Premier League 21. köre: Arsenal – Manchester United, Január 01

Labdarúgás,szerda, 2020, Január 01, Anglia, Premier League, 21:00

Arsenal a múlt héten Mikel Arteta vezetése alatt 1:1 döntetlent szerzett Bournemouth ellen, de ez az eredmény nem volt annyira meggyőző. Úgy tünik, hogy Arteta a klubba reményt hozott a jobb eredményekre, de Manchester United ellen még korán lsz ilyen reményekre. A Premier League utolsó 10 körében Arsenal csak egyetlen esetben győzött, ez is a kínlódó West Ham stadionján volt 3:1 eredménnyel. Tovább már csak 6 döntetlene és 3 veresége volt. Arsenal óriási problémája a védelem. A gyakori változások a védelemben zavarokat okoznak. Ennek bizonyítéka a tény, hogy Arsenal az utolsó 11 körben a Premier Leaguen 10 alkalommal kapott gólt, az egyetlen kivétel a mérkőzése Everton ellen, amikor ez 0:0 végeredménnyel végződött. Nézzünk még Arsenal néhány statisztikai adataira, a táblázatban a 12. helyen áll 20 kör után, 24 pontot szerzett 5 győzelemért, 9 döntetlenért és 6 alkalommal szenvedett vereséget. A gólaránya 26:30.

Manchester United ebben az évadban jobban és jobban gyaporodik az eredményeivel, ha nem számítjuk bele a Watford elleni válság helyzetet, ahol idegenben 2:0 vereséget szenvedett Karácsony előtt. Általában azonban a csapatokkal szemben az első helyeken, mint Manchester City, Tottenham, vagy Chelsea, sikeres, mivel ezt a 3 csapatot már ebben az évadban megverte. A jó hír az is, hogy végre már felébredett Anthony Martial támadó, aki ebben az évadban már 7 gólt szerzett, ebből az utolsó hármat az utolsó 2 mérkőzésben. Ővolt az a játékos, aki a győztes gólt szerezte Cityzens ellen. Szintén sikeres Marcus Rashford, akinek azonos a pontos találatok száma, mint a legjobb gólszerzőnek Arsenalnál, Aubameyangnak, 12 góllal. United a táblázatban az 5. helyen áll 31 ponttal, 8-7-5 mérleggel és 32:23 gólaránnyal.

Végül összefoglalva, Manchester United formája az alkalmi kiesések mellett jó, ez pontokat hoz a házhoz, míg Arsenal elégé kínlódik, és egészen valószínűtlen, hogy 2 héttel Artetával az élen valami nagy változások történtek volna. Bízok benne, hogy United támadói mutatják majd a minőségüket.

A  mi tippünk: Manchester United győzelme dupla esélyben – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál 1,55

 

Premier League 21. köre: Arsenal – Manchester United, Január 01 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Betclic