadban Citizens 1:2 győzelmet szereztek büntetőrúgásokban. Másképen Liverpool az utolsó 5 párbajában 4 győzelmet és 1 döntetlent szerzett. City csapatában is hiányzik talán a legjobb védője Laporte, így a védelemben Stones és Otamendi játszanak, aki nem tartozik a legmegbízhatóbb játékosok közé. Esetleg Pep megpróbálja a lehetőséget Fernandinhival. De ezt a játékost inkább más poszton tippelném Rodri sérülése után.

Egy igazán nehezen tippelhető mérkőzésről van szó, ahol nagyon közbe léphet a szerencse bármelyik oldalon. De mivel Liverpool otthon erős, a győzelmére tippelek, de csak döntetlen nélkül.

A  mi tippünk: Liverpool győzelme döntetlen nélkül  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,92

 

Premier League 12. köre: Liverpool – Manchester City, November 10 5.00/5 (100.00%) 1 vote