Premier League 34. köre: Arsenal – West Ham, Április 22

Labdarúgás, vasárnap, 2018  Április 22, Anglia, Premier League, 14:30

Arsenal egy kissebb londoni derbin mutatkozik be West Ham United ellen. A házigazda kímélni fogja magát az Európa Ligára, így a vendégek kissebb reménnyel indulnak a pályájukra, hogy valami sikerülhetne itt nekik. Azonban a házigazda hála a leköszönő edzsőjének Arsene Wengernek a szezon végén még szép focit szeretnének bemutatni, hogy méltóan búcsúzzonak el. Ezen túlmenően a vendégek a házigazdákkal nem nagyon tudnak boldogulni, így a gyengébb csapat ellen is a vendégek inkább csak védekezni fognak és várakozni az esélyükre. Nézzünk egy kis statisztikát. Arsenal  utolsó 8 hazai párbajában a Premier Leaguen 3, vagy több gól esett. Arsenal a stadionján az utolsó 24 párbajból 22 alkalommal verhetetlen volt a versenyen. Arsenal West Hammalô az utolsó 8 hazai párbajból hetet megnyert minden versenyt beleértve. Arsenal  a Premier Leaguen az utolsó 6 hazai párbajból ötben 3, vagy több gólt szerzett. Arsenal az utolsó 3 párbajában West Ham ellen minden versenyt beleértve  nem kapott gólt.

Arsenal a jövő héten az Európa Liga elődöntőjében játszik Atletico Madrid ellen, így ez biztosan befolyásolni fogja az alap 11-est. Pierre-Emerick Aubameyang nem játszhat az Európa Ligában , így ebben a párbajban esélyt kaphatna a csapat élén és Alexandre Lacazette pihenni fog. Mesut Ozil és Laurent Koscielny is pihenni fognak talán, bár a csapat kockáztatni fogja a végső hatodik helyét a bajnoki táblázatban. Aaron Ramsey és Jack Wilsherea sérüléseik után visszatértek az edzéshez, de még ebben a párbajban nem játszanak. Henrikh Mkhitaryan és Santi Cazorla hosszú távon gyengélkedők a házigazda oldalán. West Hamnál Manuel Lanzini és Andy Carroll hétfőn az 1:1 döntetlen után Stoke ellen visszatértek a csapatba, de Carroll még nem lesz teljesen rendben. Lanzini visszatérésén kívül nem várhatóak további változások.

Arsenal már világossá tette, hogy az Európa Ligára fog öszpontosítani, amelyet Wenger még meg szeretné nyerni a távozása előtt a klubtól. Ez befolyásolni fogja az alap 11-est Hammers ellen. Gunners otthon megszerezte majdnem a pontjai 76%-át, és a csapat mostanában az Emirates Stadiumon győzött 5 bajnoki párbajban egymás után. West Ham előnye az utolsó 3-ra 7 pont. Azonban további pontokkal nem nagyon lehet számítani, mert a csapat az utolsó 3 párbajában Arsenal ellen nem szerzett egy gólt sem. A csapat azért örülhetne, hogy a házigazda nem figyel majd annyira a párbajra, de a minőség még a kispadon is jobb, majd meglássuk, hogyan boldogulnak a vendégek a városi riválisukkal.

A  mi tippünk: Arsenal győzelme – a legjobb oddsok az Sportingbet fogadóirodánál 1,55

 

Premier League 34. köre: Arsenal – West Ham, Április 22 5.00/5 (100.00%) 1 vote