Premier League 16. köre: Everton – Chelsea, December 07

Labdarúgás, szombat, 2019, December 07, Anglia, Premier League, 13:30

Chelsea mögött egy kisebb válság áll, ami azonban várható volt a fiatal legénységével. Azért a szakemberek sem nem vártak jobb eredményeket az idén ezzel a csapattal. Ez az edzőjének, Lampardnak is köszönhető, mivel a rovid idő alatt is megmutatta, hogy jól tudja vezetni a csapatot. Kiváló győzelmi mentalitása van és a vereségeket nagyon nehezen viseli. Chelsea legénységében már matán nem fog hiányozni Tammy Abraham, és talán a nagyon szükséges Antonio Rudiger sem. Másképen, Chelsea idegenben jobban játszik, mint otthon, amit bebizonyított az utolsó párbaja is Cityvel, amikor Pep Guasdiola csapatánál csak a telsej idő 46%-ban volt a labda. Ugyan Chelsea vereséget szenvedett, de volt döntetlene is, ami az egyik legjobb csapatokkal nem rosz eredmény. Az utolsó 5 mérkőzése idegenben 4 győzelemmel végződött és egy vereséggel, City-vel. Chelsea ebben a mérkőzésben szerintem enyhén kiemelt csapat, és nagyon igyekezni fog a győzelemre.

Everton jelenleg már a 18. helyen áll a táblázatban, ami nagyon nagy meglepetés, már a pénzek miatt is,amelyeket befektettek a csapatba. A csapat minősége nagyon magas szinten van, olyan játékosokat találhatunk itt, mint Digne, Sigurdson. A támadásban pedig Iwobi, Calvert-Lewin és Richarlison. Más csapatokkal szemben ez egy nagy fegyver. Ennek ellenére Everton 15 párbajban a Premier league versenyen 14 pontot szerzett 4 győzelemért, 2 döntetlenért, öszesen 9 vereséget szenvedett. A gólaránya 16:27. Az utolsó 5 mérkőtésből az utolsó hármat elveszítette, azelőtt Southamptonnal 1:2 eredménnyel nyert, azelőtt pedig Tottenhammal 1:1 döntetlent szerzett. Otthon 7 mérkőzést játszott, 10 pontot szerzett itt, 3-1-3 a mérlege és 8:10 a gólaránya. A hazai párbajok táblázatában így a 15. helyen áll.

Everton a szerdai mérkőzése után Liverpoolal még fáradt lehet fizikailag is, a mérkőzés kulcsfontosságú játéksa Pulišič lehet, aki az ellenfél védelmét megtörheti. Tippelni megéri a vendégek győzelmére, a szorzók nagyon kedvezőek erre a lehetőségre, remélem a csapat nem fog habozni és igazán győzni fog.

A  mi tippünk: Chelsea győzelme  – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 2,06

more: arab-bet.com

 

Premier League 16. köre: Everton – Chelsea, December 07 5.00/5 (100.00%) 1 vote