Premier League 34. köre: Burnley – Chelsea, Április 19

Labdarúgás, csütörtök, 2018  Április 19, Anglia, Premier League, 20:15

Csütörtökön este egy nagyon érdekes párbaj játszódhatna  a hetedik Burnley stadionján az angol Premier League versenyen, ide érkezik ugyanis a londoni Chelsea. Ennek a csapatnak kímélni kell magát az FA Kupán, így a házigazdáknak nagyon jó esélyük lesz folytatni a kiváló teljesítményeit és így szórakoztatni a rajongóit. De nézzük a két ellenfelet a kölcsönös mérkőzésük előtt közelebről, íme néhány statisztikai adat. Burnley a Premier League verseny utolsó 5 párbaját megnyerte. Chelsea utolsó 10 párbajából a versenyen nyolcban 3, vagy több gól esett. Burnley utolsó 5 párbajában is a versenyen 3, vagy több gól esett. Bennük a csapat minden alkalommal 2, vagy több gólt szerzett.

Burnley a táblázatban a 7. helyen áll 52 ponttal 14 győzelemért, 10 döntetlenért, veresége 9 volt, a gólaránya pedig 33:29. Kevin Long jó fényben mutatkozott, amikor Ben Mee hiányzott, és így ismét a közép védő helyét tölthetné be. Sean Dyche –nak nincs oka a csapatban változásokat tenni, mert a legénysége támadja Arsenal hatodik pozicióját. Chelsea a táblázat 5. helyét foglalja el 60 ponttal,18 győzelemmel, 6 döntetlennel, 9 vereséggel és 57:33 gólaránnyal. Antonio Conte indulással jutalmazhatná Oliver Girudot, mivel a teljesítménya Southampton elleni mérkőzésben a múlt hétvégén kiváló volt. Antonio Rudiger nem is volt a párbajban Saints ellen a káderbe és ezúttal is maximum a kispadon üll majd. Marcos Alonso a bajnokág vezetésével vádolva volt erőszakos viselkedéséért, ezért az indulása a párbajban bizonytalan. Chelsea vasárnap az FA Kupát játsza, így néhány támaszait kímélni fogja.

Burnley csütörtökön a 6. helyen is lehetne és kicserélhetné ott Arsenalt. Ehez otthon le kell neki küzdenie a múlt évi bajnokot. Clarets 5 párbajt nyert meg egymás után, így sok az önbizalma és nyugalma is ahoz, hogy ez sikerüljön nekik hatodszor is Blues ellen. Chelsea a múlt héten csak-csak jutott ki a kedvezőtlen eredményből és Southampton ellen megfordította 3:2-re. Ha ezel a párbajjal idegenben megbírkózna, a 4. Tottenhamra már csak 4 pont hiánya lenne, de 1 párbajjal több lenne nekik. Azonban a londoni egység az FA Kupa elődöntőjére is öszpontosítja az erejét. Ezért ez biztosan egy olyan ellenfél, amelyet Antonio Conte a Kupa előtti párbajra nem kívánt magának. Burnley az idén kiváló és nyugodtan mind a három pont nála maradhatna.

A  mi tippünk: Burnley győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál 4,50

 

Premier League 34. köre: Burnley – Chelsea, Április 19 5.00/5 (100.00%) 1 vote