Premier League 32. köre: Arsenal – Southampton, Április 08

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Április 08, Anglia, Premier League, 15:15

Arsenal a jó teljesítménye után az Európa Ligán bemutatkozik a hazai versenyben egy kiesésre álló csapatta. Southampton nem utazik Londonba túl nagy önbizalommal, inkább arra számít, hogy az ellenfelének csak sparinkpartnere lesz. A házigazdák ugyanis otthon ellentétben a párbajokban idegenben konzisztensek és majdnem nem szenvednek vereséget itt. A Szenteknek mindha az álom birodalmából kellene játszani a párbajt, hogy legalább egy pontot szerezzenek, amely a jelenlegi helyzetében aranyat érne. Nézzük a két ellenfelet közelebről. Arsenal  utolsó 7 hazai párbajában a Premier Leaguen legalább 3, vagy több gól esett. Szintén a saját stadionján a bajnokságon 21 párbajban az utolsó 23-ból verhetetlen volt. Southampton a Premier Leaguen az utolsó 18 párbajból már 17 alkalommal nem szerzett győzelmet. És már 3 párbajban egymás után nem szerzett góllt. Arsenal az utolsó hazai bajnoki 7 párbajból hatban  2, vagy több gólt szerzett.

Arsenalnál Henrikh Mkhitaryankénytelen volt a térde sérülése miatt csütörtökön az Európa Liga párbajában CSKA ellen elhagyni a pályát és most sem nem számítanak vele. David Ospina ott volt a 4:1 győzelemnél, de csak a tribünen és erre a mérkőzésre is marad a sérültek között. Pierre-Emerick Aubameyang vezethetné a házigazdák támadását, így helyettesíthetné Alexandre Lacazettet, aki az Európa Kupán játszott. Danny Welbeck pedig a szárnyon jelenhetne meg. Sead Kolašinac esélyt kaphatna, hogy Nacho Monreal pihenhessen. A nyitó tizenegyesbe Mohamed Elneny és Calum Chambers is bekerülhetnének. Southampton ebben a párbajban idegenben igyekezni fog pontot szerezni, Mark Hughes kádere egészséges és rendben van, így a csapat azon fog igyekezni, hogy jövőre is játszhasson a Premier leaguen. A menedzser tehetne néhány változást, a múltkor ugyanis a csapata kikapott 0:3 arányban West Hamtól. Oriol Rome a pálya közepére kerülhetne Pierre-Emile Hojbjerg rovására megerősíteni a csapatot. Steven Davis egészséges és Manola Gabbiadinit helyettesíthetné.

A múlt hónapi veresége után 1:2 Brightonnal Arsenal formája kiváló. Gunners 5 verseny találkozót nyert meg egymás után. Hazai pályán a bajnokságon csak két alkalommal szenvedett vereséget 23 esetből, és Saints ellen folytathatnák a jó formájukat. A vendégek mögött csak 1 győzelem áll az utolsó 18 bajnoki találkozóból. Ez egy nagy nyomorúság, sőt, három párbajban egymás után nem sikerült nekik egy gólt sem szerezni. De van itt egy érdekes dolog, az, hogy utoljára az Emirates stadionon 2016-ban 2:0 győzelmet szereztek itt. De ez az eredmény ezúttal egyáltalán nem várható vasárnap, Arsenal hosszabbíthatná a vendégek nyomorúságát, és besegíthetnének így neki a második ligához.

A  mi tippünk: Arsenal  győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 1,59

 

Premier League 32. köre: Arsenal – Southampton, Április 08 5.00/5 (100.00%) 1 vote