Premier League 29. köre: Liverpool – Newcastle, Március 03

Labdarúgás, szombat, 2018  Március 03, Anglia, Premier League, 18:30

Liverpool ebben a szezonban az egyike a legjobb teljesítményeiből mutatja a bajnokságon és így egyike a legjobb 4 csapat közül. Newcastle pedig kézzel-lábbal tartani akarja magát a versenyben, így az Anfieldennagyon bonyolult helyzete lesz. A házigazda a párbajba úgymondván belerohan és nem lenne csoda, ha az elején egy-két gyors gólt szereznének. A vendégek hátul tartják magukat és nagy erőfeszítéssel akarják majd tartani a kedvező eredményt. Nézzük a két csapatot alaposabban. Liverpool otthon Newcastlevel már 17 párbajban nem szenvedett vereséget, minden versenyt beleértve. A csapat a Premier leaguen otthon 16 párbajban nem szenvedett vereséget egymás után. Az utolsó 11 párbajából a versenyen 9-ben 3, vagy több gól esett. És a verseny utolsó 11 párbajából 10-ben 2, vagy több gólt szerzett.

Liverpoolnál Nathaniel Clyne már részt vett az U23 párbajban, de az első csapatra még egy kicsit korán van a sérülése után. Georginio Wijnaldum és Danny Ings aWest Ham-i párbajban gyengélkedtek, de Newcastle ellen már rendben lehetnének és játszhatnának. Jordan Henderson-nak az utolsó párbajaiban kisebb sérülései voltak, az állapotát figyelni fogják. Newcastle csapatánál Islam Slimani még mindig nincsen rendesen felkészülve az első párbajára a Szarkákkal, Jonjo Shelvey így a volt klubja ellen szintén hiányozni fog a térde sérülése miatt. Ciaran Clark vissza tér az alapba, de Jesus Gamez még mindig a játékon kívül áll. A csapat hasonló felállításban játszik, mint régebben a szezonban Manchester Cityn. Rafa Beniteznek döntenie kell, hogy Dwight Gaylt állítja a pályára, aki a kedvens ellenfele ellen játszana, vagy Joselát, aki jobban tartja a labdát.

Liverpoolnak esélye van a második Manchester United szintére jutni, aki csak hétfőn este játszik. Jurgen Klopp és társai egyike a két csapat közül, amely otthon még nem ízlelte meg a vereség keserűségét. Newcastle az Anfielden utoljára1995-ben szenvedett vereséget. Newcastle az utolsó 8 bajnoki párbajból csak 1 alkalommal szenvedett vereséget és jelenleg már 4 alkalommal egymás után ne veszített – legtöbb az egész szezonban. Magpies csak 2 ponttal vannak az utolsó 3 csapat felett, így a dontetlenjeit győzelmekre kellene átváltani. Úgy, ahogyan ez a múltkor volt idegenben Bournemoutt-on, ahol a csapat már 2:0 vezetett, de végül 2:2 végeredménnyel végződött a meccs. Rafa banitez a volt klubja ellen, Liverpool ellen, nem szenvedett vereséget már 5 alkalommal egymás után, de a jelenlegi munkáltatójával igazán nagyon nehéz dolga lesz.

A  mi tippünk: Liverpool  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,23

 

Premier League 29. köre: Liverpool – Newcastle, Március 03 5.00/5 (100.00%) 1 vote